Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ομοσπονδία

Η παρενόχληση και η κακοποίηση δεν έχουν θέση στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον αθλητισμό.

Πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Ομοσπονδία

Ο ΣΕΓΑΣ με σύνθημα “Be Safe In Athletics” δημιούργησε τη δική του πολιτική διασφάλισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να εξασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια όχι μόνο των αθλητών και αθλητριών, αλλά και όλων όσων εμπλέκονται στον αθλητισμό ως προπονητές, προσωπικό, εθελοντές ακόμη και γονείς.

Στόχος της Ομοσπονδίας να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον και παράλληλα τις προϋποθέσεις να έρχονται στο φως περιστατικά, που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ή ψυχική ακεραιότητα κάθε εμπλεκόμενου μέλους στην οικογένεια του στίβου.

Ο ΣΕΓΑΣ δημιούργησε στο site του, την ειδική και εμπιστευτική πλατφόρμα για ανώνυμες καταγγελίες. Οι καταγγελίες γίνονται αντικείμενο διαχείρισης και αξιολόγησης από την Safeguarding Officer της Ομοσπονδίας σε συνεργασία με την Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης η Ομοσπονδία προγραμματίζει το επόμενο διάστημα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια, μπλουζάκια και θα υπάρξει ενημέρωση και παρουσίαση του προγράμματος σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατηγοριών του ανοιχτού στίβου.

H Πολιτική Διασφάλισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου.

Φυλλάδιο Ενηλίκων

Παιδικό φυλλάδιο

Δείτε περισσότερες πληροφορίες

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!