Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές – RUN 2022

Με τη συμμετοχή 350 δρομέων από όλες τις περιφέρειες της χώρας και διεθνείς συμμετοχές από 5 διαφορετικές χώρες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου οι ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές για 5η φορά, στο Βουτσαρά του Δήμου Ζίτσας.

Η διοργάνωση, που ξεκίνησε το 2017, κάθε χρόνο αυξάνει κατά πολύ τον αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές διεκδικώντας τη θέση της στον πυρήνα των σημαντικών αγώνων ορεινού δρόμου, όχι μόνο της Ηπείρου, αλλά και της χώρας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Οι δρομείς διαγωνίστηκαν σε 3 διαφορετικές αποστάσεις:

– Την απαιτητική διαδρομή των 21 χιλιομέτρων που περνούσε και μέσα από το γραφικό Εκκλησιοχώρι

– Την γρήγορη, αγωνιστική διαδρομή των 11 χιλιομέτρων και

– Την σύντομη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, μη αγωνιστικού χαρακτήρα στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί αρχάριοι του δρομικού κινήματος που βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα στο χώρο, καθώς επίσης και οικογένειες με παιδιά.

Όλες οι διαδρομές είχαν αφετηρία και τερματισμό τον ειδικά διαμορφωμένο προαύλιο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, δίπλα στο σχολείο του Βουτσαρά.

Παρά τις προβλέψεις για βροχερό καιρό, οι συνθήκες ήταν άψογες και έτσι οι δρομείς απόλαυσαν την εμπειρία στα ειδικά διαμορφωμένα, δασικά μονοπάτια που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Καλαμά και στο ρέμα της Βλάχας.

Όπως δήλωσαν οι δρομείς, εντυπωσιάστηκαν από τη διαδρομή, το κατάφυτο τοπίο, τον ποταμό Καλαμά, το μαλακό τερέν, την καθαριότητα των μονοπατιών, τη σηματοδότηση και τη συμπεριφορά των εθελοντών σε όλα τα σημεία υδροδοσίας.

Την εκδήλωση, όπως και πέρσι, συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Ελευθέριος Πλακίδας.

Παραθέτουμε τις πρώτες τριάδες στις γενικές κατηγορίες όπως αναδείχτηκαν, ανά διαδρομή:

11 χλμ

ΑΝΔΡΕΣ
1) ΙΩΑΝΝΟΥ – 2) ΖΩΗΣ – 3) ΙΩΑΝ. ΣΤΑΛΙΚΑΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – 2) ΑΥΔΗ – 3) ΚΩΣΤΟΥΛΑ

21 χλμ

ΑΝΔΡΕΣ
1) ΑΛ. ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ – 2) ΤΑΛΙΑΜΠΕΣ – 3) ΚΑΒΑΚΙΔΗΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) ΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ – 2) ΤΖΑΒΑΡΑ – 3) ΝΤΟΥΤΣΗ

Αναλυτικά τα αποτέλεσματα: bit.ly/krt22results

ΔΩΡΕΑ ΣΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στο πλάι της εκδήλωσης από το 2017 και ως ανταμοιβή για την συνεπή παρουσία τους, οι διοργανωτές θα κάνουν και φέτος δωρεά εξοπλισμού.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η διοργάνωση ΠαραΚαλάμιες Διαδρομές είναι μία από τις σπουδαιότερες εκδηλώσεις που γίνονται στο Δήμο Ζίτσας και πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός.

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τη στήριξη της Δημοτικής αρχής, την οποία και ευχαριστούμε που στηρίζει τις προσπάθειές μας από την πρώτη ημέρα!

Ευχαριστούμε τους εθελοντές και τις εθελόντριες που κάθε χρόνο δίνουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν, δηλαδή το χρόνο τους!

Δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε πόσο μας συγκινεί η βοήθειά τους να αναδείξουμε τον τόπο μας στηρίζοντας τη διοργάνωση.

Κάθε χρόνο γινόμαστε ακόμα περισσότεροι και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε…

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 8 Μαΐου με τους αγώνες Mountain Bike που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα αποτελέσουν παράλληλα μέρος του Πανελληνίου διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Εγγραφές εδώ: bit.ly/krt2022mtb

Δείτε Επίσης

Με τεράστια επιτυχία επέστρεψε η MARATHON Expo 2021!

Η μεγαλύτερη έκθεση αθλητισμού, διατροφής, υγείας και αθλητικού τουρισμού MARATHON expo πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία 10-13 Νοεμβρίου στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου (πρώην Tae Kwon Do).Σημειώνοντας πολύ μεγάλη προσέλευση επισκεπτών αλλά και τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιριών πραγματοποιήθηκε μία άρτια διοργάνωση και η MARATHON expo παρέμεινε σταθερή στην θέση της ως μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις  […]