Πέρα και πάνω από κάθε προσδοκία το 10ο Xterra Greece | Vouliagmeni Off Road TRIathlon/Aquathlon 2023!

Ολοκληρώνοντας την πρώτη όμορφη 10ετία στην Ελλάδα, το XTERRA Greece | Vouliagmeni, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, εισήλθε στη νέα, πιο δυναμική, πιο εξωστρεφή, πιο περιπετειώδη και συμπεριληπτική εποχή του.

10ο XTERRA Greece Off Road TRIathlon/Aquathlon 2023- After Race

Με επίκεντρο την εξαιρετικής ομορφιάς πλαζ Βουλιαγμένης, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε αγώνες Τριάθλου ενηλίκων (Σάββατο 22. Απριλίου) οι οποίοι αναπτύχθηκαν κολυμβητικά εντός του όρμου της Βουλιαγμένης και στα βουνά του Νότιου Υμηττού: Φασκομηλιά και Πευκωτό ως προς το ορεινό ποδήλατο και τρέξιμο, ενώ ακολούθως… το Παιδικό Τρίαθλο (Κυριακή 23. Απριλίου) το οποίο πραγματοποιήθηκε  εντός της οργανωμένης και προστατευμένης για τους μικρούς φίλους του Τριάθλου, πλαζ. 

Υπό τη νέα του ονομασία το XTERRA Greece | Vouliagmeni, δηλώνει πλέον στον τίτλο του τον εξαιρετικό Ελληνικό προορισμό, ο οποίος καταφέρνει μοναδικά να συνδυάζει το γαλαζοπράσινο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, δίπλα στο καταπράσινο τοπίο με τα μονοπάτια και την περιπέτεια, στις παρυφές της πόλης, εντός της Αθήνας και σε απόσταση αναπνοής από τον διεθνή αερολιμένα. Η Βουλιαγμένη, το γνωρίζει πλέον όλη η XTERRA αθλητική κοινότητα του πλανήτη, είναι ένας ξεχωριστός προορισμός Τουρισμού Αθλητικής Εμπειρίας, προσφέροντας πέραν της διαμονής σε ένα από τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο, μια από τις δυνατότερες XTERRA πίστες Τριάθλου.

Παράλληλα, η υποστήριξη και Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη διοργάνωση, δίνει ιδιαίτερη χροιά στο XTERRA, μεταδίδοντας το μήνυμα του προορισμού: Ελλάδα – Βουλιαγμένη, ακόμη ισχυρότερα και μακρύτερα, ενώ η ενσωμάτωση της live αναμετάδοσης του αγώνα.. προσθέτει πλέον άλλον αέρα στο event δίνοντας ευκαιρία ζωντανής παρακολούθησης σε όλες τις άκρες του πλανήτη.

Από αγωνιστικής πλευράς και στην Elite/PRO κατηγορία, διακρίθηκαν οι Emma Ducreux, Matilde Bolzan, Anna Zehnder στις γυναίκες και οι Petr Soukup, Jules Dumas, Lucas Van Deynze στους άνδρες. Στις ηλικιακές κατηγορίες πλήθος Ελλήνων και ξένων εξασφάλισαν το πολυπόθητο Slot για τους Τελικούς του Trentino στην Ιταλία στα τέλη του Σεπτεμβρίου, μεταξύ αυτών οι: Stupková Barbora, Winter Lucile, Kuindersma Sarah, Azofeifa Ang, Syntzanaki Nantia, Colonna Caroline, Vozikis Angelo, Moore Robert, Balatka Jaroslav, Gourgues Simon, Handjian Melvin, Held Jonas, Jourdan Jessy, Delarce Frédéric, Drugeot Jeremie, Cappa Alessio, Roche Florent, Van Der Eerden Lars, Nikolouzos Spiros, Rycyk Maciej, Loree Frédéric, Lehoux Samuel, Klimek Tomáš.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο για πρώτη φορά διεξήχθη σε αγώνα Off Road TRIathlon, διακρίθηκαν οι Συντζανάκη Κωνσταντίνα & Καραβάνη Ελένη στις γυναίκες και οι Βοζικής Άγγελος, Καλλίτσης Νικήτας, Νικολούδης Σπύρος στους άνδρες.

