Πανελλήνιο Α/Γ: Οι κόντρες των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχουν τα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων με νεότερους και παλαιότερους αθλητές να διεκδικούν καλές εμφανίσεις και φυσικά τη νίκη στα αγωνίσματα τους.

Πανελλήνιο Α/Γ: Οι κόντρες των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων

Η Ειρήνη Βασιλείου μετά τις πέντε νίκες στα 400 μ. και τη μια στα 200 μ. είναι έτοιμη να διεκδικήσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στα 800 μέτρα.

Η έμπειρη αθλήτρια έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 2.03.83 κι έχει δείξει πως είναι σε θέση να βελτιώσει αυτό την επίδοση. Η περσινή νικήτρια, Κατερίνα Κουτλή, έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 2.11.49, ωστόσο έχει ένα πρόβλημα τραυματισμού και είναι αμφίβολη συμμετοχή της. Μόνο στα 4Χ400 μ. θα συμμετάσχει η Γεωργία Δεσπολλάρη, που σε λίγες ημέρες αναχωρεί για το Έσπο.

Ο Χαρίδημος Ξενιδάκης προέρχεται από την εξαιρετική κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων στη Σιλέσια της Πολωνίας, όπου διένυσε τα 800 μ. σε 1.47.91. Σε καλή κατάσταση είναι και ο Γιώργος Ματζαρίδης που έχει πετύχει 1.49.86. Ο Πέτρος Παπαϊωάννου θα κυνηγήσει μια επίδοση καλύτερη από το φετινό του 1.49.86. Ο Χρήστος Κοτίτσας ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στον αχίλλειο, ωστόσο ακόμη δεν είναι στην κατάσταση που θα ήθελε κι έτσι θα μπει να τρέξει στα 1.500 μέτρα. Στην ίδια απόσταση ξεχωρίζει ο Παναγιώτης Πετρουλάκης που με 3.44.10 έχει την καλύτερη επίδοση φέτος στη χώρα.

Ωραία κούρσα αναμένεται στα 5.000 μ. των Ανδρών με τον Μάριο Αναγνώστου να έχει τον πρώτο λόγο με 14.12.87, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία τόσο του περσινού νικητή Κώστα Σταμούλη όσο και του αδελφού του Νίκου, που έχουν πετύχει φέτος 14.23.59 και 14.23.68, αντίστοιχα.

Μάλιστα ο Νίκος Σταμούλης σε λίγες ημέρες θα αναχωρήσει για την Φινλανδία για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Στα στιπλ ο Νέστορας Κολιός λίγο πριν αναχωρήσει για τη Φινλανδία θα έχει την ευκαιρία για έναν ακόμη αγώνα, σε μια κούρσα όπου ξεχωρίζει και ο Γιώργος Σταμούλης με φετινό 8.53.67. Ο αθλητής του Σταύρου Καρρέ αναδείχθηκε νικητής και στην περσινή διοργάνωση, ενώ έχει συνολικά δύο νίκες στη διοργάνωση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Γυναικών η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πέμπτης της νίκης στη διοργάνωση. Η αθλήτρια προέρχεται από την καλή εμφάνιση της Πολωνίας, όπου είχε διανύσει την απόσταση σε 10.08.23. Η Βασιλική Καλλιμογιάννη προετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και στον Βόλο θα έχει την ευκαιρία για έναν ακόμη δυνατό αγώνα και μια επίδοση καλύτερη από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που είναι 10.26.11.

Στα 5.000 μ. των γυναικών η Μαρία Κάσσου θα μπει να κάνει ένα προπονητικό πέρασμα, ενόψει της συμμετοχής στης στο Ευρωπαϊκό Κ23. Απευθείας στη διοργάνωση της Φινλανδίας θα αγωνιστεί η Δάφνη Λαβασά.

Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη διοργάνωση

Δείτε Επίσης