Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Δρόμο Εκεχειρίας 2023

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τον Δρόμο Εκεχειρίας 2023

Η αφετηρία για τον “Δρόμο Εκεχειρίας” θα δοθεί την Κυριακή 7 Μαΐου 2023, στις 5.45 το πρωί από την διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, Αρχαία Ήλιδα. Οι συμμετέχοντες δρομείς θα διέλθουν από τα χωριά Δάφνη, Κεραμιδιά, Δαφνιώτισσα, Περιστέρι, Χειμαδιό, Σόπι, Καράτουλα, Μαγούλα, Λατζόι, Ηράκλεια, Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος και ο τερματισμός  θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία, τόπο τέλεσης των Αγώνων, περίπου στις 3.30 το απόγευμα. Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 450 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Ο δρόμος δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και θα βραβευθούν με μοναδικά αριθμημένα μετάλλια όλοι όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία ολόκληρη τη διαδρομή των 50 χλμ. 

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στις 9.30 το πρωί θα διεξαχθεί Δρόμος Εκεχειρίας, αφιερωμένος στον βασιλιά  της αρχαίας Πίσας, Κλεοσθένη. Ο “Δρόμος του Κλεοσθένη” είναι 5 χλμ και έχει αγωνιστικό χαρακτήρα. Η εκκίνηση θα δοθεί από τον αύλειο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Κυριακής στην Αρχαία Πίσα (όπου θα δοθούν και τα νούμερα στους δρομείς). Οι δρομείς στην πορεία τους θα διέλθουν  προ των τάφων των Ελλανοδικών, θα συνεχίσουν μέσα στην Ολυμπιακή Ακαδημία, πάνω από το αρχαίο Στάδιο και θα τερματίσουν πριν την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου και δεξιά, στο πάρκο Εκεχειρίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο πριν την τελετή έναρξης του Δρόμου Εκεχειρίας, θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος του Ίφιτου (περίπου 2 χιλιομέτρων στις 6.30 μ.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί στην πλατεία του χωριού της  Αρχαίας Ήλιδας μέχρι τον Αρχαιολογικό χώρο της Ήλιδας (παλαιά αρχαιολογική συλλογή) και είναι για παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού (Ε΄ και  Στ΄) και του γυμνασίου. Ο δρόμος είναι αφιερωμένος στον πρωτεργάτη της Εκεχειρίας, βασιλιά της Αρχαίας Ήλιδας Ίφιτο.

Θα ακολουθήσει η τελετή έναρξης του Δρόμου της Εκεχειρίας στην Αρχ. Ήλιδα και οι βραβεύσεις των μικρών δρομέων. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία από το τοπικό συγκρότημα Banda Morena

Στο χώρο της εκδήλωσης θα εκτεθούν έργα μικρών μαθητών από την Ηλεία με θέμα: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος», που ήταν και το θέμα της εικαστικής έκθεσης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας.

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από πλήθος θεσμικών υποστηρικτών. Διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας. Συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE, τεχνική υποστήριξη Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Τελούν υπό την Αιγίδα: των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γ.Γ.Α., Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εθελοντική Υποστήριξη το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας, τους Προσκόπους της Ηλιούπολης, τον Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναίικων, Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτικής Αχαΐας. 

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ-3, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ΕΡΤ Πύργος, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ΑΘΗΝΑ 9,84, RunningNews.gr, OVImagazine, apopseis.gr, Greekteachers. Επίσημοι Υποστηρικτές: ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ, Avance Car Rental, Befon, λούξ, δίρφυς, Karavias art insurance, PTL Papageorgiou Transport Logistics, PMS Security. Προμηθευτές-Υποστηρικτές: Spiroulina PLATENSIS, μπανάνες DOLE, Biolis, ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ, FarGeco Hellas, ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΗΛΒΙΓΑΛ.

Κεράσματα στις εκδηλώσεις προσφέρουν οι τοπικοί σύλλογοι και τους ευχαριστούμε θερμά.

Για περισσότερες πληροφορίες και την εγγραφή σας στις δράσεις μας επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας : https://routeoftruce.com/

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.