Στο Athletics Magazine θα βρείτε ό,τι συμβαίνει στον Στίβο, στο Τρέξιμο, στην Ποδηλασία και στο Τρίαθλο.

Οι λίστες με τους αθλητές και τις αθλήτριες με δικαίωμα συμμετοχής στο Εαρινό Πρωτάθλημα

Ανακοινώθηκαν οι λίστες με τους αθλητές και αθλήτριες, αλλά και τους επιλαχόντες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Εαρινούς αγώνες (10-11/6, Σέρρες).

Οι λίστες με τους αθλητές και τις αθλήτριες με δικαίωμα συμμετοχής στο Εαρινό Πρωτάθλημα

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποσταλούν με email μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΪΟΥ 2023 και ώρα 14:00 στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] καθώς και στις κατά τόπους Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Μετά την παρέλευση αυτής της προθεσμίας δεν θα γίνεται δεκτή καμμία δήλωση συμμετοχής. Οι προκρίσεις των αθλητών και αθλητριών της ΕΑΣ Χίου-Σάμου θα εξεταστούν από τους Εθνικούς προπονητές.

Μετά την επεξεργασία και καταχώρηση των δηλώσεων συμμετοχής θα ανακοινώνονται στο site της Ομοσπονδίας οι τελικές λίστες συμμετοχής των αγωνισμάτων προκειμένου να ενημερώνονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Διαδικασία δήλωσης επιλαχόντων αθλητών

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, λόγω του ότι δεν υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ της διεξαγωγής του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος και των Εαρινών Αγώνων, δίνεται στους Συλλόγους η δυνατότητα να δηλώσουν ως επιλαχόντες αθλητές-τριες και πέρα από τη 16αδα ή τη 12αδα (εξαρτάται από το αγώνισμα).

Η διαδικασία αυτή θα επισπεύσει τη διαδικασία εξαγωγής των τελικών συμμετοχών ανά αγώνισμα που θα ανακοινωθούν από τον ΣΕΓΑΣ, προκειμένου σε περίπτωση που κάποιοι αθλητές-τριες δεν επιθυμούν να δηλωθούν για κάποιο λόγο από την 16αδα ή τη 12αδα των αντίστοιχων αγωνισμάτων, η αναπλήρωση να γίνεται άμεσα προκειμένου οι Σύλλογοι να φροντίσουν έγκαιρα για τις μετακινήσεις και διαμονές των αθλητών-τριών της δύναμής τους. 

Οι επιλαχόντες θα ενημερώνονται αν τελικά αγωνιστούν ή όχι, από τις ΤΕΛΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ των αγωνισμάτων που θα αναρτηθούν στο site της Ομοσπονδίας.    

Για την ενιαία κατάταξη λαμβάνονται υπ’ όψιν οι προδιαγραφές της W.A., σε σχέση με τον άνεμο κ.λ.π. και ανεξάρτητα σε ποιόν όμιλο αγωνίστηκε ο κάθε αθλητής – τρια.

Κάθε επίδοση που επιτεύχθηκε στους αγώνες  έχει βαθμολόγηθεί με βάση την τελευταία έκδοση των πινάκων  βαθμολόγησης της World Athletics (Outdoor Scoring  tables). Το αποτέλεσμα της  βαθμολόγησης κάθε επίδοσης μεταβαλεται λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

α. Την Ένδειξη του ανεμομέτρου για τα παρακάτω αγωνίσματα:

o              100μ

o              200μ

o              100μ Εμπόδια

o              110μ Εμπόδια

o              Άλμα σε μήκος

o              Άλμα τριπλούν

Προσθαφαιρούμε  ±0.6 Βαθμούς στη βαθμολογία κάθε επίδοσης, για κάθε ±0.1 μ/δευτ. (π,.χ. Ευνοικός Άνεμος +2.5 m/s = -15 Βαθμοί)

Δεν υπάρχει διόρθωση ανέμου για ενδείξεις ανεμομέτρου μεταξύ 0 μ/δ και +2.0 μ/δ, οπότε σε περίπτωση ευνοικού αέρα η μείωση ξεκινάει από +2.1 μ/δ.

Αν δεν υπάρχει ένδειξη ανέμου (nwi) στα αποτελέσματα των παραπάνω αγωνισμάτων, αφαιρουνται 30 βαθμοί από το score της επίδοσης.

Ευνοϊκός ΆνεμοςΑντίθετος Άνεμος
+4 m/s-24 pts-4 m/s+24 pts
+3 m/s-18 pts-3 m/s+18 pts
+2 m/s-0 pts-2 m/s+12 pts
+1 m/s-0 pts-1 m/s+6 pts
+0 m/s-0 pts-0 m/s+0 pts

β. Αν η χρονομέτρηση ήταν χειρός, προστίθεται στο χρόνο χειρός:

0.24 δευτ. για αποστάσεις από 100μ. to 200μ., συμπεριλαμβανομένων και των Εμποδίων 

0.14 δευτ. για αποστάσεις από 300μ. to 500μ., συμπεριλαμβανομένων και των Εμποδίων

Συμμετοχές Ανδρών- Γυναικών

Συμμετοχές Ανδρών- Γυναικών Κ20

Δείτε Επίσης

Σπουδαία τιμητική διάκριση για τον Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στη λαμπερή βραδιά των Gazzetta Awards by bwin!

Περίοπτη θέση στη λαμπερή βραδιά των ετήσιων αθλητικών βραβείων Gazzetta Awards by bwin, που συγκέντρωσαν τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, είχε ο Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, στον οποίο απονεμήθηκε ειδική τιμητική διάκριση, σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς της διοργάνωσης στον αθλητισμό!