Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Έκλεισε Ν. Αφρική ο Κώστας Δουβαλίδης

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα πραγματοποιήσει για ένα μήνα προετοιμασία στο Πότσεφστρουμ, με πρώτο στόχο την περίοδο αγώνων στον κλειστό.

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Κώστας Δουβαλίδης μετράει αντίστροφα για να αναχωρήσει για τη μακρινή χώρα της Ν. Αφρικής. Θα ταξιδέψει στις 27 Νοεμβρίου αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, από εκεί στη Ντόχα και εν συνεχεία στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου οδικώς πια θα μεταβεί στο προπονητικό κέντρο του Πότσεφστρουμ. Εκεί θα βρίσκεται στη συνέχεια από την Κύπρο και το γκρουπ του προπονητή Αντώνη Γιαννουλάκη που για μία ακόμη φορά θα κάνουν κοινή προετοιμασία.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, που λόγω της κατάστασης ο προπονητής του θα παραμείνει στη Δράμα, θα κάνει προετοιμασία στη Ν. Αφρική μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου.

«Είναι σημαντικό που θα πάω για ένα μήνα προετοιμασία στη Νότια Αφρική, γιατί αυτή την εποχή στη Δράμα, που έχουν αρχίσει τα κρύα, όλο και πιο δύσκολα μπορεί να γίνει η προπόνηση με τις συνθήκες που επικρατούν. Μάλιστα, όταν γυρίσω μετά τα Χριστούγεννα, υπολογίζω το νέο Έτος να φύγω και πάλι στο Πότσεφστρουμ για προετοιμασία», λέει στο Athletics magazine ο Έλληνας πρωταθλητής. Λογικά μετά την «καραντίνα» που πρέπει να βρίσκεται, θα φύγει κοντά στα μέσα Γενάρη και θα προετοιμαστεί για άλλες δύο με τρεις εβδομάδες, πριν επιστρέψει πια για να μπει στον αγώνες.

Ν΄ αναφέρουμε ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως ο ΣΕΓΑΣ άμεσα προχώρησε στην κατάθεση των χρημάτων στον Κώστα Δουβαλίδη προκειμένου να τον διευκολύνει ώστε να πραγματοποιήσει για ένα μήνα προετοιμασία στη Ν. Αφρική. «Ναι, από την ομοσπονδία ενήργησαν άμεσα, όλα τακτοποιήθηκαν και στο οικονομικό κομμάτι», δηλώσει ο κορυφαίος μας εμποδιστής.

«Ο πρώτος στόχος είναι ο κλειστός, όπου υπάρχουν τόσο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ναντσίνγκ, όσο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Τόρουν», καταλήγει ο Κώστας Δουβαλίδης, με την ελπίδα φυσικά πως του χρόνου θα κυλήσουν πιο ομαλά τα πράγματα με την πανδημία του κορωνοϊού και θα γίνει κανονικά η αγωνιστική δράση.

Φωτογραφία: Nassos Triantafyllou / azsportsimages

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!