15ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στον 15ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου “Άρμα Πάρνηθας” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, στο δασικό τοπίο της Δυτικής Πάρνηθας.

15ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»

Αυτή η εκδήλωση προάγει την υγιεινή ζωή, την αγάπη για τη φύση και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα συνδέει τον αθλητισμό με την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές διαδρομές:

1. Διαδρομή 16 χλμ: Μια πρόκληση για τους πιο έμπειρους δρομείς, αναδεικνύοντας την ομορφιά της Δυτικής Πάρνηθας με τα ορειβατικά μονοπάτια, τα ρυάκια και τους δασικούς δρόμους. Ακόμα έχει αθροιστική υψομετρική διαφορά 900 μέτρων.

2. Διαδρομή 10 χλμ: Μια πιο προσιτή επιλογή, κατάλληλη για λιγότερο έμπειρους δρομείς και όσους θέλουν να απολαύσουν τη Δυτική Πάρνηθα. Με αθροιστική υψομετρική διαφορά 300 μέτρων, αυτή η διαδρομή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχετε και να ζήσετε την εμπειρία ενός δρομικού αγώνα.

Οι δύο διαδρομές ξεκινούν και τελειώνουν στις Πηγές της Αρχαίας Φυλής, ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία και φυσική ομορφιά.

Ο 15ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου “Άρμα Πάρνηθας” ξεκίνησε το 2008 με τον στόχο να προστατεύσει το δάσος που επέζησε από την πυρκαγιά του 2007. Αυτός ο αγώνας συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με την προστασία του περιβάλλοντος, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε την όμορφη περιοχή της Δυτικής Πάρνηθας.

Επιπλέον, η διαδρομή περιλαμβάνει σημεία φυσικής και ιστορικής σημασίας, όπως το Σπήλαιο του Πάνα, τις πηγές Φυλής, τον υδραύλακα της Γιαννούλας, και τη ρεματιά της Γκούρας, παρέχοντας μια μοναδική εμπειρία εξερεύνησης της περιοχής.

Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός, ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των νέων αθλητών που συμμετέχουν, καθιστώντας το ορεινό τρέξιμο μια σύγχρονη τάση που η νεολαία υιοθετεί και υποστηρίζει.

Ο Δήμος Φυλής είναι πάντα δίπλα μας, υποστηρίζοντας αυτήν την υπέροχη διοργάνωση και το όραμά της.

Ελάτε να συμμετάσχετε στον 15ο Αγώνα Ορεινού Δρόμου “Άρμα Πάρνηθας” και να ζήσετε τη φύση, την ιστορία και τον αθλητισμό με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Εγγραφείτε σήμερα εδώ:

https://event.athletopia.com/armaparnithas2023?step=1

Δείτε Επίσης

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.