Στην κοιτίδα του παγκόσμιου Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, ο τερματισμός του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Aρχαιολογικά μνημεία μεγάλης ιστορικής αξίας και τερματισμός στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας στο 4ο και τελευταίο ετάπ

Η Κωτσόβολος συνεχίζει το «ταξίδι»με τον ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Ο Πύργος Τριφυλίας θα υποδεχτεί το 1ο σπριντ ανάβασης, 14,8 χλμ μετά την έναρξη του αγώνα. Ακολουθεί η κωμόπολη των Γαργαλιάνων που κατοικείται από το 3000 π.Χ. και κατά την αρχαιότητα υπαγόταν στον Βασιλιά της Αρχαίας Πύλου Νέστορα. Από εκεί, το πελοτόν θα επιστρέψει στα παράλια του Ιονίου, για να περάσει από τη Μαραθόπολη, όπου θα διεξαχθεί το 1ο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας, στα 32,2 χλμ.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή προς τα βόρεια και κατά μήκος του Κυπαρισσιακού κόλπου, οι ποδηλάτες θα φτάσουν στη Ζαχάρω και το 2ο ενδιάμεσο σπριντ ευθείας (χλμ 85,4). Ατελείωτες αμμώδεις παραλίες χαρακτηρίζουν την περιοχή, που είναι φημισμένη για τη Λίμνη Καϊάφα και τα ιαματικά λουτρά της.

Το πελοτόν θα κινηθεί προς την ενδοχώρα, για να συναντήσει στο Σαμικό το 2ο σπριντ ανάβασης στα 99 χλμ της διαδρομής. Αμέσως μετά θα διασχίσει τον Αλφειό ποταμό, θα περάσει από τα νοτιοανατολικά περίχωρα του Πύργου και εκεί θα αλλάξει κατεύθυνση, προς τα ανατολικά, για τον τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της υφηλίου.

Στον τόπο της αφής της φλόγας των Ολυμπιακών αγώνων, στο λίκνο του Παγκόσμιου Ολυμπισμού, θα ολοκληρωθεί ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος του 2023, μεταφέροντας μοναδικές εικόνες μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης σε όλον τον κόσμο.

Η ταυτότητα του 4ου ετάπ

Costa Navarino – Αρχαία Ολυμπία 133,5 km

Σημεία ενδιαφέροντος

χλμ 0: Εκκίνηση / Navarino Dunes – Costa Navarino
χλμ 14,8: Σπριντ ανάβασης 1 – Κατ.2 / Πύργος Τριφυλίας
χλμ 32,2: Ενδιάμεσο σπριντ 1 / Μαραθόπολη
χλμ 85,4: Ενδιάμεσο σπριντ 2 / Ζαχάρω
χλμ 98,9: Σπριντ ανάβασης 2 – Κατ.3 / Σαμικό
χλμ 133,5: Τερματισμός / Αρχαία Ολυμπία

Δείτε Επίσης

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]