Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

To Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων 2022 ολοκληρώθηκε με 4 μετάλλια για την Ελλάδα

Η αυλαία του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων 2022  (EYOF) έπεσε το βράδυ του Σαββάτου με την Τελετή Λήξης στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας.

Σημαιοφόρος για την ελληνική ομάδα ήταν η Εβίνα Παναγιώτου που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επι κοντώ.

Η Ελλάδα συμμετείχε με 48 αγόρια και κορίτσια και ολοκλήρωσε τους αγώνες με 4 μετάλλια, ενώ άλλα 19 παιδιά κατετάγησαν στις θέσεις από 4 έως 8. Τα μετάλλια πήραν:

  • Χρυσό ο Γιάννης Γκάρτσιος στο τριπλούν με 15.19
  • Χρυσό η Εβίνα Παναγιώτου στο επι κοντώ με 3.95
  • Ασημένιο ο Παύλος Κριαράς στο επι κοντώ με 4.90
  • Χάλκινο η Αντωνία Ρακοπούλου στα 800μ. ελεύθερο της κολύμβησης με 8:58.07

Τη λήξη των αγώνων στους οποίους μετείχαν αγόρια και κορίτσια 14-18 ετών, κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με την ιδιότητα του Προέδρου των Ολυμπιακών Επιτροπών, παραδίδοντας τη σημαία των ΕΟΕ στην εκπρόσωπο του επόμενου Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων «Μάριμπορ 2023».

Στην ομιλία του ο κ. Καπράλος επισήμανε ότι η Μπάνσκα Μπίστριτσα ανέβασε το επίπεδο του Ευρωπαϊκού Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων: «Ήταν μια αξιοθαύμαστη επίδειξη του μελλοντικού αθλητικού δυναμικού της Ευρώπης, που πιστεύω ότι έλαμψε στην ηπειρωτική σκηνή. Είδαμε να καταρρίπτονται ρεκόρ, τόσο εντός όσο και εκτός των αθλητικών γηπέδων, καθώς και να γράφεται ιστορία με τη μορφή ορόσημων, όπως το πρώτο μετάλλιο EYOF για τη Μάλτα. Το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ πάντα συνέβαλε με επιτυχία στην ενοποίηση της Ευρώπης μέσω του αθλητισμού και την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών μεταξύ των νέων αθλητών και των φιλάθλων. Ωστόσο, στη φετινή διοργάνωση, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, πλάνα από εξαιρετικές αθλητικές παραστάσεις κυκλοφόρησαν στον κόσμο μέσω του διαδικτυακού καναλιού της EOC, με περισσότερους από 130.000 μοναδικούς θεατές να απολαμβάνουν 93.000 ώρες ζωντανής μετάδοσης. Αυτό καθιστά αυτό το EYOF το πιο δημοφιλές με πάνω από 700.000 προβολές. Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το επίτευγμα και ευχαριστούμε τους φίλους μας εδώ στη Σλοβακία που έκαναν αυτό το EYOF ένα γεγονός που θα αφήσει μακροχρόνιο αντίκτυπο στον ευρωπαϊκό αθλητισμό».

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου (15.50) μέσω Βουδαπέστης.

Δείτε Επίσης

Νέες σημαντικές διακρίσεις για τις δρομικές διοργανώσεις της Θεσσαλονίκης: Τέσσερα βραβεία ο «Νυχτερινός» και ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας»!

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ και ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin σάρωσαν τα βραβεία στην ετήσια εκδήλωση απονομής των “Tourism Awards 2022”, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, κερδίζοντας για άλλη μία φορά την αναγνώριση των θεσμικών φορέων και των καταξιωμένων επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, για τις εξαιρετικές υπηρεσίες […]

39ος ΑΜΑ: Με πεντάχρονους “μαραθωνομάχους” η Τελετή Έναρξης

39ος ΑΜΑ: Με πεντάχρονους “μαραθωνομάχους” η Τελετή Έναρξης

Οι “μαραθωνομάχοι” του νηπιαγωγείου, της Α’ και Β΄ Δημοτικού Κάτω Σουλίου είναι πανέτοιμοι για την ιστορική Μάχη του Μαραθώνα. Δόρυ θα κρατούν στο χέρι τους οι λιλιπούτειοι “Αθηναίοι και οι Πλαταιείς” και σπαθί οι “Πέρσες”.