Voutsaras Mountain Bike 2023 – ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές

Με υπερδιπλάσιες συμμετοχές το Voutsaras Mountain Bike 2023!

Voutsaras Mountain Bike 2023 - ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές

Με τη συμμετοχή 100 και πλέον αθλητών ορεινής ποδηλασίας από διάφορες  περιοχές της χώρας αλλά και από το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας  Voutsaras MounTain Bike 2023 για 7η χρονιά, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, από τις ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές.

Η διοργάνωση που ξεκίνησε το 2017, υπερδιπλασίασε φέτος τον αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, σε ένα διήμερο γιορτής με την ορεινή ποδηλασία στο επίκεντρο.

Βάσει του αριθμού συμμετοχών, ο αγώνας αυτός κατατάσσεται πλέον στους μεγαλύτερους στην Ελλάδα!

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το απόγευμα του Σαββάτου, με τον δωρεάν αγώνα χρονομέτρου, στον οποίο συμμετείχαν 25 ποδηλάτες οι οποίοι αφού απόλαυσαν μέρος της διαδρομής, παρέλαβαν τα microchip χρονομέτρησης για τον αγώνα της Κυριακής και διασκέδασαν στο BBQ Party που ακολούθησε, προσφορά από τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι αθλητές απόλαυσαν μια απαιτητική, χωμάτινη διαδρομή 32 χιλιομέτρων σε τεχνικά μονοπάτια, καλντερίμια και αγροτικούς δρόμους, με αφετηρία και τερματισμό στον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο του Βουτσαρά και το μεγαλύτερο μέρος του διεξήχθη στις όχθες του μεγαλύτερου ποταμού της Ηπείρου, τον Καλαμά, με πέρασμα από το Εκκλησιοχώρι.

Για πρώτη φορά, υπήρχε η δυνατότητα σε αθλητές E-BIKE να συμμετάσχουν στο Voutsaras MounTain Bike στην οποία αγωνίστηκαν 6 ποδηλάτες.

Παρά τη βροχή του Σαββάτου, η οποία βάρυνε το τερέν, οι αθλητές απόλαυσαν κάθε χιλιόμετρο, θαύμασαν τη φυσική ομορφιά και αναγνώρισαν την καλή δουλειά εκ μέρους του δημιουργού και οραματιστή της διοργάνωσης, Νίκου Νικολάου, ο οποίος δήλωσε ότι «Τα καλά λόγια των συμμετεχόντων , αποτελούν την ηθική επιβράβευση διοργανωτών και εθελοντών. Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι.»

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεώργιος Αμυράς, καταγόμενος από το Εκκλησιοχώρι, παραβρέθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο από το 2017, στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού, και βράβευσε τους νικητές της κατηγορίας E-BIKE ως πρεσβευτής του οφέλους της ηλεκτροκίνησης.

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Ζίτσας, Μιχάλης Πλιάκος, καθώς ο αγώνας διεξάγεται κάθε χρόνο με τη συνεργασία του Δήμου Ζίτσας.

Θερμές ευχαριστίες για την σημαντικότατη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα καθώς και στο κατάστημα Bike Zone για την άριστη τεχνική υποστήριξη των αθλητών. Ξεχωριστή μνεία πρέπει να γίνει και στους εθελοντές από τα γύρω χωριά που βοήθησαν για μια ακόμη φορά τις προσπάθειες ανάδειξης του τόπου μας.

Σημαντικοί αρωγοί για ακόμα μια φορά, στάθηκαν οι χορηγοί μας, Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο και το WATT+VOLT Ιωαννίνων.

Νικητές στη γενική κατηγορία αναδείχτηκαν:

ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

SUVADZOGLU GIORGI

ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΛΑΒΑΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

EBIKE

ΔΑΒΡΑΖΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

BATTY PETER

ΣΙΩΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟΥ

ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΔΑΛΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ

ΚΟΡΚΙΔΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ

cutt.ly/vmtb23

Δείτε Επίσης