4o Αλιγκάρι Bike

Γιορτή του Ποδηλάτου στα Μεγάλα Λιβάδια

4o Αλιγκάρι Bike

Το 4ο Αλιγκάρι Bike, πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα ποδηλατικά ραντεβού στην Ελλάδα. Μάλιστα φέτος συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου, η οποία έδωσε την ευκαιρία σε αρκετό κόσμο να βάλουν εκ νέου σε κυκλοφορία τα ποδήλατα τους. Στο Δήμο Παιονίας όμως για 4η συνεχή χρονιά το ποδηλατικό ραντεβού είχε κλειστεί από καιρό, καθώς λίγο πριν από την εκκίνηση του 4ου Αλιγκάρι Bike , ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Τάσος Τζήκας είπε μεταξύ άλλων: «Το Αλιγκάρι Bike είναι μια αθλητική διοργάνωση, που γίνεται στην καρδιά του Δήμου Παιονίας, σε ένα μαγικό Βουνό το οποίο αξίζει κανείς να επισκέπτεται όχι μόνο για να περπατάει ή να τρέχει αλλά και για να κάνει ποδήλατο».

Κατά την διάρκεια υποδοχής των αθλητών και λίγο πριν από την εκκίνηση της Ανάβασης Πάικου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας Κύρος Καλαβάζης είπε:  «Για 4η χρονιά φιλοξενούμε μια διοργάνωση που έρχεται να συμβάλλει στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για την προβολή και την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, καθώς πέρα από τους αθλητές συγκεντρώνει αρκετούς θεατές και ανθρώπους που πραγματοποιούν μια απόδραση στη γη της Παιονίας».

Η χαρά των «ντόπιων» εκφράστηκε δια στόματος του Προέδρου Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας, Σάκη Τραχανίδη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοηθούνε στην διοργάνωση είπε: «Πιστεύω ότι η διαδρομή θα είναι ευχάριστη παρόλη την ανηφόρα της, εύχομαι να έχετε έναν καλό αγώνα και να απολαύσετε μαζί με τις οικογένειές σας το φυσικό κάλος της περιοχής και να μας ξαναέρθετε».

Η Ανάβαση Μεγάλων Λιβαδίων.

Για ακόμη μια φορά η ποδηλατική ανάβαση στο Πάικο, αποδείχτηκε αρκετά σκληροτράχηλη και δοκίμασε στο έπακρο, από τα πρώτα κιόλας χιλιόμετρα τις δυνάμεις όλων των αναβατών. Από τα δύο πρώτα χιλιόμετρα ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους οι καλά προετοιμασμένοι αθλητές, χωρίς όμως κανείς να καταφέρει να αποσπαστεί. Στην μεγάλη στροφή των 180 μοιρών λίγο πριν από το χωριό Γρίβα, ο αναβάτης του Παναθηναϊκού Γιάννης Κυριακίδης, διατήρησε το τέμπο του σε όλη την διάρκεια της ανάβασης καταφέρνοντας να αποσπαστεί από το Πελοτόν το οποίο παρουσίαζε τάσεις διάσπασης! Τον ρυθμό του Κυριακίδη, κατάφερε να ακολουθήσει ο Ιωάννης Πολυχρονίδης από την Πτολεμαΐδα της κατηγορίας sportive. Πίσω από τους δύο αποσπασμένους αθλητές καταδίωκαν με όλες τις δυνάμεις τους, οι αθλητές, Κωνσταντίνος Παπουτσής του ΠΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, και ο Πρόδρομος Πούλιος από τον Μαχητής Σερρών.

Με την σειρά αυτή έφτασαν στον τερματισμό του αγώνα, στην κεντρική πλατεία των Μεγάλων Λιβαδίων στα 1.250μ υψόμετρο, όπου μία ώρα αργότερα έλαβαν χώρα οι βραβεύσεις των νικητών όλων των κατηγοριών.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου Παγκόσμια ημέρα του Ποδηλάτου, οι καιρικές συνθήκες ήταν οι καλύτερες δυνατές, για την ομαλή διεξαγωγή όλων των αγώνων σε όλες τις κατηγορίες. Η αγωνιστική δράση είχε πολλές συγκινήσεις για όσους αγωνίσθηκαν στις κατηγορίες όλων των ηλικιών, την φορά αυτή με ποδήλατα Βουνού και αγωνίσματα της Ορεινής Ποδηλασίας.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα εδώ: https://racesystem.gr/results/aligkari-bike-festival-2024/

Κατά τη διάρκεια των απονομών στους νικητές, μικρούς και μεγάλους ο Δήμαρχος Παιονίας ο Κώστας Σιωνίδης, ευχήθηκε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες του Ποδηλατικού Διημέρου, όπου είπε μεταξύ άλλων, «ο Δήμος Παιονίας είναι εδώ γιατί στηρίζει τον αθλητισμό. Εύχομαι του χρόνου και πάλι εδώ με πλήθος κόσμου που γνωρίζει τον τόπο μας και γίνεται πρεσβευτής της υπέροχης φύσης και της φιλοξενίας μας». Άξια λόγου η τελετή των επάθλων και δώρων στους νικητές, από τους διοργανωτές και χορηγούς του αγώνα οι οποίοι απένειμαν πολλά παραδοσιακά προϊόντα, όπως μπάρες από το ζαχαροπλαστείο Λαίνας στη Γουμένισσα, κρασιά των γειτονικών Οινοποιείων, από το Μικρό Κτήμα Τίτου, τον Αιδαρίνη, τον Βαλτάρα, τον Χατζηβαρίτη, τον Σακαλάκη και τον Τραινό και τα νερά Μακεδονίας δρόσισαν όλους τους συμμετέχοντες, από της πηγές του όρους Πάικου τα οποία έσβησαν τη δίψα όλων.

Άξια λόγου η συμμετοχή όλων των εθελοντών από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών, οι οποίοι υποστήριξαν με όλες τις δυνάμεις τους το ποδηλατικό διήμερο. Επίσης και το τεχνικό team της Race systems, οι οποίοι φρόντισαν τα μέγιστα τόσο για την ασφαλή τέλεση των αγώνων όσο και για την υποστήριξη του αγώνα με την έκδοση των αποτελεσμάτων και όχι μόνο.

Μεγάλο χορηγός ήταν η Eurolamp και υποστηρικτής η ΔΕΘ – HELEXPO και οι εκδόσεις Sportbook.gr  

Δείτε Επίσης