Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Fabrice Zango Hugues έσπασε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν στον κλειστό με άλμα στα 18,07μ. στη διάρκεια μίτινγκ στο Ομπιέρ.

Ο “χάλκινος” παγκόσμιος πρωταθλητής από την Μπουρκίνα Φάσο σημείωσε την επίδοση στο τελευταίο του άλμα και βελτίωσε το προηγούμενο που κατείχε ο Γάλλος Teddy Tamgho με 17,92μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στο Παρίσι. Ο 27χρονος έγινε ο πρώτος που σπάσει το “φράγμα” των 18 μέτρων στον κλειστό και ανέβηκε έβδομος όλων των εποχών σε ανοιχτό και κλειστό. Τα άλματά του στον αγώνα ήταν άκυρο, 17,33μ., άκυρο, 17,61μ., 17,70μ., 18,07μ. Ο Zango έγινε και ο πρώτος Αφρικανός που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στα άλματα. Δεύτερος στο μίτινγκ του Ομπιέρ ήταν ο Γάλλος Melvin Raffin με 16,98μ. και τρίτος ο συμπατριώτης του Jean-Marc Pontvianne με 16,49μ.

Φωτογραφία: WA- Benjamin Soreau

Δείτε Επίσης

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ!

Μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών και πιο έντονες συγκινήσεις από κάθε άλλη φορά υπόσχεται ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, αποτελώντας ένα αθλητικό γεγονός που χιλιάδες δρομείς επιλέγουν για την ποιότητα της διοργάνωσης και της φιλοξενίας, συνδυάζοντας αρμονικό το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με τον αθλητισμό αναψυχής.