Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Φινάλε καριέρας για τον πρωταθλητή της σφαιροβολίας Νικόλα Σκαρβέλη

Για περισσότερα από πέντε χρόνια κυριάρχησε στο αγώνισμα της σφαιροβολίας στη χώρα μας.

Φινάλε καριέρας για τον πρωταθλητή της σφαιροβολίας Νικόλα Σκαρβέλη

Με επιδόσεις που του έδωσαν τη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις και τον έφεραν στην κορυφή της λίστας όλων των εποχών.

Ο Νικόλας Σκαρβέλης αποτελεί βάσει των επιδόσεων του, τον κορυφαίο αθλητή της σφαιροβολίας στη χώρα μας. Ο 30χρονος αποφάσισε να βάλει τέλος στην αθλητική του καριέρα, παρά το γεγονός ότι έχει ακόμη το περιθώριο να διεκδικήσει συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο έμπειρος αθλητής ενημέρωσε την Ομοσπονδία πως αποσύρεται από την ενεργό δράση και πλέον στρέφει την προσοχή του στην προπονητική, αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε το Πανεπιστήμιο (UC San Diego) να αναλάβει θέση προπονητή ρίψεων.

Ο Σκαρβέλης στην επιστολή που απέστειλε στον τεχνικό διευθυντή της Ομοσπονδίας, Χρήστο Μελέτογλου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του, μιλάει με όμορφα λόγια για τη διαδρομή του στην εθνική ομάδα, τους ανθρώπους που γνώρισε και τον στήριξαν και φυσικά τη μεγαλύτερη τιμή που ένοιωσε ως μέλος της εθνικής ομάδας, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Είμαι περήφανος για τα αγωνιστικά μου επιτεύγματα τόσο προσωπικά όσο και ως μέλος της εθνικής ομάδας. Είναι μεγάλη τιμή να είμαι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ“, αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό στίβο.

Ο Σκαρβέλης έχει ρεκόρ 20,38 μ. στον κλειστό από τις 18 Ιανουαρίου του 2020 και 21,05 μ. στον ανοιχτό από τις 28 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.

Ο Νικόλας Σκρβέλης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού του 2019. Φωτογραφία: eurokinissi

Ο Σκαρβέλης ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα ελληνικά χρώματα το 2015, ενώ από τόσο μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές οι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, ενώ ήταν δύο φορές σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η τελευταία του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση ήταν το 2022 στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Δείτε το βιογραφικό του Σκαρβέλη

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!