Η έμπειρη αθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων στην περσινή διοργάνωση κατάφερε να δείξει την εξαιρετική της κατάσταση και να επικρατήσει στα 5χλμ. και 10χλμ. κάνοντας την αρχή για ακόμη καλύτερες παρουσίες μέσα στο 2022. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ με την επιστροφή της στην Ελλάδα από την προετοιμασία στην Ιταλία, αντιμετώπισε έναν τραυματισμό στο πέλμα, ωστόσο είναι έτοιμη να συμμετάσχει στον 39ο ΑΜΑ.
“Είχα ένα θέμα με το πέλμα μου, ευτυχώς η μαγνητική έδειξε πως δεν έχω οστικό οίδημα, αλλά κάποιο σύνδρομο. Έκανα μια ένεση και πλέον επέστρεψα και πάλι στις προπονήσεις. Η προετοιμασία στην Ιταλία πήγε πολύ καλά. Την πρώτη εβδομάδα πήγα πιο συντηρητικά, για να συνηθίσω το υψόμετρο“, είπε η αθλήτρια και σχολίασε για τη συμμετοχή της στον φετινό ΑΜΑ.
“Εννοείται πως θα μπω και φέτος στο Μαραθώνιο Αθήνας, στην ίδια λογική που μπήκα και πέρυσι. Το Σάββατο θα τρέξω 10άρι με στόχο να κυνηγήσω ακόμη και το ρεκόρ διαδρομής, ενώ την Κυριακή θα βρεθώ και στην εκκίνηση στο 5άρι. Στο 5αρι θα πάω ανάλογα με την κατάσταση μου, θα το πιέσω μόνο αν αισθάνομαι καλά. Ο Μαραθώνιο Αθήνας είναι ένας δυνατός αγώνας, με μεγάλη προβολή, μια γιορτή από την οποία δε θέλεις να λείπεις. Χαίρομαι που θα είμαι και φέτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο“.
Η συμμετοχή της Μαρινάκου στον 39ο ΑΜΑ είναι στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες του κλειστού. “Τόσο η προετοιμασία μου στο υψόμετρο, όσο και η συμμετοχή μου στην Αθήνα έχουν να κάνουν με την προετοιμασία μου για τον χειμώνα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω την πρόκριση μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Όλη η δουλειά είναι επικεντρωμένη για εκεί. Φυσικά έπειτα υπάρχουν και οι διοργανώσεις του ανοιχτού. Δυστυχώς το 2021 παρότι έκανα πολύ καλή χρονιά, μετά τον τραυματισμό από την πτώση στο Πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης δεν κατάφερα να κυνηγήσω την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό“.
Η 26χρονη το καλοκαίρι θα επικεντρωθεί στα 5.000 μ., απόσταση την οποία ακόμη δεν έχει αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία για να τρέχει στο επίπεδο που θέλει. “Θεωρώ πως έχω πολλά περιθώρια ακόμη στο 5άρι, καθώς στην ουσία έχω κάνει ελάχιστες κούρσες. Χρειάζομαι αρκετές κούρσες με συναγωνισμό για να μπορέσω να αποκτήσει και την απαραίτητη εμπειρία. Η χρονιά θέλει καλό προγραμματισμό και συμμετοχές σε αγώνες στο εξωτερικό“, είπε η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, που έχει ατομικό ρεκόρ στα 5.000 μ. 15.50.23.
Η Μαρινάκου αναμένεται να είναι από τις αθλήτριες που θα ξεχωρίσουν στον 39ο ΑΜΑ. Η αθλήτρια το 2021 τερμάτισε τα 10χλμ. σε 34.32 και πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής και τα 5χλμ. σε 16.40 και ισοφάρισε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε από το 2017 η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2017 στον μαραθώνιο, Ρόουζ Τσελίμο.