1ο Olympic Day Run

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, το 1ο “Olympic Day Park”, ο νέος Ολυμπιακός θεσμός υλοποιήθηκε για 1η φορά στη χώρα με απόλυτη επιτυχία, κατακτώντας τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

1ο Olympic Day Run

Στο καταπράσινο περιβάλλον του Περιβαλλοντικού Πάρκου ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κ.Μακεδονίας, παιδιά και γονείςείχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα όπως Ρυθμική Γυμναστική, Cheerleading, Στίβο, ΤάεΚβοντο, Πινγκ-Πονγκ, Τζούντο, Goalball, Άρση Βαρών σε Πάγκο,να παίξουν Σκάκι, να μάθουν την Ολυμπιακή ιστορία και να γνωρίσουν τις Ολυμπιακές αξίες, να λάβουν μέρος σε κινητικά παιχνίδια, να μάθουν για την ανακύκλωση απολαμβάνοντας μουσικές του κόσμου. Την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο δημοφιλής παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Γιάννης Σερβετάς, ο οποίος μέσα από την ενεργό του συμμετοχή μάγεψε το κοινό προσκαλώντας τους μικρούς φίλους στον μαγικό κόσμο του Ολυμπισμού και του αθλητισμού. Στο τέλος της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση και απονομή δώρων σε πέντε τυχερές οικογένειες από την Εταιρεία Κωτσόβολος, τον Χρυσό Χορηγό του “Olympic Day Run” 2023 και το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

To “Olympic Day Park” είναι ένα ευφάνταστο ταξίδι στον κόσμο του Ολυμπισμού, γεμάτο κίνηση, δράση, παιχνίδι, ανακάλυψη και ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια. Το καινοτόμο φεστιβάλ πολιτισμού και αθλητισμού, ακολουθεί τα πρότυπα της Ολυμπιακής Ατζέντας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) για την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών, ενώ υλοποιείται ως παράλληλη δράση του “Olympic Day RunGreece, του Επίσημου Ολυμπιακού Αγώνα Δρόμου που καθιέρωσε η ΔΟΕ για τον εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας 2023.

Το 1οOlympic Day Park” πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση από το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης με τον Δήμο Θέρμης, τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας (ΦΟ.Δ.Σ.Α). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος Δήμαρχος Θέρμης, ο κ. Στέλιος Αγγελούδης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η κα. Σοφία Σαουρίδου, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού Πυλαίας-Χορτιάτη, η κα. Ανατολή Κωνσταντινίδου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Πυλαίας-Χορτιάτη, η κα Χρύσα Κληματσούδα, Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δ. Θέρμης, ο κ. Μιχάλης Γεράνης Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α., ο κ. Θανάσης Γλαβίνας Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γιώργος Αγγέλου, Πρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ., ο κ. Πολυχρόνης Κοντοπίδης, Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ., ο κ. Αχιλλέας Μεταλλούλης Πρόεδρος B’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Θέρμης, ο κ. Σοφοκλής Κάλτσιος Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στο “Olympic Day Park” συμμετείχαν οι αθλητικοί σύλλογοι και σωματεία του Δήμου Θέρμης και Πυλαίας-Χορτιάτη: Αθλητικός Σύλλογος Ταε Κβο Ντο Βασιλικών, Α.Π.Σ. Αμφιτρίτη, Α.Φ. Θέρμης Άδωνις, Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ., Α.Ο. Θερμαιός Θέρμης, Σύλλογος Σκακιού Θέρμης – Θερμαϊκός Θέρμης, Α.Σ. Τζούντο Θεσσαλονίκη, Σύλλογος Ηρακλής Θέρμης, Α.Ο. Ξιφασκίας Πυλαίας, Α.Σ. ΑμεΑ Κλειώ Θεσσαλονίκη, Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος 1994 Πυλαίας και ο Α.Ο. Αρίων Πανοράματος, καθώς και το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Πανοράματος.

Ηχηρή παρουσία έδωσαν οι χορηγοί του 6ου  “Olympic Day RunGreece, η Εταιρεία Κωτσόβολος (Χρυσός Χορηγός) ο κ. Γιάννης Βασιλειάδης της ΚΥΑΝΑ. (Χορηγός) καθώς και το PLUS RADIO (Χορηγός Επικοινωνίας) που ανέλαβε και την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης.

Δείτε Επίσης