600 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαγεύτηκαν από τον 3ο Νυχτερινό αγώνα στην Αλεξανδρούπολη

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Νυχτερινός αγώνας Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη, το προηγούμενο Σάββατο, κάτω από την Πανσέληνο της «Φράουλας», στην μοναδική κάλους, παραλιακή ζώνη της Αλεξ/πολης.

600 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μαγεύτηκαν από τον 3ο Νυχτερινό αγώνα στην Αλεξανδρούπολη

Η εκκίνηση και τερματισμός, στην ομορφότερη γωνία της πόλης, στο #AXD, δέκα μέτρα μόλις από την θάλασσα, με θέα το Θρακικό πέλαγος και την Σαμοθράκη.

Ανάμεσα στους 600 συμμετέχοντες στις 2 κούρσες, έτρεξαν και 50 ξένοι αθλητές (Τούρκοι-Βούλγαροι-Ρουμάνοι κ.α.), οι οποίοι συνδύασαν τον αγώνα με τον τουρισμό στην όμορφη Αλεξ/πολη.

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους αθλητές-εκδρομείς για την παρουσία τους στον αγώνα και στην Αλεξ/πολη και «έδωσε» τις δύο εκκινήσεις του αγώνα.

Ο γνωστός παρουσιαστής αθλητικών γεγονότων, Λευθέρης Πλακίδας, έβγαλε τον καλύτερο του εαυτό με το «μικρόφωνο» της διοργάνωσης, δίνοντας συνεχώς χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα και την πόλη, στους δρομείς, συνοδούς και θεατές.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ, με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξ/πολης και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΑΜΘ, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.), του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδος (ΕΘΝΟΑ).

Στο αγωνιστικό μέρος,  νικητές των αγώνων ήταν:

Στα 5χλμ ανδρών:  1ος ο Χαράλαμπος Βούλκος (ΔΡΟΜΕΑΣ) με 15.43, 2ος ο Δημήτρης Αρδαλής   (ΟΜΓ) με 15.55 και 3ος ο Ευάγγελος Γεωργιάδης  (ΔΡΟΜΕΑΣ-ΚΑΣΣΙΜΗΣ) ΜΕ 17.44

Στα 5χλμ γυναικών: 1η η Ευαγγελία Γιαλαματζή (ΔΡΟΜΕΑΣ) με 20.23, 2η η Lultseva Stella  (ΔΡΟΜΕΑΣ) με 22.14 και 3η η Ευγενία Πλιατσίδου (ΔΡΟΜΕΑΣ) με 23.39

Στα 10χλμ ανδρών: 1ος ο Χαράλαμπος Φαρδέλος (Α.Σ.ΗΝΙΟΧΟΣ) με 37.21, 2ος ο Θανάσης Πρεπούδης (ΔΡΟΜΕΑΣ) με 37.00 και 3ος ο Γιάννης Πανταζής (ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ-ΔΡΟΜΕΑΣ) με 37.33

Στα 10χλμ γυναικών: 1η η Αντιγόνη Πολυχρονίδη (Ανεξάρτητη) με 42.22, 2η η Στέλλα Τσέγκου (Rodopi Tunners) με 42.57 και 3η η Μαρία Λαμπούδη (Ανεξάρτητη) με 44.07

Εκτός από τους 12 νικητές των γενικών κατηγοριών, βραβεύθηκαν ακόμη 48 νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίοι μαζί με το κύπελλο-μετάλλιο τους παρέλαβαν φουλάρι λαιμού και τοπικό κρασί.

Ειδική βράβευση έκανε ο Δήμαρχος στον γηραιότερο αθλητή των αγώνων, τον βετεράνο δρομέα Γιώργο Αλοίμονο.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί ιδιαίτερα για την υποστήριξη τους στην οργάνωση του αγώνα, τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και Αντιδήμαρχο αθλητισμού Θοδωρή Βουρδόλη.

Την Τροχαία και Ελληνική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, για την άψογη συνεργασία.

Για την υποστήριξη τους, όλους τους εθελοντικούς και διασωστικούς φορείς και ομάδες.

Το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Έβρου , το περιφερειακό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Αλεξ/πολης, τους Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ροδόπης.

Την Λέσχη καταδρομών και φίλων Ν.Έβρου, τους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπως και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης, αλλά ιδιαίτερα τους μεμονωμένους εθελοντές του αγώνα που χωρίς αυτούς δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί  καμιά τόσο πολυπληθής δράση.

Μεγάλη η βοήθεια του συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νομού Έβρου ΄΄Διγενής Ακρίτας΄΄, για την δικτύωση των επικοινωνιών του αγώνα, ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή της φοιτητικής διεπιστημονικής ομάδας IGEM Thrace, που ενημέρωνε μικρούς και μεγάλους για το επιστημονικό της project, αλλά και για τα οφέλη της φυσικής άσκησης στην ψυχική μας υγεία.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε και το χορευτικό πρόγραμμα της Afrodite Kangoo, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Τους αναφέρουμε στο τέλος, αλλά είναι πρωτεύουσα η σημασία των χορηγών του αγώνα, οι οποίοι δίνουν σταθερή υποστήριξη και αξία στο event, από την πρώτη στιγμή  σύλληψης της ιδέας.

Τους ευχαριστούμε από καρδιάς, όπως και όλους τους αθλητές, συνοδούς και θεατές που συμμετείχαν για ακόμη μια χρονιά.

Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία για τον 4ο Νυχτερινό του 2024.

Δείτε Επίσης