Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Άλμα στα 8.55 για τον Μίλτο Τεντόγλου

Με ένα εξωγήινο άλμα στα 8.55 ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Βελιγράδι.

του Λευθέρη Πλακίδα
Φωτογραφίες: Άγγελος Ζυμάρας

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι συνέχισε να είναι σταθερός σε μεγάλους αγώνες και να κερδίσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο σε διεθνή διοργάνωση.
Το εντυπωσιακό με τον Τεντόγλου είναι ότι κάνει πολλά και μεγάλα έγκυρα άλματα. Έχει κατορθώσει με πολύ προπόνηση και συγκέντρωση σε όσα ακούει από τον προπονητή του, να περάσει στο τρέξιμο του την τεχνική να πατάει σωστά και να φτάνει μακριά. 

Έκανε άλμα μετά το 8.55 που ήταν το δεύτερο του άλμα που πήγε στο 8.51. Αλλά και το πρώτο θα μπορούσε να είναι έγκυρο. Έκανε και άλμα στα 8.26 που πάλι θα του έδινε μετάλλιο, αν δεν είχε καλύτερο. Είναι ενδεικτικό της προσωπικότητας και του επιπέδου που έχει φτάσει ο Μίλτος Τεντόγλου τα άλματα που κάνει ειδικά σε μεγάλους αγώνες. Η επίδοση του είναι η έκτη καλύτερη όλων των εποχών παγκοσμίως, στον κλειστό στίβο και αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τομπίας Μοντλέρ (Φινλανδία) με 8,38 μ. και το χάλκινο ο Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) με 8,27 μ. 

Ανήμερα των γενεθλίων του ο 24χρονος άλτης πέτυχε να μείνει στην κορυφή του αγωνίσματος. Ακόμη και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου πέρασε εύκολα τα 8 μέτρα και πήρε τη νίκη και έδειξε ότι σέβεται τον εαυτό του και κάθε φορά που συμμετέχει πηδάει όσο καλύτερα μπορεί. 

Η διάρκεια κάνει τους μεγάλους αθλητές και σε αυτή τη μοναδική κατηγορία ανήκει ο αθλητής από τα Γρεβενά.

Οι υπέροχες φωτογραφίες είναι του Άγγελου Ζυμάρα που είναι για μία ακόμη διοργάνωση παρόν στις διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών στίβου. Ο φωτογράφος και μέλος της ομάδας του Athletics Magazine από την αρχή της δημιουργίας του, έχει δει πολλούς καλούς αθλητές στα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και εκείνον τον εκπλήσσει η σταθερότητα και η διάρκεια στις επιτυχίες του Τεντόγλου. 

Η καλή δουλειά στο ΣΕΓΑΣ συνεχίζεται. Τίποτα δεν είναι τυχαίο και η χαρά, όσων πιστεύουν ότι όλα αυτά θα αποτελέσουν ένα βήμα προς την ανάπτυξη του Ελληνικού Κλασικού Αθλητισμού, είναι μεγάλη. 

Δείτε Επίσης

Ατρόμητος Race

Στη διοργάνωση του Ατρόμητου στη Σίφνο κατάφεραν να κάνουν το χρόνο να διαστέλλεται και μέσα σε τρεις μέρες να νιώθουν οι συμμετέχοντες ότι έζησαν εμπειρίες εβδομάδων.