Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

H Trek Segafredo στον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Η φημισμένη World Tour αμερικανική ομάδα επέλεξε την Ελλάδα στην αναβίωση του Γύρου της

Πρόκειται για μία ομάδα με σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο της Παγκόσμιας Ποδηλασίας τα τελευταία 11 χρόνια.

Ιδρύθηκε το 2011 υπό την ονομασία «Leopard Trek», προσελκύοντας από το ξεκίνημά της κορυφαίους ποδηλάτες, όπως τα αδέρφια Σλεκ, ο Φαμπιάν Καντσελάρα κ.ά.

Στο χρονικό διάστημα αυτό μετράει περισσότερες από 200 νίκες, ανάμεσά τους η κόκκινη φανέλα της Vuelta* από τον Κρις Χόρνερ το 2013, «Αγώνες Μνημεία» της ποδηλασίας, όπως το Μιλάνο Σαν Ρέμο** (2021, Γιάσπερ Στούιβεν), ο Γύρος της Λομβαρδίας (2011, 2019) και το Παρίσι Ρουμπέ (2013, Φαμπιάν Καντσελάρα). Φυσικά, στην 10ετία αυτή αριθμεί 19 νίκες σε ετάπ των τριών Μεγάλων Γύρων*.

Όλα τα παραπάνω την καθιστούν μία από τις κορυφαίες ομάδες στην παγκόσμια ποδηλατική σκηνή. Μάλιστα, είναι η πρώτη ομάδα από αυτό το World Tour*** που θα αγωνιστεί στην Ελλάδα.

*Vuelta Espana (Γύρος Ισπανίας), Tour De France (Γύρος Γαλλίας), Giro D’ Italia (Γύρος Ιταλίας): Αυτές οι τρεις διοργανώσεις αποτελούν τους τρεις Μεγάλους Γύρους, που αποτελούν και τα σημαντικότερα ποδηλατικά γεγονότα. Σημαντικότερος από τους τρεις είναι ο Γύρος Γαλλίας, ένα αθλητικό γεγονός που σε πλείστες όσες περιπτώσεις ξεπερνάει σε τηλεθέαση-οικονομικά δεδομένα διοργανώσεις όπως ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου και οι Ολυμπιακοί Αγώνες!

**Milano San Remo (Μιλάνο Σαν Ρέμο), Il Lombardia (Ο Γύρος της Λομβαρδίας), Paris Roubaix (Παρίσι Ρουμπέ), Liege Bastogne Liege (Λιέγη Μπαστόν Λιέγη) και Ronde Van Vlaanderen (Γύρος της Φλάνδρας): Οι παραπάνω πέντε αγώνες αποτελούν τους «Αγώνες Μνημεία» της ποδηλασίας. Μονοήμεροι αγώνες με πρεστίζ εφάμιλλο των τριών Μεγάλων Γύρων και ιστορία μεγαλύτερη τους ενός αιώνα!

***Κατηγορίες επαγγελματικής ποδηλασίας: UCI World Tour (κορυφαία κατηγορία), UCI Pro Tour (δεύτερη κατηγορία σε δυναμική), UCI Cοntinental (τρίτη κατηγορία σε δυναμική). Ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκονται οι ομάδες έχουν πρόσβαση σε αγώνες μεγαλύτερης ή μικρότερης δυναμικής.

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε στην Ηρακλειά 2022

Το “4ο Τρέχουμε στην Ηρακλειά”, έκλεισε ολοκληρώθηκε και γράφτηκε στην αθλητική ιστορία. Ένα γεμάτο τετραήμερο για τους δρομείς και φίλους που επισκέφτηκαν το ήσυχο , αλλά “μαγικό” νησί της Ηρακλειάς τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου. Ήταν μεγάλη μας τιμή να υποδεχτούμε όλο αυτόν τον κόσμο στο νησί και να τρέξουμε […]

“Άνιση μάχη”

«Οι αθλητές στην Ευρώπη θα έχουν πλεονέκτημα έναντι των Ελλήνων στο Ευρωπαϊκό κλειστού στο Τόρουν»