Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Διονύσης Αυγέρης – Μία ζωή στο τρέξιμο

Η Saucony η εταιρεία του.
Το πάθος για τη δουλειά του και η αγάπη για το τρέξιμο.

του Λευθέρη Πλακίδα

Τρέχοντας η ζωή γίνεται πιο συναρπαστική. Αυτό είναι το μότο της ζωής του Διονύση Αυγέρη. Είναι ο άνθρωπος που “τρέχει” για τη Saucony σε όλη την Ελλάδα και είναι κομμάτι αυτής της μεγάλης προσπάθειας που κάνει η αθλητική εταιρεία με όλα της τα στελέχη να υποστηρίξει το δρομικό κίνημα που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και να βοηθήσει τους αθλητές που κάνουν την προσπάθεια τους για να διακριθούν.

Με καθολική αποδοχή στον χώρο που αναγνωρίζει την καλή πρόθεση και την αγάπη για το τρέξιμο. Έχει καταφέρει στα λίγα χρόνια που είναι στη δουλειά, να κάνει φίλους και να παρακινήσει πολλούς να βάλουν τα Saucony τους και να αρχίσουν να τρέχουν. 

Πιστεύει στην ομαδική δουλειά και κάνει ότι μπορεί για να συνδέσει αθλητές, συλλόγους, προπονητές στο μεγάλο στόχο, που είναι η ανάπτυξη του δρομικού κινήματος και των αποστάσεων στην Ελλάδα.
Όταν μπήκε στην ομάδα της Saucony έκανε εξαιρετικούς χρόνους στον Μαραθώνιο. Ήταν πολύ καλός δρομέας. Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, στη θέση του Sport Marketing Manager, o Διονύσης Αυγέρης δεν είναι το ίδιο καλός ως δρομέας. Αλλά είναι εκείνος που διαμόρφωσε την εικόνα της Saucony (πάντα μαζί με όλη την ομάδα, όπως αναφέρει συνέχεια στην κουβέντα μας) στις μεγάλες διοργανώσεις των τελευταίων μηνών.

Στον Μαραθώνιο της Αθήνας οι πλειονότητα των ελίτ δρομέων φορούσαν τη στολή της Saucony. Ο πρώτος, ο Μπάμπης Πιτσώλης, ο τρίτος και μεγάλη ελπίδα των αποστάσεων στην Ελλάδα για το μέλλον, ο Κώστας Σταμούλης, αλλά και ο Μιχάλης Παρμάκης λίγο πιο πίσω. Στις γυναίκες, η δεύτερη, η Κατρίν Ασημακοπούλου, και οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες στα 5 και 10 χιλιόμετρα που έγιναν παράλληλα με τον Μαραθώνιο.

Λίγες εβδομάδες πριν, στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Το ίδιο και στον άλλο μεγάλο αγώνα της Ελλάδας, στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» στη Θεσσαλονίκη.

Πολλοί δρομείς που τερμάτιζαν στο Καλλιμάρμαρο φορούσαν παπούτσια Saucony. Δεν είναι κάτι που έτυχε. Ήταν η επιμονή του Διονύση Αυγέρη να βρίσκεται παντού στην Ελλάδα, σε μικρούς και μεσαίους αγώνες. Να πηγαίνει σε προπονήσεις σε όλη την ελληνική περιφέρεια και να ενημερώνει για όλα εκείνα που χρειάζεται να ξέρει ένας δρομέας όταν βρίσκεται μπροστά στην απόφαση για την πιο σωστή επιλογή παπουτσιού, όπως και για τον κατάλληλο εξοπλισμό ανά εποχή. Σε αυτό συντελεί επίσης και το ότι υπάρχουν καταστήματα Saucony στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γενικά σε πολλά μαγαζιά με αθλητικά είδη.

Ένας «Δρομέας» Αξιοσημείωτης Αντοχής

Όταν ο Διονύσης εντοπίζει τους αθλητές δρομείς που γνωρίζουν και έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους προπόνησης τα Saucony, η απόφαση εκ μέρους τους είναι δεδομένη, γίνονται άμεσα πρεσβευτές της εταιρείας. Μιας εταιρείας που μετράει ήδη έναν αιώνα. Με εξειδίκευση στα προϊόντα που αφορούν το τρέξιμο.

