FitnessAwards2023: O θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.

Την Τετάρτη 07 Ιουνίου, στο House124 στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Fitness Awards 2023.

FitnessAwards2023: O θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Fitness Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις σημαντικές προόδους στο χώρο του fitness, τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών και επαγγελματικών χώρων, όσο και σε επίπεδο προϊόντων, events, r&d, marketing αλλά και influencers..

Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και διαθέτουν επαγγελματικούς χώρους, υπηρεσίες και προϊόντα στον ευρύτερο χώρο της άσκησης και της εκγύμνασης.

Συνολικά, διακρίθηκαν 36 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: AK Discipline Performance Gym, Alpha Pilates Systems, ALTERLIFE, ARLA FOODS HELLAS, ATHLESIS, Bausch & Lomb, BODYFIT, BY MANDY PILATES AND MORE, Christina Vassiliadou, COMMUNICATION LAB, DESPORT PILATES STUDIOS-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, FMH.GR, GARMIN GREECE, HappyOnline, Herbalife Nutrition, Holmes Place, Icon Fitness Gym, LG HELLAS, Luxurios, Markoglou Stavros Fitness & Wellness Trainer, MATRIX FITNESS, MOOV EXCLUSIVE FITNESS STUDIO, NetPlanet – iFuture, NEXTGEN TRAINING AND WELLNESS CLUB, OSTRACON, Real Motion, Royal Fit, Royal Food, STORM Fitness Greece, The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, THINKCRM, TRAINING ROOM, Wellco Health and Fitness Management, Win Medica φαρμακευτική, Βασίλης Χατζής, ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Ε.Φ.Ε.Τ.), Kατερίνα Βενέρη Σιούλη καιΟMIΛΟΣ NORTH TRAINERS.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Corporate HR Services της ALTERLIFE, MYZONE SWITCH της MATRIX FITNESS, SPETSES MINI MARATHON της COMMUNICATION LAB και Multichannel Influencer της ALTERLIFE.                       

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η MATRIX FITNESS αναδείχθηκε FITNESS BRAND OF THE YEAR και η ALTERLIFE αναδείχθηκε FITNESS COMPANY OF THE YEAR.  

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η βιομηχανία της άσκησης έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και τη φυσική κατάσταση περισσότερο από ποτέ. Η παγκόσμια αγορά του fitness θα φτάσει τα 16,47 δις. δολάρια το 2027. Υπάρχουν περισσότερα από 200.000 κλαμπ υγείας και γυμναστικής σε όλο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχουν τον υψηλότερο αριθμό μελών γυμναστηρίου σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δούμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν τα μέλη των γυμναστηρίων ανά γενιά οι: Gen Z (γεν. 1994-2022) κατέχει το 35%, Millennials (γεννημένοι 1979-1993) κατέχει το 45%, Gen X (γεν. 1964-1979) κατέχει το 14% και Baby Boomers (γενν. 1949-1963) κατέχει το 6%. Σύμφωνα με την Έκθεση Παγκόσμιας Αγοράς 2023 της εταιρείας Business Research Company’s Online or Virtual Fitness, το μέγεθος της παγκόσμιας διαδικτυακής ή εικονικής αγοράς γυμναστικής θα αυξηθεί από 15,6 δις. δολάρια το 2022 σε 21,8 δις. δολάρια το 2023 με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) άνω του 39% και αναμένεται να αγγίξει τα 76,5 δις. δολάρια το 2027 με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 36%». 

Χαιρετισμό στη διοργάνωση απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης, Αντιπρόεδρος Νέας Δημοκρατίας, Υποψήφιος Βουλευτής Βορείου Τομέα Β’ Αθηνών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Στηρίζω θερμά τα Fitness Awards, πιστεύω πάρα πολύ σε μια προσπάθεια να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας να εντάξουν την γυμναστική στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Αυτό θα βελτιώσει πάρα πολύ τη ποιότητα ζωής στην πατρίδα μας και θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές. Πιστεύω λοιπόν ότι τέτοιου τύπου βραβεία μπορούν να αποτελέσουν τον μοχλό για να βελτιώσουν τη ζωή πολύ περισσότερων ανθρώπων».

Στην συνέχεια, η Ευστρατία Τσίτσκαρη, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Fitness Awards 23, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αθλητικό Μάρκετινγκ, ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Σκέφτομαι συχνά ότι κάθε μέρα μου, κάθε μέρα μας, είναι ενέργειες μάρκετινγκ. Ερευνώ κάθε πρωί: τον καιρό, τη διάθεση μου, τις εναλλακτικές μου, τις δράσεις και συναντήσεις μου. Παίρνω μελετημένες ή αυθόρμητες αποφάσεις, βάσει της εμπειρίας και των αναγκών. Προετοιμάζομαι, διαμορφώνω το πρόγραμμα μου επιδιώκοντας την επίτευξη του εκάστοτε στόχου. Κάθε μέρα μου, κάθε μέρα μας, οφείλει να περιλαμβάνει το fitness. Να περπατήσω για τη δουλειά. Να ανέβω τις σκάλες. Να πάρω αθλητική περιβολή. Να πάω αναρρίχηση. Να κάνω βάρη. Να τρέξω, να αγοράσω εξοπλισμό για την άσκηση μου. Να φάω υγιεινά. Είμαι ευτυχής που προεδρεύω ενός θεσμού που επιδιώκει να βραβεύσει την κάθε μέρα μου. Εύχομαι: την κάθε ημέρα μας.  Και χάρη στη βράβευση αυτή να δώσει ώθηση σε επαγγελματίες του fitness να βελτιώσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δίνοντας κίνητρο και σε άλλους να βάλουν την άσκηση και την υγεία στην κάθε μέρα τους. Είμαι ευτυχής που προεδρεύω ενός θεσμού που δίνει πάτημα σε φοιτητές και αποφοίτους μου να προβάλουν τις δράσεις τους, τις επιχειρήσεις τους και τις ιδέες τους, κερδίζοντας βραβεία και δίνοντας κίνητρο και σε άλλους επαγγελματίες να βελτιωθούν. Προς όφελος των ίδιων και των ασκουμένων τους. Και είμαι ευτυχής γιατί σήμερα εδώ θα έχω τη χαρά να παρακολουθήσω τη βράβευση επιτυχημένων ιδεών και επαγγελματιών αλλά να βραβεύσω κι εγώ ανθρώπους που πολλά χρόνια τώρα μου δίνουν κίνητρο ακαδημαϊκής εξέλιξης ενώ παράλληλα με τιμούν με τη φιλία τους».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Fitness Awards 2023, όπου o Γεώργιος Τζέτζης, Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ, ΑΠΦ, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Προσφορά του στην Έρευνα και τις Δράσεις στο Χώρο του Fitness και των Sports Tourism και ο Κώστας Αλεξανδρής, PhD Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Προσφορά του στο χώρο του Sports Marketing του Fitness.

Χρυσός Χορηγός της τελετής απονομής των Fitness Awards 2023 ήταν η MATRIX που αποτελεί το εμπορικό brand της Johnson Health Tech, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οργάνων γυμναστικής παγκοσμίως.

Χορηγός της τελετής απονομής των Fitness Awards 2023 ήταν η Herbalife, μια κορυφαία στον κόσμο εταιρεία υγείας.

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Fitness Awards 2023 ήταν η Counterpain.

Χορηγοί επικοινωνίας των Fitness Awards 2023 ήταν οι: Athletics Sports Magazine, fmh.gr, runningnews.gr, fitnesspulse.gr και runster.gr.   

Official Publications: Marketing Week, Daily Fax.

Στο site www.fitnessawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.

Δείτε Επίσης