Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Fabrice Zango Hugues έσπασε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν στον κλειστό με άλμα στα 18,07μ. στη διάρκεια μίτινγκ στο Ομπιέρ.

Ο “χάλκινος” παγκόσμιος πρωταθλητής από την Μπουρκίνα Φάσο σημείωσε την επίδοση στο τελευταίο του άλμα και βελτίωσε το προηγούμενο που κατείχε ο Γάλλος Teddy Tamgho με 17,92μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στο Παρίσι. Ο 27χρονος έγινε ο πρώτος που σπάσει το “φράγμα” των 18 μέτρων στον κλειστό και ανέβηκε έβδομος όλων των εποχών σε ανοιχτό και κλειστό. Τα άλματά του στον αγώνα ήταν άκυρο, 17,33μ., άκυρο, 17,61μ., 17,70μ., 18,07μ. Ο Zango έγινε και ο πρώτος Αφρικανός που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στα άλματα. Δεύτερος στο μίτινγκ του Ομπιέρ ήταν ο Γάλλος Melvin Raffin με 16,98μ. και τρίτος ο συμπατριώτης του Jean-Marc Pontvianne με 16,49μ.

Φωτογραφία: WA- Benjamin Soreau

Δείτε Επίσης

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο Μαραθώνιος Κρήτης

Με ρεκόρ εγγραφών τους 2.800 δρομείς και ρεκόρ τερματισάντων στον Μαραθώνιο δρόμο  από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ολοκληρώθηκε ο 8ος μαραθώνιος Κρήτης ο οποίος ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Ειρηναίου Γαλανάκη. Με πάνω από 300 εθελοντές και 50 μοτοσυκλέτες των Λεσχών Varadero  και Κλασσικής  και παραπάνω από 200 μέλη της Τροχαίας […]