Παγκόσμια Ημέρα παιδικού αθλητισμού με Kids Athletics στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο (vid)

Περισσότερα από 120 παιδιά από Δημοτικά σχολεία της Αττικής βρέθηκαν σήμερα στο Παναθηναϊκό Στάδιο για να γιορτάσουν την παγκόσμια ημέρα παιδικού αθλητισμού, που έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου.

Παγκόσμια Ημέρα παιδικού αθλητισμού με Kids Athletics στο επιβλητικό Παναθηναϊκό Στάδιο (vid)

Ο ΣΕΓΑΣ με τη στήριξη της ΕΟΕ τίμησαν την ημέρα διοργανώνοντας το πρόγραμμα Kids Athletics στο εμβληματικό Παναθηναϊκό Στάδιο.

Τα μικρά παιδιά ήταν γεμάτα κέφι, πρόθυμα να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτά και να λειτουργήσουν με ομαδικό πνεύμα.

Οι εκκολαπτόμενοι αθλητές φόρεσαν τα αναμνηστικά μπλουζάκια και συμμετείχαν στο πρόγραμμα λαμβάνοντας έτσι τα πρώτα ερεθίσματα από τα αγωνίσματα του στίβου. Μάλιστα πολλά από αυτά αποχώρησαν από τον ιστορικό χώρο με μεγάλο ενθουσιασμό και με την προσδοκία να συμμετάσχουν και πάλι στο μέλλον σε μια δράση του στίβου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, που παρότι είναι ολυμπιονίκης του πόλο έδωσε χρήσιμες οδηγίες στους νεαρούς για τα αγωνίσματα του στίβου. Ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο έπταθλο Αργυρώ Στρατάκη μίλησαν στα παιδιά για τη σχέση τους με τον στίβο και τους ενθάρρυναν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Προϊστάμενος της διεύθυνσης φυσικής αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Κερερές και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά Θεόδωρος Βόσσος.

H 7η Μαΐου έχει χαρακτηριστεί από την Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου ως ημέρα παιδικού αθλητισμού, μια ετήσια γιορτή ώστε να αφυπνίσει γονείς και παιδιά σε όλο τον κόσμο προκειμένου να δραστηριοποιούνται και να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό.

Η κίνηση του Kids Athletics Day σκοπό έχει να υπενθυμίσει ότι κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο θα πρέπει να είναι δραστήριο, να τρέχει, να παίζει και να εξερευνά και να βρίσκεται μέσα στον αθλητισμό.

Δείτε Επίσης

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

H ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Πολωνίας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο για την πολυετή και πολύπλευρη προσφορά του στο Ολυμπιακό κίνημα και για την επιτυχία των Ευρωπαϊκών Αγώνων Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023.