Φωτίστηκε η Αλεξ/πολη από 500 δρομείς του 2ου Νυχτερινού αγώνα Θράκης

Φωτίστηκε η Αλεξ/πολη από 500 δρομείς του 2ου Νυχτερινού αγώνα Θράκης

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θεατές αλλά και κάτοικοι της Αλεξ/πολης, που βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στην παραλιακή ζώνη της πόλης και γεύτηκαν για 2η φορά την μαγεία του νυχτερινού αγώνα δρόμου.

Σε μια παραλία με χιλιάδες κόσμο, ο αγώνας ήταν μια attraction που ουσιαστικά άνοιξε την περίοδο του καλοκαιριού για τις δράσεις στην Αλεξ/πολη και όχι μόνο τις αθλητικές, μιας και το γεγονός του αγώνα είναι και τουριστικό , κοινωνικό και πολιτιστικό.

Η εκκίνηση των 5χλμ στις 9μμ και αυτή των 10χλμ στις 10μμ, έγινε κάτω από το μαγικό φως του φάρου της Αλεξ/πολης και των αχτίδων φωτός των φακών κεφαλής που φορούσαν αρκετοί δρομείς.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ με την συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν.Μακ.Θράκης  και την υποστήριξη του Δήμου Αλεξ/πολης και την αιγίδα της Περιφ.Ενότητας Έβρου και της Γεν.Γραμματείας Αθλητισμού(Υπ.Πολιτισμού).

Ως κοινωνικός εταίρος στον αγώνα συμμετείχε ο σύλλογος Διαβητικών Έβρου με δεκάδες μέλη του.

Τον αγώνα υποστήριξε με την συμμετοχή μελών του ως εθελοντές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξ/πολης.

Στα θέματα ασφάλειας και διάσωσης, συμμετείχαν: ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, το ΕΚΑΒ, ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ο σύλλογος ραδιοερασιτεχνών με την κάλυψη ασυρμάτων, η λέσχη ειδικών δυνάμεων Έβρου  και δεκάδες μεμονωμένοι εθελοντές.

Ο αγώνας υποστηρίχτηκε από τον Σύνδεσμο Κριτών Στίβου Θράκης.

Τέλος η διαφημιστική εταιρεία ΝΝ ήταν υπεύθυνη του marketing-προβολής του αγώνα.

Νικητές στις γενικές κατηγορίες αναδείχθηκαν οι παρακάτω:

5χλμ

1.Βασίλης Μπέκας από Καβάλα

2. Παναγιώτης Διαμαντάκης από Αλεξ/πολη

3. Δημήτρης Γραμμένος από Χαλκιδική

Και

1.       Ευαγγελία Γιαλαματζή από Αλεξ/πολη

2.       Δέσποινα Μπλούχου από Καβάλα

3.       Ξανθή Θανασούλα από Αλεξ/πολη

10χλμ

1, Κων/νος Πανταζής  από Θεσ/νίκη

2. Χαράλαμπος Βούλκος από Σουφλί

3. Βασίλης Μπέκας από Καβάλα

Και

1.       Tanya Dimitrova από Βουλγαρία

2.       Μαρία Λαμπούδη από Διδυμότειχο

3.       Στέλλα Τσέγκου από Κομοτηνή

Ευχαριστούμε τους φορείς που υποστήριξαν την δράση, αλλά ιδιαίτερα τους  χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να υπάρξει το τελικό αποτέλεσμα.

Το ραντεβού δόθηκε για τον 3ο Νυχτερινό Αγώνα Θράκης, το 2023.

Δείτε Επίσης

Οι Κινέζοι αποφασίζουν για το Παγκόσμιο κλειστού

Η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τη μοίρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Κίνα, που είναι να γίνει τον Μάρτιο στην πόλη Ναντσίνγκ, θα είναι με βάση την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, για το πότε θα επιτρέψει τις διεθνείς διοργανώσεις να γίνουν στη χώρα. Αυτή η απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες. Το συμβούλιο της World Athletics […]

1η Πεζοπορία Πηλίου Δημήτρης Παπαχρήστος

Η «1η Πεζοπορία Πηλίου Δημήτρης Παπαχρήστος» θα γίνει την Κυριακή Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την απώλεια του Δημήτρη Παπαχρήστου, που έχασε τη ζωή του στις 8 Μαΐου 2021 παρασυρόμενος από αυτοκίνητο λίγο πριν ολοκληρώσει την ποδηλατική του προπόνηση. Την Κυριακή 15 Μαΐου και ώρα 16.00, θα γίνει η “1η Πεζοπορία Πηλίου Δημήτρης Παπαχρήστος”, Άγιος Ονούφριος […]