Πέμπτος ο φοβερός Μπιτάδος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Συγκλονιστικός ήταν ο Παναγιώτης Μπιτάδος στο τρίαθλο των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023».

Πέμπτος ο φοβερός Μπιτάδος στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Ο 19χρονος αθλητής από τη Μυτιλήνη κατέλαβε την 5η θέση σε χρόνο 1:46:57, μόλις επτά δευτερόλεπτα πίσω από τον Νορβηγό Μπαργκσβίκ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Είναι το καλύτερο πλασάρισμα Ελληνα αθλητή σε κορυφαίο διεθνή αγώνα τριάθλου με τον Μπιτάδο να το πετυχαίνει σε ηλικία 19 ετών.

Ο ίδιος δήλωσε μετά τον τερματισμό: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα μου, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχω κάνει. Ήμουν μπροστά από το κολύμπι, κράτησα την πρώτη θέση και στο ποδήλατο, πρόσεχα να αποφύγω και τραυματισμούς μην συμβεί τίποτα απρόβλεπτο καθώς κυνηγάμε και τους Ολυμπιακούς. Στο τρέξιμο κάθε χιλιόμετρα ανέβαζα και το ρυθμό μου, ένιωθα καλά και στο τέλος έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Μία θέση είναι κάτι πάρα πολύ καλό για μένα. Ευχαριστώ όλη την Ελλάδα που με στήριξε, ευχαριστώ και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο που με βοήθησε να βρίσκομαι εδώ πέρα, αλλά και σε άλλους αγώνες ώστε να γίνει πραγματικότητα το όνειρο μου να πάω στους Ολυμπιακούς», είπε ο Μπιτάδος.

Ο Σπύρος Καπράλος που παρακολούθησε τον αγώνα του, αφού τον συνεχάρη δήλωσε: «Eίχα ακούσει πολλά για τον Μπιτάδο, αλλά όταν τον βλέπεις να αγωνίζεται καταλαβαίνεις τι μεγάλο ταλέντο είναι και πόσο αδικήθηκε όλα αυτά τα χρόνια που το άθλημα δυστυχώς λόγω διοικητικών αναταραχών δεν τον βοήθησε καθόλου. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα είναι στο πλευρό του, για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Τον θέλουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο κ. Καπράλος.

Tα αποτελέσματα της ημέρας:

Δείτε Επίσης

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

Axd Sprint Triathlon στην Αλεξανδρούπολη στις 7/7/24

➨ Έναρξη: 08.30πμ ➨ Εκκίνηση – Τερματισμός – Ζώνη Αλλαγών: Νέα Παραλιακή Ζώνη – Ανάπλαση ➨ Συνδιοργάνωση: ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ –Τ.Ο.Ε ➨ Υποστήριξη: Δήμος Αλεξανδρούπολης ➨ Αποστάσεις: 750μ κολύμβηση – 20 χλμ ποδήλατο – 5 χλμ τρέξιμο ➨ Ο αγώνας είναι ατομικός ή σκυταλοδρομία (ομάδα με 2 ή 3 άτομα, που ο καθένας συμμετέχει σε ένα ή δύο […]