Στην Ελλάδα ήρθε χάρη στον Αλέξη Χατζόπουλο και, μέσα σε λίγα χρόνια, έγινε η εταιρεία που όλοι θέλουν να έχουν στα… πόδια τους. Εν τω μεταξύ, στη σειρά των προϊόντων της συμπεριέλαβε εξαιρετικά ορειβατικά παπούτσια, με πρεσβευτές εμβληματικούς αθλητές, όπως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, ένα μεγάλο ταλέντο που «διαλύει» κάθε ρεκόρ σε βουνά και σε υπεραποστάσεις.
Ο Διονύσης Αυγέρης εργαζόταν στον χώρο της πληροφορικής πριν τον προσεγγίσει η Saucony. Το γεγονός ότι προερχόταν από το δρομικό κίνημα ήταν μεγάλο πλεονέκτημα. Χαρισματικός στην επικοινωνία και με πολύ μεγάλη διάθεση και υπομονή να ακούσει, να μιλήσει, να δείξει, έχει καταφέρει να «ταξιδέψει» τη Saucony σε όλη την Ελλάδα.

Η εμπειρία του είναι πολύτιμη στις διοργανώσεις, το ίδιο και τις γνώσεις του σε ό,τι αφορά την επικοινωνία και την προβολή τους, που είναι εξίσου σημαντικές για το τρέξιμο, όμως αποτελούν μια διάσταση που οι διοργανωτές μικρότερων αγώνων αδυνατούν να καλύψουν.

Συνεχίζει να γυμνάζεται ως αθλητής του ΓΑΣ Ιλισσού, με προπονητή τον Γιώργο Ζώρζο. Τρέχοντας έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά σε σπουδαίους αθλητές. Μιλώντας μεταφορικά, είναι στο τρέξιμο και ο ίδιος πρωταθλητής. Ο υψηλός πρωταθλητισμός που κάνει όλα αυτά τα χρόνια ως στέλεχος της εταιρείας δεν έχει ούτε ώρα ούτε μέρα. Είναι διαθέσιμος όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας για τους αθλητές και τις ανάγκες τους. Που δεν περιορίζονται μόνο στα παπούτσια και στον εξοπλισμό. Ακόμα και στην επικοινωνία του με όλους τους ακόλουθους στα social media είναι το ίδιο «ετοιμοπόλεμος», μην αφήνοντας κανένα μήνυμα αναπάντητο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Διονύσης Αυγέρης είναι –αν μη τι άλλο– ένας δρομέας υψηλής αντοχής και μεγάλης δρομικής εμπειρίας.

Η ομάδα της Saucony έχει αυτή την περίοδο 20 αθλητές, σε ασφάλτινες και ορεινές διαδρομές, καθώς και παραολυμπιονίκες.

RUNNING TEAM SAUCONY

ΑΝΔΡΕΣ

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΑΓΩΝΙΣΜΑ
1.ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
2.ΠΙΤΣΩΛΗΣ ΧΑΛΑΛΑΜΠΟΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
3.ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΒΑΔΗΝ
4.ΤΖΑΤΖΙΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΒΑΔΗΝ
5.ΠΑΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΤΑΧΥΤΗΤΕΣ / 400
6.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
7.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΜΑΡΙΟΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
8.ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
9.ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
10.ΛΕΚΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΤΡΙΑΘΛΟ
11.ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩTΗΣTRAIL – ULTRA
12.ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣTRAIL- ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
13.ΚΟΚΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΤΑΧΥΤΗΤΕΣ/ 400 MASTERS

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΑΓΩΝΙΣΜΑ
1.ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
2.ΠΡΙΒΙΛΕΤΖΙΟ ΓΚΛΟΡΙΑΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
3.ΝΤΙΝΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
4.ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΗΛΙΑΝΑΜΕΣΑΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
5.ΤΣΕΚΙΝΗ ΣΟΝΙΑΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
6.ΚΑΛΛΙΜΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣΤΙΠΛ
7.ΚΑΣΣΟΥ ΜΑΡΙΑΜΕΣΑΙΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
8.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
9.ΤΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥΒΑΔΗΝ

ΑΜΕΑ

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΑΓΩΝΙΣΜΑ
1.ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΣΤΕΛΛΑΤΑΧΥΤΗΤΕΣ / ΜΗΚΟΣ
2.ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣΜΗΚΟΣ/ΤΡΙΠΛΟΥΝ
3.ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

AMBASSADORS

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΙΔΙΟΤΗΤΑ
1.ΜΥΡΚΟΣ ΑΡΗΣΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ/ΤΡΙΑΘΛΗΤΗΣ
2.ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ
3.ΤΖΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ/ΑΘΛΗΤΗΣ

Δείτε Επίσης

Ολοκληρώθηκε το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ολοκληρώθηκε το 40ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Ο 40ος,ιστορικός αγώνας υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον», μήκους 245 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε αφήνοντας για ακόμη μια χρονιά, απίστευτες στιγμές συγκίνησης, χαράς, ικανοποίησης και ενθουσιασμού, στους δρομείς που συμμετείχαν στην φετινή, επετειακή, διεξαγωγή του.