Ξεκίνησε στην Αρχαία Ολυμπία το Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία το 42ο Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με εκπροσώπους από 47 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές της Ευρώπης.

Ξεκίνησε στην Αρχαία Ολυμπία το Σεμινάριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών

Την έναρξη του Σεμιναρίου τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Καλωσορίσατε στην Ελλάδα και ειδικά στην Αρχαία Ολυμπία. Το προσκύνημα σε αυτό τον τόπο είναι σημαντικό για όλους εμάς που ασχολούμαστε με τον Ολυμπισμό και πρέπει να πω ότι είναι ένα προσκύνημα που αξίζει να το κάνουμε συχνά. Επειδή έχω βρεθεί εδώ πολλές φορές, μπορώ να σας πω ότι αποτελεί πάντα μια εμπνευσμένη εμπειρία. Κάθε φορά.

Οι επόμενες δύο ημέρες είναι πολύ σημαντικές για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή οικογένεια καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο σε μια χρονιά που θα περιλαμβάνει τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στην Πολωνία, δύο εκδόσεις του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων στο Friuli Venezia Giulia και το Maribor, καθώς και τους Αγώνες των Μικρών Κρατών  της Ευρώπης στη Μάλτα αλλά και οι Beach Games της ΑΝΟC στο Μπαλί.

Και την Κυριακή, η ΔΟΕ διοργανώνει εδώ το περιφερειακό της φόρουμ που επικεντρώνεται στις προετοιμασίες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024. Είναι σαφές ότι το 2023 θα είναι μια κομβική χρονιά για τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές και είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να είμαστε ενωμένοι στην προσπάθειά μας για μια πιο δραστήρια, υγιή και ειρηνική Ευρώπη.»

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος καλωσόρισε τους εκπροσώπους των Ολυμπιακών Επιτροπών στην Αρχαία Ολυμπία καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Μετά ο κ. Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών βράβευσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον Πρόεδρο της ΔΟΑ.

Οι εργασίες του Σεμιναρίου θα διαρκέσουν ως και το Σάββατο και την παρουσίαση έκαναν η Ολυμπιονίκης και μέλος της ΕΟΕ Βούλα Κοζομπόλη και ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ στην ΕΟΕ Νίκος Ξυλούρης. Την Κυριακή ακολουθεί το Περιφερειακό Φόρουμ της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Το πρωί διεξήχθη στο Αρχαίο Στάδιο εκδήλωση στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας αθλητισμού με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΕΟΕ να τρέχουν ή να περπατούν, στέλνοντας μήνυμα υπέρ της  προαγωγής του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης.

Δείτε Επίσης