Το «RunMaroussi Σπύρος Λούης», με 10χλμ., 5χλμ. και 650μ. για παιδιά, επιστρέφει στις 3 Μαρτίου

Θ. Αμπατζόγλου (Δήμαρχος Αμαρουσίου): «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τιμώντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη, δοξάζοντας την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα».

Το «RunMaroussi Σπύρος Λούης», με 10χλμ., 5χλμ. και 650μ. για παιδιά, επιστρέφει στις 3 Μαρτίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Θεόδωρου Αμπατζόγλου διοργανώνεται την Κυριακή στις 3 Μαρτίου ο δρομικός αγώνας «RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024».

Οι αγώνες πραγματοποιούνται προς τιμή του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη, που μπήκε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ως νικητής του Μαραθωνίου, στους Νεότερους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στις 29 Μαρτίου 1896.

Εντάσσονται στο πρόγραμμα των αθλητικών δράσεων του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό να παρακινηθούν όσο περισσότεροι πολίτες, Μαρουσιώτες και μη, να υιοθετήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής εντάσσοντας στην καθημερινότητά τους την άθληση.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το άγαλμα του Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης του Αμαρουσίου – οδός Βασ. Σοφίας και παιδικό αγώνα 650 μέτρων με σημείο εκκίνησης στην οδό Γούναρη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεργάζεται για τη διοργάνωση με την η εταιρεία αθλητικών εκδηλώσεων Misc+ Sport Media και ο αγώνας επιστρέφει στο καλεντάρι των αγώνων δρόμου μετά από 5 χρόνια με σκοπό την καθιέρωσή του για τα επόμενα χρόνια ως μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους.

«Επιθυμούμε την ανταπόκριση των συμπολιτών μας, αθλητών και αθλητριών αλλά και απλών αθλουμένων που αγαπούν το τρέξιμο. Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, τιμώντας παράλληλα την ιστορική μνήμη και την παρακαταθήκη που μας άφησε η νίκη του Σπύρου Λούη, δοξάζοντας την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα. Ευελπιστούμε ότι όλοι θα αγκαλιάσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισμού και της αξίας του αθλητισμού στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θοδωρής Αμπατζόγλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Πολιτισμού Νίκος Πέππας, τονίζει τη σημασία των μεγάλων αθλητικών γεγονότων για την πόλη του Αμαρουσίου η οποία φέρει την ταυτότητα της “Ολυμπιακής πόλης” και πως τέτοιες διοργανώσεις όπως το «RUN MAROUSSI ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ 2024» ενισχύουν την εξωστρέφεια και τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την αθλητική της ιστορία».

Πρέσβειρες της διοργάνωσης είναι η πρωταθλήτρια των αποστάσεων και πρόσφατα «χάλκινη» Βαλκανιονίκης Αναστασία Μαρινάκου και η Μαρία Πολύζου, η παλιά πρωταθλήτρια και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο Μαραθώνιο και τώρα σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση.

Για λεπτομέρειες και εγγραφές αλλά και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://runmaroussi.gr/

Δείτε Επίσης