Ο Περιστέρης 22ος στο δέκαθλο στο Γκέτζις, δεν ολοκλήρωσε ο Σπυριδωνίδης

Ο Άρης Περιστέρης είχε την καλύτερη παρουσία από ελληνικής πλευράς σε ένα από τα κορυφαία μίτινγκ συνθετών που έγινε το Σαββατοκύριακο στο Γκέτζις. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την 22η θέση συγκεντρώνοντας στο σύνολο 7.305 βαθμούς.

Ο Περιστέρης 22ος στο δέκαθλο στο Γκέτζις, δεν ολοκλήρωσε ο Σπυριδωνίδης

Η δεύτερη ημέρα στο διεθνές μίτινγκ του Γκέτζις δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης και ο στόχος ενός νέου ατομικού ρεκόρ που είχε “χτίσει” την πρώτη ημέρα των αγώνων, απομακρύνθηκε από νωρίς, καθώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα του. 

O 25χρονος πρωταθλητής στα 110 μ. με εμπόδια έμεινε μακριά από το ατομικό του ρεκόρ καθώς τερμάτισε σε 14.74 (0,7), με τον Άρη Περιστέρη να διανύει την ίδια απόσταση σε 15.82 (-0,1). Στη συνέχεια, στη δισκοβολία ο Σπυριδωνίδης είχε καλύτερη βολή στα 43,14 μ., με τον Περιστέρη να έχει επίδοση στα 44,02 μέτρα. 

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του στο Γκέτζις

Στο επί κοντώ ουσιαστικά ο Σπυριδωνίδης “έχασε” τον αγώνα, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο αρχικό του ύψος στα 4,60 μέτρα. Ο Περιστέρης από την άλλη ξεπέρασε τα 4,80 μ. που στην συνέχεια έκανε μια πολύ καλή βολή στον ακοντισμό. Ο 25χρονος πρωταθλητής είχε βολή στα 64,29 μ. επίδοση που ήταν η τρίτη καλύτερη από τους μετέχοντες. Ο Σπυριδωνίδης από την άλλη είχε καλύτερη προσπάθεια στα 52,75 μ. 

Στο τελευταίο αγώνισμα στα 1.500 μ. ο Περιστέρης τερμάτισε σε 4.53.73, με τον Σπυριδωνίδη να μην παίρνει θέση τελικά στην εκκίνηση. 

Την πρώτη θέση στο δέκαθλο πήρε ο Καναδός Πιρς Λεπάζ συγκεντρώνοντας 8.700 βαθμούς. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αμερικανίδα Άννα Χολ που έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να “γράψει” επίδοση πάνω από τους 7.000 βαθμούς, αφού συγκέντρωσε τελικά 6.988 βαθμούς. Η Αμερικανίδα σημείωσε ατομικό ρεκόρ στα πέντε από τα επτά αγωνίσματα! 

Δείτε Επίσης

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Τρέχουμε για τον ΙΩΝΑ ΑμεΑ στο 3ο Αθλητικό διήμερο δήμου Πηνειού

Ο Ιωνάς Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  στο Βαρθολομιό του Νομού Ηλείας (παραλία Θίνες) , διοργανώνει αθλητική εκδήλωση το Σάββατο 22 & την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024.