Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Ακύρωση Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου 2020

Μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ήρθε και η ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου.

του Γιάννη Καταξάκη
φωτογραφίες: Νάσσος Τριανταφύλλου

Οι αθλητές που σχεδίαζαν και ετοίμαζαν να κάνουν την καλύτερη τους εμφάνιση στο Παρίσι, στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, δε θα το ζήσουν ποτέ. Ακυρώθηκε η διοργάνωση. Δεν αναβλήθηκε. Δε θα γίνει ποτέ. Για κάποιους αθλητές ήταν ο στόχος της χρονιάς και για κάποιους ο τελευταίος τους αγώνας που θα μπορούσαν να διακριθούν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι για όλους. Ευτυχώς που υπάρχουν και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, τα Πανευρωπαικά και για τον υπόλοιπο πλανήτη τα αντίστοιχα για κάθε Ήπειρο.

To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν τον Αύγουστο με τις αρχικές ημερομηνίες να είναι 26 με 30 Αυγούστου, αμέσως μετά, δηλαδή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες (με βάση πάντα τις αρχικές ημερομηνίες) και είχε προσαρμόσει το πρόγραμμα του, με βάση τη μεγάλη διοργάνωση. 

Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου

Κατα αυτόν τον τρόπο αρκετοί αθλητές είδαν τους στόχους τους να απομακρύνονται μαζί και τα όνειρα τους για τη φετινή διοργάνωση, μια διοργάνωση στην οποία ετοίμαζαν να κάνουν την καλύτερη τους εμφάνιση και όπως αποδείχθηκε, δε θα το ζήσουν ποτέ. 

Το Παρίσι φυσικά δεν έχει δυσαρεστηθεί ιδιαίτερα από αυτή την απόφαση, εφόσον προβληματισμό προκαλούσαν τα κόστη του αγώνα στις γαλλικές αρχές, οι οποίες και έψαχναν συνεχώς τρόπους για να τα μειώσουν. Η ακύρωση από ό,τι φαίνεται, ήρθε ως μάνα εξ ουρανού για αυτούς. Φυσικά δεν ισχύει το ίδιο για τους Γάλλους αθλητές.

Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου

Έτσι οι αθλητές και οι θαυμαστές του Στίβου θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, το οποίο θα λάβει χώρα στο Μόναχο της Γερμανίας το 2022.

Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου

Παρακάτω, ακολουθεί ο σχολιασμός του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Στίβου, Dobromir Karamarinov:
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνουμε την ακύρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου του Παρισιού 2020. Ελπίζαμε σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους αθλητές ένα σημαντικό γεγονός στο οποίο θα μπορούν να στοχεύουν στο τέλος αυτού του καλοκαιριού. Δυστυχώς, σήμερα ενημερωθήκαμε από την LOC (Τοπική Οργανωτική Επιτροπή) και τη γαλλική αθλητική ομοσπονδία ότι, μετά από συζητήσεις με τις αρμόδιες γαλλικές εθνικές και τοπικές αρχές δημόσιας υγείας και ασφάλειας, δεν ήταν πλέον σε θέση να προχωρήσουν στην διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Αύγουστο και αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την εκδήλωση.

Αν και λυπούμαστε για την ανακοίνωση της ακύρωσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, αξίζει να επαναλάβουμε ότι σε αυτούς τους άνευ προηγουμένου καιρούς η υγεία και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων του στίβου, συμπεριλαμβανομένων των αθλητών, των οπαδών, των υπαλλήλων, των συνεργατών και όλων όσων συνδέονται με το άθλημα είναι υψίστης σημασίας. Θα κάνουμε πάντα ό, τι είναι καλύτερο για τα μέλη της οικογένειας του αθλητισμού και του ευρύτερου κοινού».

Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου
Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου
Photo: Νάσσος Τριανταφύλλου

Δείτε Επίσης