Τέλος, 70 μικροί εκκολαπτόμενοι Τριαθλητές έλαβαν μέρος στο παιδικό Τρίαθλο και έδωσαν απίστευτο χρώμα & παλμό στη διοργάνωση. Μαθητές από τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη, το CGS, παιδιά αθλητών που πήραν μέρος στον αγώνα του Σαββάτου αλλά και παιδιά από το Δήμο και όλη την Αττική που ήρθαν σε επαφή πρώτη τους φορά με αυτό το σπορ, χάρισαν στους γονείς τους και τους παρευρισκόμενους στιγμές συγκίνησης και ενθουσιασμού. Για την XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, η οποία επενδύει από την πρώτη της διοργάνωση το 2015 τα μέγιστα στο μέλλον του σπορ, η στιγμή που τα 70 παιδάκια πλημύρισαν την ζώνη αλλαγής και αργότερα τη θάλασσα και το επιμελώς σχηματοποιημένο Off Road τερέν εντός της πλαζ Βουλιαγμένης, ήταν η εκπλήρωση ενός μεγάλου οράματος και το έναυσμα για ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, φανατικός λάτρης του XTERRA από την πρώτη χρονιά που το φιλοξένησε το 2016, στάθηκε στη γραμμή της εκκίνησης μαζί με τους αθλητές ευχαριστώντας τους για την τιμή που προσφέρουν στην πόλη του και ενθαρρύνοντας προκαταβολικά τις προσπάθειές τους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει το ίδιο και με τους μικρούς εκκολαπτόμενους XTERRA Τριαθλητές την Κυριακή. Παράλληλα, παρέστη και τίμησε τους διακριθέντες αθλητές όλων των επιπέδων καθώς και τους συντελεστές του πολυδιάστατου εγχειρήματος, στις τελετές απονομών του Σαββάτου (απόγευμα) και της Κυριακής.

Τονίζοντας την προσωπική του αγάπη για τον αθλητισμό και την αμέριστη συμβολή του Δήμου και των δημοτών στην επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη του θεσμού, δήλωσε:  «Η πόλη μας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο μεγάλων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Η πετυχημένη διοργάνωση του 10ου  XTERRA Greece | Vouliagmeni ανέδειξε για ακόμα μία χρονιά το γεγονός πως η Βουλιαγμένη αποτελεί μοναδικό προορισμό για να φιλοξενήσει αθλητές όλου του κόσμου και η μοναδική ομορφιά της δημιουργεί συνθήκες για έναν αξέχαστο αγώνα. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έχει ως απόλυτη προτεραιότητα την προαγωγή του αθλητισμού για όλους και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Συγχαρητήρια στην Trimore για τη συνέπεια που δείχνει διατηρώντας συνεχώς το υψηλό επίπεδο του αγώνα για 10 συνεχόμενα χρόνια.»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος βρίσκεται πάντα κοντά στην XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, στη συνέντευξη τύπου των Elite/PRO αθλητών που προηγήθηκε του αγώνα, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ, στη γενέτειρά μου και καλωσορίζω όλους τους επισκέπτες του αγώνα! Εύχομαι να ευχαριστηθείτε τον αγώνα και την πόλη που σας φιλοξενεί!»

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, κλείνοντας την αυλαία της 10ης διοργάνωσης, ανέφερε: “Είναι η μέγιστη τιμή για μας, σε έναν τέτοιο πολύτιμο καμβά, να έχουμε την ευκαιρία εμείς να ζωγραφίζουμε. Τα 10 χρόνια XTERRA στην Ελλάδα, ολοκληρώνονται με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, με έναν θεσμό καθιερωμένο και νυμφευμένο με την υπέροχη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη πόλη της Βουλιαγμένης και την XTERRA κοινότητα αθλητών γνώστη του ξεχωριστού που συνδυάζει η πρότασή μας. Το εγχείρημα να εντάξουμε δράση στην πλαζ και να δώσουμε ακόμη περισσότερη ζωντάνια και χαμόγελα μέσω των μικρών μας φίλων, πέτυχε το σκοπό του και τώρα -αν και ο μοναδικός διοργανωτής Off Road TRIathlon στην Ελλάδα- κοιτάζουμε το μέλλον ακόμη πιο αισιόδοξοι και ανυπόμονοι. Δίνουμε την υπόσχεση πρώτα σ’ εμάς τους ίδιους και έπειτα σε όσους πιστοί μας ακολουθούν, για ακόμη πιο δυνατές συγκινήσεις στο μέλλον, περισσότερες καινοτομίες και τολμήματα και την ασφάλεια – ποιότητα σε πρώτο φόντο. Τέλος, προσθέτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση του αγώνα στις επιλογές παρακολούθησής του, δίνουμε την ευκαιρία μεγαλύτερης εξωστρέφειας και διάδοσης του μηνύματος ότι η Ελλάδα μπορεί και σχεδιάζει – υλοποιεί events ανεκτίμητης αξίας και σίγουρα οφείλει να αποτελεί την επόμενη επιλογή κάθε XTERRA Τριαθλητή.”.

