Στεφανίδη και Καραλής για νέες “πτήσεις” σε Ιταλία και Πολωνία

Κατερίνα Στεφανίδη και Εμμανουήλ Καραλής μπαίνουν και πάλι σε αεροπλάνα προκειμένου να κάνουν νέες “πτήσεις” σε αγώνες στον εξωτερικό. 

Στεφανίδη και Καραλής για νέες “πτήσεις” σε Ιταλία και Πολωνία

Την τρίτη της αγωνιστική στάση για τη σεζόν του ανοιχτού στίβου θα κάνει την Παρασκευή (2/6) η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του επί κοντώ θα πάρει μέρος στο Diamond League της Φλωρεντίας, αγώνας που θα αποτελέσει ένα ακόμη τεστ ενόψει του μεγάλου στόχου της χρονιάς που δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. 

Η 33χρονη πρωταθλήτρια έχει καλύτερη φετινή επίδοση στα 4,55 μ. που είχε σημειώσει στις 5 Μαΐου στο Diamond League της Ντόχα. Στον αγώνα της στη Φλωρεντία θα τεθεί αντιμέτωπη με τις Αμερικανίδες Κέιτ Μουν (4,81 μ. φετινή επίδοση) και Σάντι Μόρις (4,71 μ. φετινή επίδοση), την Σλοβάκα Τίνα Σούτεϊ (4,76 μ. φετινή επίδοση), αλλά και την Ιταλίδα Ελίσα Μολινάρο (4,56 μ. φετινή επίδοση) και την Φινλανδή Βίλμα Μούρτο (4,55 μ. φετινή επίδοση). 

Ο αγώνας της Στεφανίδη ξεκινά στις 20.43 (ώρα Ελλάδας) και θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3 στις 21.00.  

Ο Εμμανουήλ Καραλής από την άλλη θα βρεθεί για τρίτη φορά στην Πολωνία όπου θα πάρει μέρος σε μίτινγκ στην πόλη Χορζόφ. Ο 23χρονος άλτης του επί κοντώ θα κάνει τον τέταρτο αγώνα του για τον ανοιχτό στίβο και στόχος του είναι να ανέβει ακόμη ψηλότερα από τα 5,71 μ. που σημείωσε στις 21 Μαΐου στο Μπιάλιστοκ. 

Ο Καραλής θα βρεθεί αντιμέτωπος και πάλι με τον Πολωνό Πιότρ Λίσεκ, αθλητή με τον οποίο κάνουν μαζί μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό θα παραμείνει στην Πολωνία καθώς την Τρίτη (6/6) θα πάρει μέρος στο μίτινγκ που θα γίνει στο Μπίντγκοζ. 

Δείτε Επίσης

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.