39ος ΑΜΑ. “Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά ποτέ”

Με σύνθημα “ Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά ποτέ” συμμετέχει στον Μαραθώνιο της Αθήνας o Ιρανός δρομέας Μεχράντ Σαχλαέι.

39ος ΑΜΑ. “Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας δεν με σταματά ποτέ”

Ο 52χρονος μαραθωνοδρόμος είναι 52 ετών, ζει στην Τεχεράνη και εδώ και 32 χρόνια έχει διαγνωσθεί με σκλήρυνση κατά πλάκας. Το γεγονός αυτό όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο να κατακτήσει κάποιες από τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου όπως το  (7.509 μέτρα) το 2017 και το Έβερεστ (8.848 μέτρα) το 2018 και να αναδειχθεί στον πρώτο Ιρανό και τον δεύτερο παγκοσμίως πάσχοντα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας που καταφέρνει να πετύχει έναν τόσο απαιτητικό στόχο. 

Ο Μεχράντ Σαχλαέι έτρεξε πέρυσι τον πρώτο του Μαραθώνιο στην Κωνσταντινούπολη και τερμάτισε με επιτυχία και φέτος αποφάσισε να είναι παρών στην Αυθεντική Διαδρομή. 

“Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να επισκεφθώ την Ελλάδα και τα μνημεία της”, λέει ο δρομέας, που αθλείται για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόβλημα της υγείας του. Ο Μεχράντ Σαχλαέι ζει στην Τεχεράνη, διατηρεί επιχείρηση εμπορίας εργαλείων και είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, του 25χρονου Σίνα και της 20χρονης Σόνιας. 

“Θα ήθελα να στείλω σε όλους το θετικό μήνυμα και κυρίως στους πάσχοντες από Σκλήρυνη Κατά Πλάκας, ότι η ζωή δεν σταματά. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για εμάς και για όσους στέκονται με υπομονή στο πλευρό μας”.

Ο Μεχράντ Σαχλαέι μας δίνει ραντεβού στην αφετηρία του 39ου Μαραθωνίου του Αυθεντικού, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.