Ο νεαρός Ανδρέας Μίτα …μπαίνει με φιλοδοξίες στην κατηγορία Ανδρών Κ20

Ο Ανδρέας Μίτα έκανε αισθητή την παρουσία του το 2020 όταν μόλις στα 15 του χρόνια συμμετείχε στους πρώτους αγώνες και ξεχώρισε όχι μόνο λόγω του αναστήματος του, αλλά και των ικανοτήτων του.

Ο νεαρός Ανδρέας Μίτα …μπαίνει με φιλοδοξίες στην κατηγορία Ανδρών Κ20

Ο νεαρός από την Πρέβεζα ξεπέρασε τα 2,05 μ. στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ18 του 2021 και λίγους μήνες αργότερα στη χειμερινή σεζόν του 2022 άρχισε να βρίσκει το δρόμο σε μεγαλύτερα άλματα. Το 2022 ήταν μια άκρως αποδοτική σεζόν για τον αθλητή, αφού έφτασε στην τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Ιερουσαλήμ, ενώ ήταν πέμπτος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Γαλλία. “Η χρονιά φέτος ήταν πραγματικά πολύ καλή, με συμμετοχές σε τόσες διοργανώσεις και καλά αποτελέσματα. Θεωρώ πως όλη αυτή η εμπειρία μου έδωσε επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια“, είπε ο αθλητής που γυμνάζεται με την Σίλα Γερόντη και συμπλήρωσε: “Η κάθε διοργάνωση που συμμετείχα μου έδωσε κάτι καλό, ωστόσο η καλύτερη ανάμνηση της χρονιάς ήταν οι Σχολικοί Αγώνες στη Γαλλία. Μου άρεσε πάρα πολύ που οι αγώνες ήταν μια μεγάλη γιορτή, που γνώρισα μέσα από τους αθλητές κουλτούρες άλλων λαών“.

Ο Ανδρέας Μίτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις Σέρρες

Ο νεαρός από τη νέα χρονιά θα ανήκει στην κατηγορία Κ20 και θα διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στην Κλουζ Ναπόκα. “Δεν με τρομάζει η αλλαγή κατηγορίας. Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω καλά. Φέτος συνδυάζω τις προπονήσεις με το διάβασμα, καθώς είμαι τρίτη Λυκείου“. Ο νεαρός μαζί με την προπονήτρια του θα ταξιδέψει αρχές Νοεμβρίου στις Σέρρες προκειμένου να κάνει κοινή προετοιμασία με τον Πασχάλη Γεννίκη, που γυμνάζεται στην πόλη με τον Παναγιώτη Γούλα. “Ξεκουραστήκαμε λίγο μετά τους αγώνες της θερινής περιόδου κι έπειτα επιστρέψαμε και πάλι στις προπονήσεις. Στόχος μας να βελτιωθώ στην τεχνική, αλλά και στη φόρα μου. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα πάμε για λίγες ημέρες στις Σέρρες προκειμένου να κάνω κοινές προπονήσεις με τον συναθλητή μου Πασχάλη Γεννίκη“, κατέληξε ο Μίτα, που στη διάρκεια του 2022 έφτασε το ρεκόρ του στα 2,15 μ., ενώ ξεπέρασε συνολικά πέντε φορές τα 2,12 μέτρα.

Ο αθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 ανέβηκε πάνω από τα 2,13 μ. και κατέλαβε την τέταρτη θέση, χάνοντας το μετάλλιο στις προσπάθειες, αφού το ίδιο ύψος πέτυχαν οι δύο άλτες που κατέκτησαν το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Δείτε Επίσης

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Zagori Mountain Running 2024: 48ωρη παράταση εγγραφών

Η Οργανωτική επιτροπή του Zagori Mountain Running ζητάει συγνώμη για την όποια αναστάτωση δημιουργήθηκε και δεν μπορέσατε χτες να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας και δίνει παράταση στις εγγραφές όλων των αγώνων των BASIC πακέτων μέχρι Τρίτη 09/07/2024 στις 23:59