H διοργάνωση πέταξε με τα φτερά της Red Bull, ενώ αναμεταδόθηκε Live από την εκπληκτική ομάδα του SwimBikeRun.gr και το Live Coverage και μπορεί κανείς να ανατρέξει στις στιγμές περιγραφής εδώ.

Επίσης, βρείτε φωτογραφικό υλικό του event.

Χρυσοί Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, που για την ενυδάτωση των αθλητών φρόντισε με ιδιαίτερο τρόπο κάθε απαίτηση (Ζαγοράκι για τα παιδιά, 750ml sports για το ποδηλατικό σκέλος και 500ml για αθλητές, θεατές, συνοδούς και παραβρισκόμενους) και δρόσισε με τα αναψυκτικά GREEN μικρούς & μεγάλους. Ασημένιοι Χορηγοί η Continental Tyres & η LENOVO Νο1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο.

Οι Αθλητικοί χορηγοί ON που φρόντισε για την ένδυση & υπόδηση της ομάδας διοργάνωσης και το brandαρισμα – σήμανση του δρομικού σκέλους του τριάθλου/aquathlon και COROS που προσέφερε τα ασυναγώνιστα ρολόγια της για την καταγραφή των διαδρομών ποδηλάτου & τρεξίματος και τον άρτιο εξοπλισμό του Race Director και Technical Manager.

Στο πλαίσιο της τριήμερης αυτής γιορτής, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα πλούσιο, διασκεδαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και να παίξουν με τα παιχνίδια που προσέφερε η Playmobil. Το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των συνοδών τους, τράβηξε η παρουσία της αγωνιστικής ομάδας της Ακαδημίας Ρομποτικής & Καινοτομίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, “The inventors”. Η ομάδα που αποτελείται από 11 μέλη, ηλικίας 14-16 χρονών, 8 αγόρια και 3 κορίτσια, καθώς και 2 μέντορες, μεταξύ άλλων χάρισε σε 3 τυχερά παιδιά από ένα δωρεάν μάθημα ρομποτικής.

Οι εθελοντές μας και φέτος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, όπου με κέφι, όρεξη και ενθουσιασμό έδωσαν κουράγιο στους αθλητές και φρόντισαν για τη μέγιστη ασφάλειά τους! Οι σπουδαστές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Σπάρτη, οι σπουδαστές της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Αναβύσσου του Υπουργείου Τουρισμού,  η Επίλεκτη ομάδα Ειδικών αποστολών Αιγάλεω, η ομάδα των Mad Nomads, υπό την καθοδήγηση των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Νοτίου Υμηττού καθώς και η ομάδα του Δημήτρη Κόκκορη με τα kayak τους, προσέφεραν καθοδήγηση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου. Σαν ελάχιστο ευχαριστώ, στο πλούσιο πακέτο Εθελοντή που έλαβαν, μεταξύ άλλων, φόρεσαν το συλλεκτικό καπέλο που σχεδίασε κι έφτιαξε αποκλειστικά για τον αγώνα η Blackmile.

Το πλούσιο γεύμα αποκατάστασης των αθλητών, εθελοντών & παιδιών ανέλαβε και φέτος η Melissa Kikizas με τα καινοτόμα προϊόντα της, το ψητοπωλείο Ζάχος Grill καθώς και ο Καραμολέγκος που μοίρασε με αγάπη σε αθλητές και παρευρισκόμενους τα εκλεκτά προϊόντα του. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ειδικό Διατροφολόγο που βρέθηκε κοντά μας, για τη διατροφική αξία των προϊόντων της εταιρείας Καραμολέγκος. Τα παιδιά και οι εθελοντές της διοργάνωσης απόλαυσαν τα Chips πατάτας με πρωτεΐνη  που προωθούν έναν υγιή και ισορροπημένο τρόπο ζωής, “TrueBites”.

Δίπλα μας σταθερά, στους σταθμούς τροφοδοσίας των αθλητών οι μπανάνες F.Lli Orsero, και οι μπάρες ενδυνάμωσης Maurten. Την ασφάλεια του αγώνα, αθλητών, εθελοντών και εργαζομένων, διασφάλισε και φέτος η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.