ΣΕΓΑΣ: Συνεργασία, σχέδιο, προγραμματισμός της επόμενης ημέρας

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα παρουσίασε στο σώμα των εκπροσώπων των σωματείων της Ομοσπονδίας τον απολογισμό της διοίκησης στον ένα χρόνο της ηγεσίας της.

Η κ. Σακοράφα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δράσεις που υλοποίησε η ομοσπονδία, στις συνεργασίες με τους τοπικούς φορείς, στους αθλητές και τα σωματεία, αλλά και στην απόφαση του ΣΕΓΑΣ να προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των δελτίων.

«Η προβληματική λειτουργία του μητρώου δεν επέτρεψε πολλά σωματεία να δώσουν το παρών σήμερα. Το καθοριστικό κριτήριο της παρουσίας των σωματείων στη γενική συνέλευση θα έπρεπε να είναι η αγωνιστική παρουσία των σωματείων. Δε διαφωνούμε με το μητρώο. Όμως δεν δεχόμαστε αγκυλώσεις και προκαταλήψεις. Δεσμεύομαι ώστε ο ΣΕΓΑΣ να διευκολύνει όλα τα σωματεία, ώστε να ξεπεράσουν έγκαιρα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Θα απαιτήσουμε παρεμβάσεις ώστε να υπάρχουν διευκολύνσεις των σωματείων. Στόχος μας είναι το 2023 να μετέχουν στη γενική συνέλευση όλα τα σωματεία με αγωνιστική δράση. Για το σκοπό αυτό συντάσσεται σχετικό ψήφισμα. Δεν μπορώ να δεχθώ να συρρικνώνεται το σώμα της γενικής συνέλευσης, αντί να αυξάνεται και να λείπουν σωματεία με 100 χρόνια ιστορία», είπε αρχικά η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κάνοντας αναφορά στις αγκυλώσεις του μητρώου της γενικής γραμματείας αθλητισμού.

«Η ανωμαλία της πανδημίας έφερε πολλές παρενέργειες, μεταξύ άλλων τη καθυστέρηση των εκλογών. Η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων για τον Αύγουστο του 2021 με ότι συνεπάγεται σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο. Η μη έγκυρη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης από την Πολιτεία, που ενώ προβλέπεται για το πρώτο τρίμηνο του έτος, καταβλήθηκε μήνες αργότερα στις 3/6/21. Η νέα διοίκηση ανέλαβε έχοντας να αντιμετωπίσει την οργάνωση και υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος, διεθνών αγώνων σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Την οργάνωση και προετοιμασία της εθνικής ομάδας για τους Ολυμπιακούς και φυσικά την οικονομική ανέχεια, που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας. Όταν αποφάσισα να αναλάβω είχα μελετήσει τα οικονομικά, διοικητικά και αγωνιστικά δεδομένα. Η ματαίωση των αγώνων δρόμων έφερε πολλές δυσκολίες. Κάποιοι παραποιώντας τα νούμερα νομίζουν πως κάνουν πολιτική αντιπολίτευση, κάτι που δεν χρειάζεται ο χώρος. Στον οκονομικό απολογισμό αποτυπώνονται τα πάντα και δε θα γινόταν διαφορετικά. Προακαλώ όσους σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις να καταφύγουν στη δικαιοσύνη, διαφορετικά να σωπάσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκασθώ να λάβω όλα τα νόμιμα μέτρα για να υπερασπιστώ όχι τον εαυτό μου, αλλά την Ομοσπονδία , αθλητές, προπονητές και σωματεία».

Υλοποίηση αγωνιστικού προγράμματος
«Το γεγονός ότι υλοποιήσαμε το εσωτερικό αγωνιστικό πρόγραμμα , παρά τις δυσκολίες, το θεωρώ την πρώτη μεγάλη επιτυχία της διοίκησης. Κορυφαία στιγμή για όλους μας είναι το χρυσό του Τεντόγλου και η πολυπληθής και δυνατή ομάδα στους Ολυμπιακούς. Η νέα διοίκηση διασφάλισε την απρόσκοπτη και απερίσκεπτη προετοιμασία της ομάδας ικανοποιώντας προηγούμενες και τρέχουσες απαιτήσεις. Το ανθρώπινο δυναμικό της ομοσπονδίας βρίσκεται στα υψηλά στάνταρ. Υπάρχει αγάπη, προθυμία και ενδιαφέρον για το χώρο. Τους εμπιστεύτηκα και με εμπιστεύτηκαν. ΄
Ο ΣΕΓΑΣ διαθέτει τεχνογνωσία, εμπειρία και ανθρώπινο δυναμικό ικανό να σχεδιάσει, υλοποιεί οποιονδήποτε αγώνα εντός της χώρας και αυτό είναι περιουσία των σωματείων, την οποία θα διασφαλίσω και θα τη σεβαστώ προκειμένου να απολαμβάνουν αυτό που το δικαιούται οι αθλητές προπονητές και σωματεία».

Συνεργασία με τοπικούς φορείς
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας στάθηκε και στη σημασία της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς. «Στόχος μας εξαρχής ήταν η ενεργοποίηση σχέσης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Επιθυμία μας η κάθε αθλητική δραστηριότητα μας, να μην περιορίζονται σε ένα στάδιο, αλλά να αποτελεί ένα ιδιαίτερο γεγονός για την κοινωνία της κάθε πόλης και να συνδυάζεται με άλλες δράσεις. Προχωρήσαμε επίσης σε σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας με την Νησιωτικής Πολιτική. Όλες αυτές οι συνεργασίες έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για τα σωματεία, αλλά και για την ομοσπονδία αφού μειώνεται το κόστος κάποιων δράσεων.

Ψηφιοποίηση των Δελτίων

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας προχώρησε και σε μία σημαντική ανακοίνωση που έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση του μητρώου των αθλητών. Η κάρτα πλέον θα εκδίδεται ηλεκτρονικά και άμεσα και θα δώσει πολλές λύσεις σε σωματεία και αθλητές.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59