23ος κολυμβητικός διάπλους λίμνης Πλαστήρα

Ένα αθλητικό τριήμερο με γαστρονομία, πολιτισμό, τρέξιμο και κολύμπι.
Ο Αθλητικός τουρισμός στην καλύτερη του μορφή

του Λευθέρη Πλακίδα

Ένα αθλητικό τριήμερο στο μαγικό “νησί” της Λίμνης Πλαστήρα με την 23η διοργάνωση του Κολυμβητικού Διάπλου της Λίμνης, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με τέσσερεις αγώνες κολύμβησης και έναν τρεξίματος, με γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού, έγινε για μία ακόμη φορά πλατφόρμα προβολής και δημοσιότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με καταγωγή από το Νομό, που έδωσε το παρών, έκανε τις απονομές, μαζί με τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο και πρόσφερε με την παρουσία του μία μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση που είναι η κορυφαία που γίνεται στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. Ο υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε τις ομορφιές της Πλαζ Λαμπερού και της Λίμνης Πλαστήρα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ανάπτυξη της διοργάνωσης και της περιοχής. Είναι όπως είπε σε θεατές του αγώνα και σε κατοίκους της περιοχής που παραβρέθηκαν ως επισκέπτες, κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η ανάπτυξη της περιφέρειας, ο θεματικός τουρισμός και η δυνατότητα στους ντόπιους να έχουν τις ευκαιρίες να κάνουν περισσότερα πράγματα για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να γίνονται εκδηλώσεις εξωστρέφειας. 

Ο Παναγιώτης Νάνος ο Δήμαρχος που από την πρώτη μέρα της θητείας του αγκάλιασε τη διοργάνωση του Διάπλου και της έδωσε μία μεγάλη ώθηση, ήταν παρών και τις τρεις μέρες και στις ομιλίες του προς τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού Απόστολο Ζέρβα και σε δημότες της περιοχής, ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για μεγαλύτερη ανάπτυξη του αγώνα. “Από τώρα θα προετοιμάσουμε όλοι μαζί την επόμενη για το 2023 και θα γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Ο Διάπλους μπορεί να γίνει μεγάλος θεσμός, το οφείλουμε στην ιστορία του, αλλά και στη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Δήμος θα είναι δίπλα όπως έκανε και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο για να γίνει το 2023 η διοργάνωση η καλύτερη όλων των εποχών”.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε η ημερομηνία και επιστρέφει ξανά (όπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια) το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Στις 4, 5 και 6 Αυγούστου και ήδη ο Σύλλογος Δρομέων Ορεινού Τρεξίματος Αγράφων που “έτρεξε” το τρέξιμο, θα κάνει περισσότερους αγώνες που θα συμπληρώσουν το συνολικό πρόγραμμα του τριημέρου και θα γίνουν και το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί. Η διοργάνωση είναι του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού, με την υποστήριξη του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα

Τρέξιμο  10 χιλιόμετρα

Άντρες

 • Βασίλης Χασιώτης
 • Γιώργος Δασκάλου
 • Θωμάς Μαλλιαρός

Γυναίκες

 • Βαλεντίνα Τήλιου
 • Φωτεινή Σβάρνα
 • Ελένη Καραγιάννη

Διάπλους 4 χιλ κολύμπι

Άντρες

 • Σάκης Παμπλέκης
 • Γιώργος Κοτρώτσιος
 • Γιάννης Μάκος

Γυναίκες

 • Ελένη Οικονόμου
 • Γουλιάνα Τόκα
 • Σταματούλα Ζαμανίκου

Κολύμβηση 8 χιλιόμετρα

Πρώτος άντρας

 • Γιώργος Παπαδόπουλος 

Πρώτη γυναίκα

 • Βαλεντίνα Τήλιου

1 χιλιόμετρο κολύμβηση

Πρώτοι άντρες

 • Σάκης Παμπλέκης – Γιώργος Παπαδόπουλος

Πρώτη γυναίκα

 • Ελένη Οικονόμου

Δείτε Επίσης

Olympic Day Run Greece - Άνοιξαν οι εγγραφές

Olympic Day Run Greece – Άνοιξαν οι εγγραφές

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το “Olympic Day Run” Greece, ο μοναδικός επίσημος Ολυμπιακός αγώνας δρόμου της χώρας, επιστρέφει δυναμικά και δίνει το παράγγελμα της εκκίνησης για τον παγκόσμιο εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2024 προσφέροντας την απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία, μέσα από το ανανεωμένο δρομικό του πρόγραμμα!

Με επιτυχία στέφθηκε το 1ο “Olympus Adrenaline & Nature Festival” στην Πιερία

Το 1ο Olympus Adrenaline & Nature Festival ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το διήμερο 25 και 26 Μαΐου 2024, στην πανέμορφη Πιερία. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές δωρεάν εμπειρίες, μέσα από ποικιλία προτάσεων σε υπηρεσίες, δραστηριότητες και προϊόντα, που πρόσφεραν οι τοπικοί επιχειρηματίες και φορείς. Να γνωρίσουν την […]