Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024

Ο Ορειβατικός Μαραθώνιος του Ολύμπου, η πρώτη διοργάνωση Ορεινού Τρεξίματος στην Ελλάδα, που οργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης) γιορτάζει την 35η του τη διοργάνωση  με ένα τριήμερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει αγώνες, εκδηλώσεις και βραβεύσεις.

Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024

Παράλληλα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 95 χρόνια από την ίδρυση του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, ενός συλλόγου με τεράστια προσφορά στην αθλητική οικογένεια και στην κοινωνία με δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τα βουνά και τη φύση.

Πρόγραμμα αθλητικού τριημέρου

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις, βραβεύσεις και την τελετή έναρξης του Ορειβατικού Μαραθώνιου Ολύμπου 2024,
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα το ορεινό τρέξιμο, τον εξοπλισμό για ορεινές δραστηριότητες και την ασφάλεια στο βουνό. Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι απογευματινοί αγώνες 5 και 15 χιλιομέτρων της διοργάνωσης που θα έχουν αφετηρία και τερματισμό το Καταφύγιο του Σταυρού.
Τέλος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση της Μαραθώνιας διαδρομής που φτάνει στην κορυφή του Ολύμπου (στο Σκολιό στα 2908μ) και προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε όλους τους δρομείς.
Θα κλείσει η τρίτη μέρα με τις απονομές σε όλες τις κατηγορίες.

Δείτε Επίσης