Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

5ος Ημιορεινός Aγώνας Λευκοπηγής

Ο ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα Λευκοπηγής, την Εθελοντική Ομάδα Λευκοπηγής ‘’ΕΟΛ Συνείδηση΄΄ και τον ΕΜΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Κοζάνης, διοργανώνουν τον 5ο ΗΜΙΟΡΕΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

 • Ορεινός Αγώνας 21km, +850m θετικής υψομετρικής, Ώρα  16:30
 • Ημιορεινός Αγώνας 10km, +250m θετικής υψομετρικής, Ώρα 17:30
 • Δυναμικό Βάδην 5km, Ώρα  17:45
 • Παιδικός Αγώνας 1,2km, Ώρα  18:00

Υποστήριξη

 Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. (ΕΝΩΣΗ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ), ΕΚΑΒ Κοζάνης, ATHLETOPIA,  ΕNDURO Team Kozani

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

21ΚΜ

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού βρίσκεται στην πλατεία της Λευκοπηγής (υψόμετρο 637m), μπροστά από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που αποτελεί σύμβολο του χωριού.

Η διαδρομή των 21km με 850m θετική υψομετρική, ξεκινά σε πλακόστρωτο δρόμο για 200m, συνεχίζει με χοματόδρομο για 400m φτάνοντας στη θέση ‘’Μάνα’’, όπου μπαίνει σε ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι για 150m. Συνεχίζει την ανάβαση για άλλο 1,2km μέχρι τη θέση ΄΄Ελαφόπετρα΄΄ σε χωμάτινο ομαλό δρόμο. Για τo επόμενο 1Km  η διαδρομή κατηφορίζει και ανηφορίζει ξανά, διασχίζοντας κάθετα του ‘’Θανάση το Λάκκο’’.

Από το 3ο km της διαδρομής και για τα επόμενα 3km, κινούμαστε ανηφορικά στη ‘’Στράτνα’’, το κομμάτι του αγώνα με τη μεγαλύτερη τεχνική δυσκολία, το οποίο απαιτεί και μεγάλη προσοχή των αθλητών, λόγω του πετρώδους τερέν και του πυκνού ορεινού τοπίου.

Βγαίνοντας από αυτό το τεχνικό μονοπάτι, ακολουθούν 500m περίπου χωματόδρομου σε ευθεία για να φτάσουμε στον 2ο σταθμό ανεφοδιασμού 6,5Km(μεγάλος σταθμός).

Η ανάβαση ξεκινά εκ νέου για άλλα 3,5Km, μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο από έλατα(περιοχή Ροδιανής) και με υπέροχη θέα της ευρύτερης περιοχής.

Εκεί φτάνουμε και στο ψηλότερο σημείο του αγώνα(10ο km,υψόμετρο 1.236m)  όπου οι αθλητές θα έχουν συμπληρώσει τα 600m από τα συνολικά 850m θετικής υψομετρικής.

Από το 10ο km ξεκινάει η κάθοδος για περίπου 1Km μέσα από ένα αρκετά τεχνικό αλλά όμορφο μονοπάτι(μονοπάτι του Μάστορα), που εφιστά την προσοχή των αθλητών.

Tο επόμενο 1km μετά από την έξοδο του μονοπατιού ακολουθεί δασικό δρόμο μέσα σε έλατα μέχρι και το 12ο km, όπου μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι για 500m, με εναλλαγές κλίσεων και μέτρια τεχνική δυσκολία.

Έκτοτε το μονοπάτι γίνεται ανηφορικό με αρκετή κλίση για άλλα 500m περίπου, φτάνοντας στο 13ο km της διαδρομής όπου υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού(μεγάλος).

Στη συνέχεια η διαδρομή κινείται κατηφορικά για 2,5km σε ομαλό χωμάτινο δρόμο, μέχρι να συναντήσει την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου(15,5km).

Στα επόμενα 3Km κινούμαστε σε χωματόδρομο με ήπιες εναλλαγές κλίσεων, για να φτάσουμε στο 18,5Km, όπου υπάρχει και ο τελευταίος σταθμός ανεφοδιασμού των αθλητών.

Έπειτα κινούμαστε για 1km περίπιου πάλι σε χωματόδρομο με ήπιες κλίσεις, περνώντας από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, για να ξεκινήσει η τελική κάθοδος για την κεντρική πλατεία της Λευκοπηγής.

 • Χωματόδρομος (35%)
 • Δασικός δρόμος (30%)
 • Μονοπάτια (30%)
 • Άσφαλτος (2%)
 • Πλακόστρωτο (3%)

