Θέλει νίκη ο Τεντόγλου στη Λεμεσό τόσο στο μήκος όσο και στην… κόντρα με τον Καραλή

Στη συνέντευξη Τύπου των διοργανωτών του 2ου Cyprus International Athletics Meeting της Λεμεσού βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – την Τρίτη (23/5) ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Γιώργος Πομάσκι.

Θέλει νίκη ο Τεντόγλου στη Λεμεσό τόσο στο μήκος όσο και στην… κόντρα με τον Καραλή

Οι Έλληνες πρωταθλητές, μαζί με πολλούς ακόμη συμπατριώτες τους, θα αγωνιστούν την Πέμπτη (25/5) στο μίτινγκ της κυπριακής πόλης και όπως είναι λογικό ο Τεντόγλου συγκεντρώνει τα βλέμματα! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα κάνει πρεμιέρα στον ανοιχτό στίβο και την αρχή μιας μακράς αγωνιστικής περιόδου με αποκορύφωμα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Για μένα οι φετινοί στόχοι στο μίτινγκ της Κύπρου έχουν τρία μέτωπα: Πρώτον, θα αγωνιστώ μαζί με τον μεγαλύτερο αντίπαλο μου τα τελευταία χρόνια, τον Σουηδό Τόμπιας Μόντλερ, που είναι κάτι αρκετά σημαντικό και θα πρέπει να τον κερδίσω. Στους αγώνες ο ένας ωθεί τον άλλο για ακόμα μεγαλύτερα άλματα και ελπίζω να γίνει εντυπωσιακός αγώνας την Πέμπτη. Δεύτερον, έχουμε μία κόντρα με τον Καραλή, που αφορά το σύστημα αξιολόγησης και πόσους πόντους συγκεντρώνουμε ανάλογα με την επίδοση μας. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που θέλω να κερδίσω. Και τρίτον, έχουμε δει έως τώρα αρκετά καλές επιδόσεις από ξένους αθλητές στο μήκος και θέλω να βγω νικητής και σε αυτήν την κόντρα. Θέλω να κάνω μία αρκετά καλή επίδοση, για να δείξω ότι είμαι δυνατός και φέτος”, τόνισε ο Τεντόγλου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής από την πλευρά του φυσικά και δεν άφησε αναπάντητη την… πρόκληση του Τεντόγλου:  “Για μένα θα είναι η πρώτη χρονιά που θα αγωνιστώ στο μίτινγκ της Κύπρου. Είμαι πάρα πολύ καλά, έχοντας τελευταία εμφάνιση μου στα 5,71 μ., τα οποία θέλω να ξεπεράσω και να μπορέσω να κερδίσω την κόντρα μου με τον… Μιλτάκο. Θα προσπαθήσω να προσφέρω κι εγώ θέαμα στον κόσμο, τον οποίο περιμένω στο γήπεδο”.

Ο προπονητής του κορυφαίου άλτη του μήκους, Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι, είπε: “Η επιτυχία μίας διοργάνωσης εξαρτάται από τρία πράγματα. Πρώτον την οργάνωση και σε αυτό παίρνετε άριστα, αφού ήδη αναβαθμιστήκατε σε bronze κι εύχομαι σύντομα να ανεβείτε στα gold. Δεύτερον η κερκίδα και η παρουσία του κόσμου. Πέρσι πετύχατε απόλυτα και σε αυτόν τον τομέα, με εμένα προσωπικά να βλέπω για πρώτη φορά τόσο ένθερμη κερκίδα στον στίβο και ελπίζω να είναι το ίδιο και φέτος. Και τρίτον, η ψηλή βαθμολογία. Σε αυτό σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πετύχουμε μεγάλες επιδόσεις, ούτως ώστε να σας προσφέρουμε σημαντικούς βαθμούς και να είστε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά”.

Δείτε Επίσης