Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Απάντηση προπονητών στη συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού

Με αφορμή την πρόσφατη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το Μητρώο Σωματείων, ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Βόρειας Ελλάδας (ΣΠΣΒΕ) έστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει:

«Αν  και οι στιγμές που βιώνουμε όλοι μας είναι δύσκολες και προτεραιότητα έχει η υγεία όλων μας, μετά τη δημοσίευση της διαδικτυακής συνέντευξης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, θα θέλαμε να καταθέσουμε την άποψη μας στα θέματα που μας αφορούν.

     Χαιρόμαστε που γίνεται προσπάθεια να μπει κάποια τάξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η γενική αναφορά όμως, σε σημείο της συνέντευξης που αφορά τους Προπονητές, για πάρτι παρανομίας σε σχέση με την παιδαγωγική μας επάρκεια, μας θίγει. Για την απόκτηση της, κριθήκαμε από ειδικούς (Πανεπιστημιακούς δασκάλους) και δεν  φανταζόμασταν ποτέ ότι  θα μπορούσε κάποιος  να την καταλάβει από την δήλωση κάποιου σωματείου σε μία φόρμα στοιχείων. Και εμείς δεν κάνουμε έκπτωση σε τέτοιου είδους ζητήματα.

    Ελπίζουμε στο νέο νομοσχέδιο για τους Προπονητές να μη γίνει έκπτωση στα κατοχυρωμένα δικαιώματα των Πτυχιούχων Προπονητών με άδεια άσκησης επαγγέλματος, που χορηγείται από την Γ.Γ.Α σύμφωνα με τον νόμο, αλλά αντιθέτως, να ενισχυθεί η θέση τους. Μην ξεχνάμε ότι κάποιοι ήθελαν να ιδρυθούν ιδιωτικές σχολές εκμάθησης Ολυμπιακών αθλημάτων, υποβαθμίζοντας τον ρόλο  των σωματείων που είναι το κύτταρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού.  

     Θέλουμε κ. Υφυπουργέ μια Ελλάδα με στήριξη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και σε επίπεδο εγκαταστάσεων. Δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, με το μόνο γήπεδο που μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες στίβου (Καυτατζόγλειο), η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Δεκαέξι (16) μήνες εργοτάξιο, χωρίς σαφή ημερομηνία παράδοσης. Στην επίσκεψη σας πριν από λίγες ημέρες θα διαπιστώσατε τη ‘’χαοτική’’ κατάσταση, όπου μικροί αθλητές κάνουν προπόνηση στο τσιμέντο λόγω μη αποπεράτωσης του έργου. Αλήθεια, τέτοια εικόνα αρμόζει στην αθλητική οικογένεια και σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα;

     Ευχαριστήσατε τα στελέχη της Γ.Γ.Α γιατί έβαλαν πλάτη δουλεύοντας αργίες και Σαββατοκύριακα. Αυτό εμείς το κάνουμε εδώ και χρόνια. Και σαν Δ.Σ του Συνδέσμου είμαστε υπερήφανοι για τους Συναδέλφους μας και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε που σε τόσο δύσκολες συνθήκες κρατούν αυτά τα παιδιά στον αθλητισμό».

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!