10km

Το σημείο εκκίνησης και τερματσιμού βρίσκεται στην πλατεία της Λευκοπηγής, μπροστά από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που αποτελεί σύμβολο του χωριού. Η διαδρομή των 10km με 250m θετικής υψομετρική ξεκινάει σε πλακόστρωτο δρόμο για 200m, συνεχίζει με χωματόδρομο για 400m μέχρι τη θέση ΄΄Μάνα΄΄, όπου μπαίνει σε ένα μικρό ασφάλτινο κομμάτι για 150m. Συνεχίζει σε χοματόδρομο για 300m μέχρι να ξαναμπεί σε άσφαλτο για το επόμενο 1km περίπου με ήπιες εναλλαγές στην κλίση. Από το 2ο km και μετά η άσφαλτος σταματά και πλέον ξεκινάει ήπια ανάβαση μέχρι να φτάσουμε στο 2,5km, όπου συναντάμε τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού. Η ανηφόρα συνεχίζεται μέχρι και το 4ο km (περιοχή Αγά Πηγάδι). Το επόμενο 1,5km κινείται πάλι σε χοματόδρομο με ήπιες εναλλαγές στην κλίση. Από το 5,2km κινούμστε για 500m ανοδικά σε χοματόδρομο, περνώντας από το υψηλότερο σημείο της διαδρομής. Έπειτα η διαδρομή είναι ήπια κατηφορική, φτάνοντας στο 2ο σταθμό ανεφοδιασμού (7οkm) και συνεχίζει με ήπιες εναλλαγές στην κλίση έως και το 8ο km (Προφήτης Ηλίας).

Από εκεί και έπειτα ξεκινάει η τελική κάθοδος για την κεντρική πλατεία του χωριού.

Το τελευταίο 1km περίπου είναι κοινό με την αρχή του αγώνα.

Δυναμικό Βάδην 5km

Το σημείο εκκίνησης και τερματσιμού βρίσκεται στην πλατεία της Λευκοπηγής, μπροστά από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που αποτελεί σύμβολο του χωριού. Η διαδρομή ακολουθεί για 2,5km την ίδια διαδρομή με τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων και στη συνέχεια γυρίζει ξανά πίσω παράλληλα, για να περάσει από τη  θέση ‘’Μάνα’’ και να καταλήξει και πάλι στην κεντρική πλατεία του χωριού.

 • Χωματόδρομος (70%)
 • Άσφαλτος (20%)
 • Πλακόστρωτο (10%)

Παιδικός Αγώνας 1,2km

Το σημείο εκκίνησης και τερματσιμού βρίσκεται στην πλατεία της Λευκοπηγής, μπροστά από τον υπεραιωνόβιο πλάτανο που αποτελεί σύμβολο του χωριού. Η διαδρομή κινείται για 600m μέχρι τη θέση ‘’Μάνα’’, για να γυρίσει και να καταλήξει και πάλι στην πλατεία του χωριού.

Σταθμοί Τροφοδοσίας

Διαδρομή 21km – 6 σταθμοί

 1. 2km – Νερά, Χυμοί
 2. 6,5km – Νερά, Χυμοί, Coca cola, Ισοτονικά, Τζελ, Κρακεράκια, Πατατάκια κλπ.
 3. 10km – Νερά
 4. 13km – Νερά, Χυμοί, Coca cola, Ισοτονικά, Τζελ, Κρακεράκια, Πατατάκια κλπ.
 5. 15,5km – Νερά
 6. 18,5km – Νερά, Χυμοί, Coca cola

Διαδρομή 10km– 2 σταθμοί

 1. 2,5km – Νερά, Χυμοί
 2. 6,5km – Νερά, Χυμοί, Coca cola Ισοτονικά, Πατατάκια κλπ.

Διαδρομή 5km- 1 σταθμός

 1. 2,5km – Νερά, Χυμοί

Ώρα Άφιξης

Οι αθλητές θα πρέπει το αργότερο 45 λεπτά πριν τον αγώνα τους, να έχουν παραλάβει το νούμερό τους από τη γραμματεία στην κεντρική πλατεία της Λευκοπηγής.

Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα  https://event.athletopia.com/agonasleukopigis?step=1

Οι εγγραφές είναι ΔΩΡΕΑΝ

Παροχές

20km: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη.

10km: Ηλεκτρονική χρονομέτρηση, μετάλλιο για όλους τους αθλητές, τροφοδοσία στους σταθμούς και στον τερματισμό, ιατρική κάλυψη

Έπαθλα

Θα βραβευτούν με κύπελλα οι 3 πρώτοι αθλητές (άνδρες & γυναίκες) στον κάθε αγώνα.

Όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.

Δικαίωμα συμμετοχής

Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό. Οι αθλητές την ημέρα του αγώνα θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση. Ανήλικοι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα.

Γιας περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα email: [email protected] , [email protected]  και στο τηλέφωνο 6973818646 Γιώργος

Δείτε Επίσης

Μία πρωτοβουλία με αγάπη για τη θάλασσα, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον από την XTERRA Greece - TRIMORE Sport Events

Μία πρωτοβουλία με αγάπη για τη θάλασσα,
για ένα πιο βιώσιμο μέλλον
από την
XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events

Με ανυπολόγιστη αποδοχή, συμμετοχή και αξιοσημείωτη αρμονία και συνέργεια, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού της Υδρούσας, στο πλαίσιο της δράσης “Clean Ocean – Συνεισφέρουμε σ’ ένα πιο βιώσιμο μέλλον!”, μία περιβαλλοντική δράση κοινωνικής υπευθυνότητος της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events.

Αντίστροφη μέτρηση για το 2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN

Το TRIMORE Multisports TOUR 2022 στρέφει τον προβολέα στην Καστοριά, όπου η TRIMORE Sport Events σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς,  διοργανώνουν το 2ο TRIMORE M.T. Kastoria | ISOMAN, στις 17 – 19 Ιουνίου. Μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω των ειδικών συνθηκών που όλοι βιώσαμε, το TRIMORE Multisports TOUR […]