3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» – One Year to go

«Εβδομάδες Αθλητισμού» στο Karteros Βeach Sports Center

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» - One Year to go «Εβδομάδες Αθλητισμού» στο Karteros Βeach Sports Center

Απόλυτα ικανοποιημένη από την πρόοδο των προετοιμασιών για τους Παράκτιους Αγώνες έμεινε η αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που επισκέφθηκε το Ηράκλειο

Λευτέρης Αυγενάκης: «Θέλουμε να κάνουμε τους πιο ασφαλείς και άριστα οργανωμένους αγώνες και θα το πετύχουμε»

Εξαιρετικά εποικοδομητική ήταν η διμερής, δια ζώσης, συνάντηση εργασίας των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» με την αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ).

Οι επαφές των δύο επιτροπών διήρκησαν δύο ημέρες και διεξήχθησαν σε άριστο κλίμα στο Candia Maris Resort & Spa Crete στο Ηράκλειο.

Η ατζέντα των συζητήσεων περιλάμβανε την ενημέρωση των μελών της διεθνούς αντιπροσωπίας σχετικά με την εξέλιξη των προετοιμασιών της Οργανωτικής Επιτροπής για τη μεγάλη διοργάνωση των Παράκτιων αθλημάτων, που θα πραγματοποιηθεί στο Karteros Beach Sports Center, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και στις παραλίες των Δήμων Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, από 2-9 Σεπτεμβρίου 2023.

Τη δεύτερη ημέρα, και παρ’ ότι είχε μεσολαβήσει η θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, η αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Καρτερό, και εντυπωσιάστηκε από την αρτιότητα και την πληρότητα των Εθνικών Παράκτιων Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το έργο που έχει παρουσιάσει έως τώρα η Οργανωτική Επιτροπή «Ηράκλειο 2023», ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητικού Προγράμματος Μεσογειακών Αγώνων, Μοχάμεντ Ζρίμπι είπε χαρακτηριστικά: «Στην αθλητική ορολογία υπάρχει μία φράση που λέει “περάσαμε τη στροφή και μπαίνουμε στην τελική ευθεία”. Αυτό βλέπω ότι συμβαίνει με την πρόοδο των προετοιμασιών εδώ στο Ηράκλειο.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο των εργασιών και το διαπιστώσαμε συνεργαζόμενοι με τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής».

Απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο Τυνήσιος παράγοντας συμπλήρωσε:

«Υπάρχει πολύ καλή διάθεση για συνεργασία και είναι ευκταίο να συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, με τη δική σας στήριξη και όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε στις μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελλάδα πρόσφατα, αλλά και στην μακρά παράδοση φιλοξενίας της Κρήτης:

«Η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά στα διεθνή αθλητικά δρώμενα, αναλαμβάνοντας και φέροντας σε πέρας, με τεράστια επιτυχία και διεθνή αναγνώριση, πολύ μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το EKORallyAcropolis και τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας.

Η κοινωνία της Κρήτης, ειδικότερα, έχει χτίσει μια μακρά παράδοση στις αθλητικές διοργανώσεις και φημίζεται για τη φιλοξενία της.

Οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό, ένα αθλητικό στολίδι για τη χώρα μας, υψηλότατων διεθνών προδιαγραφών, δημιουργήθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ. Θα συνεχίσουμε να τις μεγαλώνουμε, ώστε το Σεπτέμβριο του 2023 να φιλοξενήσουν την πλειονότητα των αθλημάτων των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων.

Στον Καρτερό έχουμε ήδη διοργανώσει μια σειρά από αθλητικά γεγονότα, με κορυφαία τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball ανδρών-γυναικών και εφήβων – νεανίδων, τον περασμένο Ιούνιο.

Αυτή την περίοδο λαμβάνουν χώρα διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα «OneYeartoGo», ενώ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα το 2023, έτσι ώστε η τοπική κοινωνία να έρθει σε επαφή με τα συναρπαστικά σπορ άμμου και θάλασσας και να αποκτήσει την κατάλληλη αθλητική κουλτούρα.

Έχουμε τη πολύτιμη γνώση από τους προηγούμενους Αγώνες στην Πάτρα το 2019, θέλουμε να κάνουμε τους πιο ασφαλείς και άριστα οργανωμένους και θα το πετύχουμε!».

Στη συνάντηση εργασίας, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Νίκος Νταμπακάκης, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Νίκος Προβιάς, ήταν ο βασικός ομιλητής της παρουσίασης.

«Όλη η ομάδα που εργάζεται για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες δουλεύει πυρετωδώς για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Νταμπακάκης, ενώ ο κ. Προβιάς συμπλήρωσε:

«Η πρόοδος των εργασιών είναι σε προχωρημένο επίπεδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Το καλύτερο είναι… ο εχθρός του καλού και εμείς στοχεύουμε να διοργανώσουμε τους καλύτερους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, η επιτυχία των οποίων θα είναι αξεπέραστη».

Τη συνδιοργανώτρια Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος ανακοίνωσε την ανάληψη από την πόλη του Ηρακλείου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης πασχόντων από τη νόσο Parkinson, που θα φιλοξενηθεί το Νοέμβριο του 2023 στα Δύο Αοράκια:

«Τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Οργανωτικής Επιτροπής ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ΔΕΜΑ και μάλιστα, πολλοί τομείς βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο από το αναμενόμενο, περίπου έντεκα μήνες πριν από την έναρξη των αγώνων.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συνεργάζεται άριστα και θα συνδράμει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ώστε οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες να στεφθούν με απόλυτη οργανωτική επιτυχία», είπε ο κ. Κολυμπάδης.

Χαιρετισμό στη συνάντηση εργασίας, εκ μέρους του πληγέντα από την πρωτοφανή κακοκαιρία Δήμου Ηρακλείου, απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς.

Πλην του κ. Ζρίμπι, τα υπόλοιπα στελέχη της αντιπροσωπείας της ΔΕΜΑ, που συμμετείχαν στη συνάντηση εργασίας, ήταν οι Φρανθίσκο Λουίς Γκόμεθ Σεράνο  (Ισπανία), Έρος Μπολόνια (Άγιος Μαρίνος), Μάουρο Σεντράνι και Έντσο Μπαρτολομέο (Ιταλία), Ανδρέας Αριστοδήμου (Κύπρος) και από την Ελλάδα οι Κατερίνα Μουρατίδου και Στράτος Καρέτος.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59