Ζήκος και Σπανουδάκη στο Βερολίνο, Γκούσιν και Δόση στην Τσεχία

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη και ο Κώστας Ζήκος θα έχουν την ευκαιρία να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στη σεζόν, σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της χειμερινής περιόδου, το ISTAF του Βερολίνου (Παρασκευή, 5/2). Αμφότεροι θα συμμετάσχουν στα 60 μ. με προσδοκία να ξεκινήσουν τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Σπανουδάκη μπαίνει στη σεζόν με στόχο τη συμμετοχή και μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, διοργάνωση για την οποία χρειάζεται να πετύχει επίδοση καλύτερη από 7.40. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε χωρίς προβλήματα την προετοιμασία της και ευελπιστεί να τρέξει από νωρίς σε χρόνους πολύ κάτω από το όριο για το Τορούν και γιατί όχι κοντά στο ατομικό της 7.29. Ο Κώστας Ζήκος ήταν από τους αθλητές που ξεχώρισαν στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη Γλασκώβη, όπου ήταν πέμπτος στον τελικό των 60 μέτρων. Ο σπρίντερ από τα Τρίκαλα θέλει και φέτος να διεκδικήσει μια θέση στους γρηγορότερους της Ευρώπης και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να κυνηγήσει επιδόσεις κοντά στο ατομικό του 6.62. Τόσο ο Ζήκος όσο και η Σπανουδάκη από το Βερολίνο θα ταξιδέψουν στο Ντόρτμουντ, προκειμένου την Κυριακή να συμμετάσχουν στο μίτινγκ που θα φιλοξενηθεί εκεί.  Τους αγώνες της στη χειμερινή δράση θα συνεχίσουν αύριο η Τατιάνα Γκούσιν και η Παναγιώτα Δόση. Οι δύο αθλήτριες θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ που θα γίνουν στην πόλη Νεβίζντι με στόχο να βελτιώσουν τα φετινά τους ρεκόρ. Η Γκούσιν έχει κάνει 1,80 μ. στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, ενώ η Δόση ξεπέρασε το 1,78 μ. στην Ιταλία. Οι δύο αθλήτριες στη συνέχεια θα συμμετάσχουν σε διοργάνωση στο Κλάντνο.

Φωτογραφία: azsportsimages

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.