Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Σεμινάριο για το Λεμφοίδημα και την Ψυχολογία

Πώς το λεμφοίδημα επηρεάζει την καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα, την κοινωνική ζωή και την αυτοεικόνα του ατόμου; Με ποιους τρόπους μπορεί η ασθενής να φροντίσει να έχει υγιή ψυχολογία ώστε να απαλύνει την ένταση των ψυχολογικών προεκτάσεων αυτού του πολυσύνθετου νοσήματος; Πώς η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ενημέρωση σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη υποστήριξη αποτελούν το κλειδί ώστε το λεμφοίδημα να μην καταλάβει παραπάνω χώρο στη διάθεση και τη σκέψη του ατόμου που το αντιμετωπίζει;

Πολύτιμες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έδωσε η ψυχολόγος – συνεργάτης της «The Lymphedema Clinic» Εύη Καλουτά, στο σεμινάριο «Λεμφοίδημα και Ψυχολογία» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, στο χώρο σεμιναρίων της Κλινικής, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε η κυρία Καλουτά, η διαδικασία αντιμετώπισης του λεμφοιδήματος είναι απαιτητική. Ειδικά όταν η εμφάνισή του ακολουθεί μια δύσκολη περίοδο θεραπειών, όπως στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, τότε οι νέες απαιτήσεις για τη φροντίδα του προκαλούν μια επιπλέον ψυχολογική επιβάρυνση. «Από τη μια η σύνδεση του λεμφοιδήματος με την προηγούμενη ασθένεια και από την άλλη η προσωπικότητα, το περιβάλλον και τα συνολικά δεδομένα ζωής του ατόμου, έρχονται να διαμορφώσουν τον ξεχωριστό τρόπο διαχείρισης καθενός. Άλλοτε πιο εύκολα και άλλοτε πιο δύσκολα, όλα αυτά τα στοιχεία αναζητούν εσωτερικά τους συνδυασμούς και τις ισορροπίες που θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να συνεχίσει τη ζωή του ομαλά. Ζητούμενο εδώ είναι η φροντίδα μιας υγιούς ψυχολογίας που θα επιτρέψει σε κάθε συναίσθημα να εκφραστεί και να καλύψει τις βαθύτερες ανάγκες του ανθρώπου. Πολύτιμα λοιπόν συστατικά είναι η ολοκληρωμένη και έγκαιρη ενημέρωση και η ολιστική φροντίδα, που μειώνουν την ψυχολογική δυσφορία βοηθούν στην ομαλή διαχείριση και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Καλουτά. Καταλήγοντας, έστειλε το μήνυμα ότι «οφείλουμε να αναζητούμε μέσα μας τί μας συμβαίνει, γιατί είμαστε φτιαγμένοι να είμαστε μεγαλύτεροι από τις καταστάσεις», προσθέτοντας πως «είναι μαγικό να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και μέσα από μια υποχρεωτική δυσκολία να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας!».

Από την πλευρά του, ο Ιδρυτής και Επιστημονικός Διευθυντής της «The Lymphedema Clinic» Δημήτρης Διονυσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής του ΑΠΘ, ευχαρίστησε την κυρία Καλουτά για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία και τα μέλη του «Άλμα Ζωής» τα οποία αγκάλιασαν την πρωτοβουλία της «The Lymphedema Clinic», συμμετέχοντας ενεργά με τις ερωτήσεις τους. Εξάλλου, καλωσορίζοντας τις συμμετέχουσες στον νέο κύκλο σεμιναρίων για το λεμφοίδημα, ο κ. Διονυσίου ανέφερε ότι όλη η ομάδα της Κλινικής στοχεύει στην ολιστική φροντίδα για το λεμφοίδημα, μέσα από την έγκυρη ενημέρωση, την εξειδικευμένη υποστήριξη και την επιστημονική αντιμετώπιση. Όπως είπε χαρακτηριστικά, στην «The Lymphedema Clinic» παρακολουθείται κάθε είδους λεμφοίδημα και παρέχεται στον ασθενή εξατομικευμένη φροντίδα. Για τον λόγο αυτό προγραμματίζονται και νέα σεμινάρια από εξειδικευμένους συνεργάτες με στόχο τη στήριξη των ατόμων που πάσχουν από λεμφοίδημα σε θέματα άσκησης, διατροφής κλπ. Το επόμενο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, με θέμα «Λεμφοίδημα και Διατροφή» και ομιλήτρια την Κλινική Διαιτολόγο Βαλεντίνα Δερμιτζάκη.

*Επισκεφθείτε μας:

Στα social media (facebook, Instagram) και στην ιστοσελίδα της Κλινικής για να μαθαίνετε τα νέα της «THE Lymphedema Clinic»

Facebook: https://www.facebook.com/THELymphedemaClnic
Instagram: https://www.instagram.com/thelymphedemaclinic/
Web: https://thelymphedemaclinic.gr/

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]