Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Συμβουλές από τον προπονητή Δημήτρη Τζεφαλή

Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν

Του Τόλη Λελεκίδη

Ο Fabrice Zango Hugues έσπασε σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν στον κλειστό με άλμα στα 18,07μ. στη διάρκεια μίτινγκ στο Ομπιέρ.

Ο “χάλκινος” παγκόσμιος πρωταθλητής από την Μπουρκίνα Φάσο σημείωσε την επίδοση στο τελευταίο του άλμα και βελτίωσε το προηγούμενο που κατείχε ο Γάλλος Teddy Tamgho με 17,92μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011 στο Παρίσι. Ο 27χρονος έγινε ο πρώτος που σπάσει το “φράγμα” των 18 μέτρων στον κλειστό και ανέβηκε έβδομος όλων των εποχών σε ανοιχτό και κλειστό. Τα άλματά του στον αγώνα ήταν άκυρο, 17,33μ., άκυρο, 17,61μ., 17,70μ., 18,07μ. Ο Zango έγινε και ο πρώτος Αφρικανός που σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ στα άλματα. Δεύτερος στο μίτινγκ του Ομπιέρ ήταν ο Γάλλος Melvin Raffin με 16,98μ. και τρίτος ο συμπατριώτης του Jean-Marc Pontvianne με 16,49μ.

Φωτογραφία: WA- Benjamin Soreau

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε στην Ηρακλειά 2022

Το “4ο Τρέχουμε στην Ηρακλειά”, έκλεισε ολοκληρώθηκε και γράφτηκε στην αθλητική ιστορία. Ένα γεμάτο τετραήμερο για τους δρομείς και φίλους που επισκέφτηκαν το ήσυχο , αλλά “μαγικό” νησί της Ηρακλειάς τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου και τις πρώτες του Ιουλίου. Ήταν μεγάλη μας τιμή να υποδεχτούμε όλο αυτόν τον κόσμο στο νησί και να τρέξουμε […]

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στην διατροφή των δρομέων;

Η διατροφή των αθλητών που προετοιμάζονται για αγώνες δρόμου, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοσή τους στις προπονήσεις και τον αγώνα, οδηγεί σε βελτίωση του χρόνου των δρομέων και στην καθυστέρηση της κόπωσης.