Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

23ος κολυμβητικός διάπλους λίμνης Πλαστήρα

Ένα αθλητικό τριήμερο με γαστρονομία, πολιτισμό, τρέξιμο και κολύμπι.
Ο Αθλητικός τουρισμός στην καλύτερη του μορφή

του Λευθέρη Πλακίδα

Ένα αθλητικό τριήμερο στο μαγικό “νησί” της Λίμνης Πλαστήρα με την 23η διοργάνωση του Κολυμβητικού Διάπλου της Λίμνης, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Με τέσσερεις αγώνες κολύμβησης και έναν τρεξίματος, με γιορτή γαστρονομίας και πολιτισμού, έγινε για μία ακόμη φορά πλατφόρμα προβολής και δημοσιότητας για την ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το κομμάτι του αθλητικού τουρισμού αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας με καταγωγή από το Νομό, που έδωσε το παρών, έκανε τις απονομές, μαζί με τον Δήμαρχο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτη Νάνο και πρόσφερε με την παρουσία του μία μεγαλύτερη αίγλη στη διοργάνωση που είναι η κορυφαία που γίνεται στην περιοχή όλα αυτά τα χρόνια. Ο υπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε τις ομορφιές της Πλαζ Λαμπερού και της Λίμνης Πλαστήρα και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την ανάπτυξη της διοργάνωσης και της περιοχής. Είναι όπως είπε σε θεατές του αγώνα και σε κατοίκους της περιοχής που παραβρέθηκαν ως επισκέπτες, κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης η ανάπτυξη της περιφέρειας, ο θεματικός τουρισμός και η δυνατότητα στους ντόπιους να έχουν τις ευκαιρίες να κάνουν περισσότερα πράγματα για να δημιουργούνται θέσεις εργασίας και να γίνονται εκδηλώσεις εξωστρέφειας. 

Ο Παναγιώτης Νάνος ο Δήμαρχος που από την πρώτη μέρα της θητείας του αγκάλιασε τη διοργάνωση του Διάπλου και της έδωσε μία μεγάλη ώθηση, ήταν παρών και τις τρεις μέρες και στις ομιλίες του προς τον πρόεδρο του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού Απόστολο Ζέρβα και σε δημότες της περιοχής, ουσιαστικά έδωσε το σύνθημα για μεγαλύτερη ανάπτυξη του αγώνα. “Από τώρα θα προετοιμάσουμε όλοι μαζί την επόμενη για το 2023 και θα γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα. Ο Διάπλους μπορεί να γίνει μεγάλος θεσμός, το οφείλουμε στην ιστορία του, αλλά και στη δυναμική που έχει αποκτήσει τα τελευταία τρία χρόνια. Ο Δήμος θα είναι δίπλα όπως έκανε και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο για να γίνει το 2023 η διοργάνωση η καλύτερη όλων των εποχών”.

Σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώθηκε η ημερομηνία και επιστρέφει ξανά (όπως ήταν και όλα τα προηγούμενα χρόνια) το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Στις 4, 5 και 6 Αυγούστου και ήδη ο Σύλλογος Δρομέων Ορεινού Τρεξίματος Αγράφων που “έτρεξε” το τρέξιμο, θα κάνει περισσότερους αγώνες που θα συμπληρώσουν το συνολικό πρόγραμμα του τριημέρου και θα γίνουν και το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί. Η διοργάνωση είναι του Ναυταθλητικού Συλλόγου Λαμπερού, με την υποστήριξη του Δήμου της Λίμνης Πλαστήρα.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα

Τρέξιμο  10 χιλιόμετρα

Άντρες

 • Βασίλης Χασιώτης
 • Γιώργος Δασκάλου
 • Θωμάς Μαλλιαρός

Γυναίκες

 • Βαλεντίνα Τήλιου
 • Φωτεινή Σβάρνα
 • Ελένη Καραγιάννη

Διάπλους 4 χιλ κολύμπι

Άντρες

 • Σάκης Παμπλέκης
 • Γιώργος Κοτρώτσιος
 • Γιάννης Μάκος

Γυναίκες

 • Ελένη Οικονόμου
 • Γουλιάνα Τόκα
 • Σταματούλα Ζαμανίκου

Κολύμβηση 8 χιλιόμετρα

Πρώτος άντρας

 • Γιώργος Παπαδόπουλος 

Πρώτη γυναίκα

 • Βαλεντίνα Τήλιου

1 χιλιόμετρο κολύμβηση

Πρώτοι άντρες

 • Σάκης Παμπλέκης – Γιώργος Παπαδόπουλος

Πρώτη γυναίκα

 • Ελένη Οικονόμου

Δείτε Επίσης

Βασίλης Βλαχογιάννης – Τρέχοντας στον πλανήτη ΓΗ για να ρίξει την πίεσή του – Ο Βασίλης Βλαχογιάννης σηκώθηκε από τον καναπέ του και άρχισε τους μαραθώνιους

Κάθε χιλιόμετρο τον οδηγούσε και πιο κοντά στο στόχο του. Να τερματίσει τους έξι μεγαλύτερους μαραθωνίους του πλανήτη. Τώρα που το έχει καταφέρει, ετοιμάζεται για τον επόμενο στόχο του, να τρέξει στους έξι πιο ιδιαίτερους μαραθωνίους που υπάρχουν στη Γη.
Είχε την επιλογή να ξεκινήσει φαρμακευτική αγωγή για να ρίξει την πίεση ή να ξεκινήσει τη συστηματική άσκηση. Για όσους τον γνωρίζουν η επιλογή του ήταν αναμενόμενη. Ο Βασίλης Βλαχογιάννης αρέσκεται σε απαιτητικούς στόχους, σε δύσκολα πεδία. Ούτε ο ίδιος όμως φανταζόταν ότι θα έμπαινε στη ζωή του μία δραστηριότητα που θα του άλλαζε την καθημερινότητά του. Η πίεση έπεσε και δύσκολα θα ξανάρθει κάτι που δε θα μπορεί να το ελέγξει με το τρέξιμο.
Έξι μαραθώνιοι σε πόλεις που είναι από μόνες τους μυθικές. Σε μαραθωνίους με χιλιάδες συμμετέχοντες, με εκατομμύρια θεατές και ο Βασίλης ένας από τους λίγους που πάλευε για το δικό του στόχο.

9-12 Νοεμβρίου η OΠΑΠ Marathon Expo

9-12 Νοεμβρίου η OΠΑΠ Marathon Expo

H σημαντικότερη διεθνής έκθεση του κλάδου του αθλητισμού, του fitness και του αθλητικού τουρισμού, η OΠΑΠ Marathon Expo προχωρά στις τελευταίες προετοιμασίες, ώστε από τις 9 έως τις 12 Νοεμβρίου 2022 να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους λάτρεις του δρομικού κινήματος στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do του Φαλήρου.