Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Run Greece: Μεγάλο ενδιαφέρον σε Λάρισα και Πάτρα

Εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών συμμετείχαν σήμερα στους αγώνες Run Greece, που έγιναν σε δύο περιφερειακές πόλης της χώρας.

Run Greece: Μεγάλο ενδιαφέρον σε Λάρισα και Πάτρα

Η Λάρισα και η Πάτρα είχαν την τιμητική τους, αφού φιλοξένησαν τους δύο Φθινοπωρινούς αγώνες της σεζόν. Στη Λάρισα παράλληλα με τον αγώνα Run Greece έγινε και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. Ανδρών/Γυναικών σε δημόσιο δρόμο.

Νικητής στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Μπύρος (ΓΕΑ Τρικάλων) με 33.48, ενώ στις Γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου) με 37.03. Στα 10χλμ. του Run Greece επικράτησε ο Κώστας Πανταζής με 33.48, ενώ στις γυναίκες όπως και στο Πρωτάθλημα, πρώτη ήταν η Παπαδημάτου.

Στα 5χλμ. πρώτος ήταν ο Αλέξανδρος Γεωργίου με 16.48, ενώ στις γυναίκες πρώτη πέρασε τη γραμμή τερματισμού η Ελένη Οικονόμου με 20.46.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο αγώνας της Πάτρας, με τους διοργανωτές να δίνουν το Σάββατο επιπλέον θέσεις, προκειμένου να καλύψουν το ενδιαφέρον των δρομέων από την ευρύτερη περιοχή. Στα 10χλμ. στον αγώνα της Πάτρας, νικητής ήταν ο Νικόδημος Νικολακέας με 33.18., ενώ στις γυναίκες η Κατερίνα Πρισακάρου με 43.41. Δύο νέοι αθλητές επικράτησαν στα 5χλμ. σε Άνδρες και Γυναίκες. Στους Άνδρες ο Αλέξανδρος Σκούρτης νίκησε με 15.28, ενώ στις Γυναίκες η Μαρία Ανθή Βυθούλκα με 18.51.

Η σειρά των αγώνων μεταφέρεται πλέον στα Ιωάννινα, την ερχόμενη Κυριακή, στον τελευταίο αγώνα της σειράς για το 2022. Τους αγώνες Run Greece διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, με τους τοπικούς φορείς και μεγάλο χορηγό την ERGO.

Δείτε αποτελέσματα από τους αγώνες Run Greece σε Πάτρα και Λάρισα

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]