Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

39ος ΑΜΑ. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η συνέντευξη και τα εγκαίνια της EXPO

Η προγραμματισμένη δεύτερη συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, τον Αυθεντικό καθώς και τα επίσημα εγκαίνια της Αθλητικής Έκθεση ΟΠΑΠ Marathon EXPO 2022 θα γίνουν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου αντί της 9ης Νοεμβρίου (στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Π. Φάληρο) όπως είχε ανακοινωθεί με το πρόγραμμα του 39ου ΑΜΑ εξ αρχής, λόγω της Πανελλαδικής 24ωρης απεργίας.

39ος ΑΜΑ. Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου η συνέντευξη και τα εγκαίνια της EXPO

Τα εγκαίνια της EXPO θα γίνουν στις 13:00 και στη συνέχεια 13:30 η συνέντευξη Τύπου στην οποία θα γίνει η παρουσίαση αθλητριών και αθλητών που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου, τεχνικές και άλλες λεπτομέρειες λίγο πριν την εκκίνηση του μεγαλύτερου μαζικού αθλητικού γεγονότος στη χώρα μας με τη συμμετοχή 45.000 δρομέων.

Ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφου, Γιάννης Ψυχοπαίδης, θα παρουσιάσει το φετινό μετάλλιο που είναι το τρίτο της σειράς το οποίο φιλοτεχνείται από Έλληνες εικαστικούς και αποτελεί μέρος της σειράς οκτώ μεταλλίων, η οποία ξεκίνησε το 2019 με τη νικηφόρα για τους Έλληνες “Μάχη του Μαραθώνα” που φιλοτέχνησε ο Αλέκος Φασιανός. Το 2021, ο Κώστας Βαρώτσος εστίασε στον “Θρυλικό Ημεροδρόμο του 490π.Χ.” που έχασε τη ζωή του στην προσπάθεια να μεταφέρει τα καλά νέα, αποτελώντας την πηγή έμπνευσης για τη γέννηση του Μαραθωνίου Δρόμου.

Κάθε χρόνο χαράσσεται έντονα πάνω στα μετάλλια και ένα διαφορετικό από τα οκτώ γράμματα της λέξης “MARATHON” ώστε να δημιουργηθεί ολόκληρη η λέξη και ταυτόχρονα μία μοναδική συλλογή για τους δρομείς και τους συλλέκτες, σε εγχώριο και διεθνές πεδίο.

Φέτος σειρά έχει το R.

Στο μετάλλιο που θα απονεμηθεί σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο αποδίδεται αφαιρετικά ένα αέτωμα που παραπέμπει στο κορυφαίο μνημείο της κλασικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα, το οποίο δημιουργήθηκε στο απόγειο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, τον 5ο αι. π.Χ. και στο πλαίσιο του φέρει την επιγραφή “Λίκνο της Δημοκρατίας”.

Δείτε Επίσης

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Κορυφαία αγωνιστική υποστήριξη και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων στον 18ο Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Υποστήριξη κορυφαίου επιπέδου για κάθε έναν από τους συμμετέχοντες στους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, καθώς και το πλουσιότερο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια, περιλαμβάνει ο 18ος Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, που υπόσχεται να συνεχίσει την απόλυτα επιτυχημένη παράδοσή του και να ανεβάσει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφώνγια τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin!

Παράταση των ομαδικών και ατομικών εγγραφών για τον 18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin!

Την παράταση των εγγραφών αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin της Κυριακής 21 Απριλίου, ανταποκρινόμενη στο εντυπωσιακό ενδιαφέρον για συμμετοχή στη μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα!