Αξέχαστη δρομική εμπειρία με παράλληλες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις υπόσχεται το 1ο Mykonos Running Festival

Η ξεχωριστή, διαχρονική ομορφιά της Μυκόνου συναντά την ανεπανάληπτη εμπειρία του τρεξίματος στα ωραιότερα σημεία του «Νησιού των Ανέμων», στο 1ο Mykonos Running Festival, η νέα διοργάνωση που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις με έναν μοναδικό συνδυασμό αθλητικού τουρισμού και ψυχαγωγίας, από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου!

Οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη με γοργούς ρυθμούς, ενόψει της τριήμερης δρομικής γιορτής η οποία θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις. Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει προνομιακές τιμές διαμονής και εστίασης για τους συμμετέχοντες δρομείς και τους συνοδούς τους ώστε με τη συμμετοχή τους να ζήσουν αξέχαστες στιγμές αναδεικνύοντας κατά αυτό την τρόπο μία διαφορετική, εξίσου εντυπωσιακή όψη του κοσμοπολίτικου νησιού!

Το 1ο Mykonos Running Festival απευθύνεται σε όλες τις κατηγορίες των αθλουμένων και όλες τις ηλικίες. Πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, δρομείς κάθε ηλικίας και επιπέδου φυσικής κατάστασης, καθώς και δρομείς με αναπηρία, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την συμμετοχή τους στην πιο «φρέσκια» αθλητική πρόταση της χώρας, η οποία θα έχει ως βασικό άξονα τον αθλητισμό υγείας, αλλά στην πραγματικότητα θα αποτελέσει κάτι πολύ μεγαλύτερο…

Το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τον Δρόμο 10.000μ. – Mykonos Run το Σάββατο 1 Οκτωβρίου με ώρα εκκίνησης 16:00 καθώς και το Διεθνή Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold και τον Δρόμο Υγείας 2.500μ. – Mykonos Family Fun την Κυριακή 2 Οκτωβρίου με ώρες εκκίνησης 09:00 και 12:00 αντίστοιχα.

Μία πρώτη γεύση προσφέρει το εντυπωσιακό βίντεο της πολλά υποσχόμενης διοργάνωσης, που παρακινεί όλους να βρεθούν στη Μύκονο και να ζήσουν κάτι ξεχωριστό, το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου: https://youtu.be/52oJN41FZdM

Ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, απεύθυνε το δικό του κάλεσμα για συμμετοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το νησί της Μυκόνου αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη βιτρίνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Αυτό, ωστόσο, δεν μας εμποδίζει να έχουμε και πολλές άλλες δραστηριότητες, οι οποίες ενισχύουν τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και τις εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες μας. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πολλή προετοιμασία, θα διοργανώσουμε με χαρά το 1ο Mykonos Running Festival, το οποίο θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις που θα ικανοποιήσουν όλους τους συμμετέχοντες. Σας καλούμε να λάβετε μέρος και να ενισχύσετε αυτή την προσπάθεια, η οποία πρόθεσή μας είναι να γίνει θεσμός και να κάνει τη Μύκονο ξακουστή για έναν επιπλέον λόγο».

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν ψυχαγωγικό, πολιτιστικό, επιχειρηματικό αλλά και έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αναφέρθηκε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου, Ελένη Κοντιζά, η οποία δήλωσε: 

«Κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Mykonos Running Festival, παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και αθλητικού ενδιαφέροντος, όπως επίσης και κοινωνικής ευθύνης. Ανάμεσα σε αυτές θα περιλαμβάνεται το Kids Athletics, καθώς και ένα επιχειρηματικό συνέδριο – Business Forum στις 30 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, επειδή Μύκονος και διασκέδαση πηγαίνουν μαζί, για όσους τιμήσουν με την παρουσία τους τη διοργάνωση θα υπάρχει beach party και μουσική συναυλία, ενώ έχει προγραμματιστεί και μία γαστρονομική εκδήλωση παρουσίασης τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η διοργάνωση, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζει την προσπάθεια Ενεργειακής Αναβάθμισης της Μονάδας Προληπτικής Ιατρικής “Ιπποκράτης” του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Παράλληλα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης, θα πραγματοποιηθεί ανακύκλωση όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Το Mykonos Running Festival θα είναι κάτι παραπάνω από ένα δρομικό γεγονός, θα είναι μία γιορτή για όλο το νησί της Μυκόνου και σας καλούμε να την απολαύσετε μαζί μας».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, Δημήτρης Πάππας, υπογράμμισε: «Το Mykonos Running Festival έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς, όχι μόνο για την συμβολή του στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στις Κυκλάδες, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση του αθλητισμού ως φιλοσοφίας και τρόπου ζωής. Επιπλέον, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η διοργάνωση περιλαμβάνει σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις όπως το πρόγραμμα Kids Athletics, το οποίο έχει ως στόχο να εμφυσήσει στα νέα παιδιά την αγάπη για τον κλασικό αθλητισμό».

Ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Χριστόπουλος ως Διευθυντής του 1ου Mykonos Running Festival πρόσθεσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια, ώστε το φετινό Mykonos Running Festival να αποτελέσει την αρχή ενός επιτυχημένου θεσμού. Η διοργάνωση θα έχει ένα πληρέστατο αγωνιστικό πρόγραμμα, περιλαμβάνοντας τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο – Mykonos Gold που θα διασχίζει την καρδιά της Μυκόνου, τον Δρόμο 10.000μ. – Mykonos Run, μία παραλιακή διαδρομή με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τον Δρόμο 2.500μ. – Mykonos Family Fun, μία πολύ όμορφη αθλητική περιήγηση για όλη την οικογένεια μέσα στα στενά του νησιού. Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη του Δήμου Μυκόνου και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε η Τεχνική Επιτροπή να φανεί αντάξια των προσδοκιών».

Η πρόεδρος του ΜΕΑΣ Τρίτων και μέλος της Ο.Ε. του 1ου Mykonos Running Festival, Χριστίνα Καραμίχου δήλωσε: «Η ενασχόληση με τον αθλητισμό υγείας η συμμετοχή σε ποιοτικά αθλητικά δρομικά γεγονότα, σε όμορφα μέρη όταν παράλληλα συνδυάζεται με συμμετοχή σε πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων πολιτιστικού και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος αναμφισβήτητα βελτιώνει την ψυχική και σωματική υγεία, την ποιότητα ζωής και το επίπεδο ευτυχίας των συμμετεχόντων. Ακριβώς αυτός είναι και ο σκοπός της προσπάθειάς μας να καθιερώσουμε ως θεσμό το Mykonos Running Festival και παράλληλα να αναδείξουμε την όμορφη Μύκονο και μέσω της διοργάνωσης όμορφων αθλητικών και κοινωνικών γεγονότων».

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (World Athletics) σε αγωνιστικές διαδρομές που φέρουν την επίσημη πιστοποίησή της και εφαρμόζοντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής που προβλέπεται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Το Mykonos Running Festival διοργανώνεται από τoν Δήμο Μυκόνου σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων, διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν και συνεργαζόμενες διοργανώσεις, καθώς και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και πλήθους θεσμικών και εθελοντικών φορέων υποστήριξης.

Αναλυτικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης, www.mykonosrunningfestival.org

Δείτε Επίσης

Με ρεκόρ συμμετοχών σε όλα τα αγωνίσματα, οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ο Αγώνας Δρόμου “Το Πέρασμα του Απ. Παύλου”

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών συνολικά, στο μεγάλο αγώνα δρόμου και τα παράλληλα αγωνίσματα αλλά και με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 8ος αγώνας δρόμου «Το Πέρασμα του Αποστόλου Παύλου».