Atromitos Ultra 2024 

Κάνε την εγγραφή σου σήμερα και επωφελήσου
από τα μειωμένα κόστη συμμετοχής μέχρι 08/03/2024

Atromitos Ultra 2024 

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ
ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την διοργάνωση του 4ου Atromitos Ultra στις 13-14 Απριλίου 2024 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.

Σε απόσταση 42km από το κέντρο και της Αθήνας και μόλις 5km από τον Τύμβο του Μαραθώνα ο οποίος κατασκευάστηκε για να καλύψει τα σώματα των 192 νεκρών Αθηναίων από την ομώνυμη μάχη εναντίον των Περσών το 490π.Χ, βρίσκεται το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. Κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει το αγώνισμα της κωπηλασίας και του κανόε σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτελεί κομμάτι του Εθνικού πάρκου Σχινιά και ένα από τα μόνο 3 εγκεκριμένα προπονητικά κέντρα κωπηλασίας στην Ευρώπη. Περιμετρικά της 2km μήκους λίμνης υπάρχει ιδανική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή, κλειστή στην κυκλοφορία και αρκετές υποδομές διάσπαρτες στην πάνω από ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο έκταση που καλύπτει το κωπηλατοδρόμιο.

Η παγκόσμια άνθηση των υπεραποστάσεων είναι παρούσα και οι απανταχού δρομείς καλούνται να δοκιμαστούν αθλητικά και υπαρξιακά επιλέγοντας αγώνες από μια μεγάλη δεξαμενή.

Το ATROMITOS ULTRA παρέχει:

Την επιλογή του αγώνα των 6 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ο αθλητής σε 6 ώρες καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 12 και 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διαρκείας άνω του μαραθωνίου.
Την επιλογή του αγώνα των 12 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), ενός διαφορετικού είδους αγώνα όπου σε 12 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Προθάλαμος του αντίστοιχου αγώνα των 24 ωρών και απαραίτητη πρώτη προσέγγιση για κάποιον που επιθυμεί αργότερα να λάβει μέρος σε αγώνες διάρκειας άνω των 20 ωρών, προσφέρεται και αυτός για κάλυψη κριτηρίων συμμετοχής σε άλλους αγώνες υπεραποστάσεων, πειραματισμούς και δοκιμές δρομικών παραμέτρων που αργότερα θα εφαρμόσουμε σε λιγότερο ελεγχόμενα αγωνιστικά περιβάλλοντα.
Την επιλογή του αγώνα των 24 ωρών (κυκλική επίπεδη ασφάλτινη διαδρομή 2km), όπου σε 24 ώρες ο αθλητής καλείται να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε διάρκεια αγώνισμα υπεραποστάσεων για οποίο η διεθνής ομοσπονδία υπεραποστάσεων διεξάγει αγώνες σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο. Μια δοκιμασία με επίκεντρο τη δρομική επιβίωση του αθλητή και με αναρίθμητες σωματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις .

Οι παραπάνω αγώνες αποτελούν αγώνες κριτήρια-πρόκριση για διεθνείς αγώνες υπεραποστάσεων όπως το Σπάρταθλον.

Τόσο στον αγώνα των 12 ωρών όσο και στον αγώνα των 24 ωρών θα υπάρχει ενδιάμεση επίσημη καταγραφή των επιδόσεων των αθλητών στις παρακάτω αποστάσεις – αγωνίσματα:
Στο 12ωρο: 6ωρο, 50km , 100km
Στο 24ωρο: 6ωρο, 12ωρο, 50km, 100km, 100miles
O αγωνιστικός στίβος απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα και έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.A.U.).
Δυνατότητα εγγραφής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2024

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Οι εκκινήσεις θα δοθούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που θα υπαγορεύσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αγώνες που θα διεξαχθούν εκείνη την χρονική περίοδο.
Πρόγραμμα
Σάββατο 08/04/2023
07:00 Άνοιγμα Γραμματείας

09:00 Εκκίνηση Αγώνα 6, 12 και 24 ωρών

15:00 Λήξη Αγώνα 6 ωρών

16:00 Απονομές Αγώνα 6 ωρών

21:00 Λήξη Αγώνα 12 ωρών
22:00 Απονομές Αγώνα 12 ωρών

Κυριακή 09/04/2023

09:00 Λήξη Αγώνα 24 ωρών

10:00 Απονομές Αγώνα 24 ωρών

Το πρόγραμμα δύναται να τροποποιηθεί για λόγους ανωτέρας βίας (έκτακτες νομοθετικές ρυθμίσεις, καιρικές συνθήκες κτλ.)
Χάρτες

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αναβολή – Ματαίωση του Αγώνα
Σε περίπτωση έκτακτων μέτρων ή περιορισμών από πλευράς πολιτείας ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές έχουν δικαίωμα είτε να μεταφέρουν τη συμμετοχή τους στη μελλοντική διεξαγωγή του Atromitos Ultra είτε να λάβουν πίσω το αντίτιμο συμμετοχής τους.
Ας θυμηθούμε προηγούμενες διοργανώσεις

Δείτε Επίσης