Τη Δευτέρα το Kids Athletics στο Παναθηναϊκό στάδιο παρουσία 170 παιδιών

H 7η Μαΐου έχει χαρακτηριστεί από την Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ως ημέρα παιδικού αθλητισμού, μια ετήσια γιορτή ώστε να αφυπνίσει γονείς και παιδιά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δραστηριοποιούνται και να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό.

Τη Δευτέρα το Kids Athletics στο Παναθηναϊκό στάδιο παρουσία 170 παιδιών

Η κίνηση του Kids Athletics Day σκοπό έχει να υπενθυμίσει ότι κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο θα πρέπει να είναι δραστήριο, να τρέχει, να παίζει και να εξερευνά. 

kidsathletics

Τη Δευτέρα (8/5) ο ΣΕΓΑΣ προκειμένου να τιμήσει τη συγκεκριμένα ημέρα θα διοργανώσει το Kids Athletics στο ιστορικό Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα πάρουν μέρος περίπου 170 παιδιά. 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ξενάγηση των παιδιών στο Καλλιμάρμαρο και στη συνέχεια θα γίνουν αγωνιστικές εκδηλώσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου, όπου τους μικρούς μαθητές θα καθοδηγήσουν οι παλαιοί πρωταθλητές Δημήτρης Θεοδωρακάκος και Αργυρώ Στρατάκη

Το Kids Athletics Day είναι ένας τρόπος προκειμένου τα παιδιά να ενθαρρύνονται περισσότερο και να συμμετέχουν ενεργά στον αθλητισμό μέσα από το παιχνίδι και την εξερεύνηση.

Έρευνες δείχνουν ότι το 81% των εφήβων (11-17 ετών) δεν πληρούν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα οποία αναφέρουν ότι παιδιά από 5-17 ετών θα πρέπει να έχουν τακτική σωματική άσκηση περίπου 60 λεπτά ημερησίως. 

Δείτε Επίσης