Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Φινάλε σεζόν για τον Γιάννη Κορακίδη με την τρίτη θέση στην Πεσκάρα

Ο Γιάννης Κορακίδης ολοκλήρωσε τη σεζόν κατακτώντας την τρίτη θέση στη σφυροβολία, στους Αγώνες Μεσογειακών Χωρών, που ολοκληρώνονται σήμερα στην Πεσκάρα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 είχε καλύτερη βολή στα 65,17 μ. σε έναν αγώνα, όπου είχε ακόμη δύο έγκυρες προσπάθειες στα 63,65 μ., και 61,13 μέτρα. Ο 19χρονος αθλητής στη διάρκεια της χρονιάς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 με 79,11 μ., που ήταν η κορυφαία επίδοση στον κόσμο.

Ο αθλητής πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στους αγώνες της επόμενης χρονιάς, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Κορακίδης παράλληλα θα προχωρήσει στην επόμενη μετάβαση της καριέρας του, αφού μετά την πολύχρονη πορεία δίπλα στον πολύπειρο προπονητή Γιάννη Χρίστογλου θα μετακομίσει στην Αθήνα για να ενσωματωθεί στο γκρουπ του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου. Ο νεαρός αναμένεται το επόμενο διάστημα να μετακομίσει στην Αθήνα και να ξεκινήσει την προπόνηση του για τη νέα χρονιά.

Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Γάλλος Μπρουσέλ με 71,37 μ. και δεύτερος ο Ιταλός Ολιβιέρι με 71,09 μέτρα.

Τα αποτελέσματα και οι συμμετοχές

Δείτε Επίσης

Μία ενδιαφέρουσα έρευνα για το αγώνισμα του Τριάθλου

Ζαχαρένια Πιλιτσίδου Ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα αθλήματα στο Δυτικό κόσμο τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες είναι το τρίαθλο (κολύμβηση, ποδηλασία, τρέξιμο) που από το 2000 (Ολυμπιακοί Αγώνες, Σίδνεϋ) είναι πλέον επίσημα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το τρίαθλο αναπτύσσεται πλέον ταχύτητα και στην χώρα μας με νέους αθλητές όλων των ηλικιών να ασχολούνται με αυτό […]