Πρόγραμμα για τους πρόσφυγες θα υλοποιήσει η ΕΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε δεκτή την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την υλοποίηση προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων μέσω του αθλητισμού.

Η ΕΟΕ υπέβαλλε πρόταση για το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «Ο Αθλητισμός ως εργαλείο για την ένταξη και κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων» και αφορά στη συμμετοχή παιδιών από κέντρα διαμονής προσφύγων στον ευρύτερο χώρο της Αττικής, στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics – Αγαπώ τον Αθλητισμό» που πραγματοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Με την εφαρμογή του προγράμματος, μια φορά την εβδομάδα 50 προσφυγόπουλα θα πηγαίνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα μαθαίνουν την ιστορία του και θα γνωρίζουν τα μυστικά δημοφιλών αθλημάτων, από τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που συμμετέχουν στο «Kids’ Athletics – Αγαπώ τον Αθλητισμό».

Στόχος είναι στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, 4000 παιδιά να επισκεφθούν το Παναθηναϊκό Στάδιο μέσω του προγράμματος και να αγαπήσουν τον αθλητισμό.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59