Ο Μιχάλης Αναστασάκης βλέπει με αισιοδοξία την επιστροφή του στις προπονήσεις

Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες πρόγραμμα αποκατάστασης και αναμένεται πριν το τέλος του έτους να είναι σε θέση να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης βλέπει με αισιοδοξία την επιστροφή του στις προπονήσεις

Ο Μιχάλης Αναστασάκης έδωσε λύση σε ένα πρόβλημα τραυματισμού, που τον κράτησε πίσω την περσινή σεζόν και του στέρησε τη δυνατότητα να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα του Μαρτίου.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς – προσαγωγούς και να μπορέσει να επιστρέψει υγιής στις προπονήσεις.

Ο Μιχάλης Αναστασάκης σε προσπάθεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον. Φωτογραφίες: ΣΕΓΑΣ/Άγγελος Ζυμάρας


Σήμερα θα με δει ο γιατρός και θα μου καθορίσει και το πρόγραμμα αποκατάστασης. Ο γιατρός μου είπε πως η επέμβαση πήγε πολύ καλά και πως γενικά το προλάβαμε σε αρχικό στάδιο. Θεωρητικά θα μπορούσα να αποφύγω το χειρουργείο, ωστόσο επειδή είμαστε ήδη σε προολυμπιακή χρονιά δε θέλω να ρισκάρω“, είπε ο έμπειρος αθλητής και συμπλήρωσε: “Eχω μπροστά μου το χρόνο να κάνω αποκατάσταση κι έπειτα να ξεκινήσω την προετοιμασία, ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τους αγώνες της χειμερινής περιόδου (σ.σ. χειμερινό ρίψεων), ωστόσο ακόμη κι αυτό να συμβεί δεν θα είναι κάτι που θα επηρεάσει την προετοιμασία μου για το καλοκαίρι“. Ο Αναστασάκης ξεκίνησε πέρυσι τη σεζόν με 77,11 μ. στο Χειμερινό Κύπελλο ρίψεων στην Κρήτη, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα σημείωσε 77,30 μ. στο Φεστιβάλ Ρίψεων στην Τρίπολη, που ήταν και το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν.

Το καλοκαίρι ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση καθώς είχα βελτιώσει πολλά κομμάτια της προπόνησης. Το πρόβλημα τραυματισμού δε με άφησε να έχω την ανάλογη συνέχεια στους κορυφαίους αγώνες σε Όρεγκον και Μόναχο. Για την επόμενη χρονιά οι στόχοι θα μπουν σιγά, σιγά και αφού πρώτα ξεπεράσω στο απόλυτο τον τραυματισμό μου. Ξέρω το αγωνιστικό μου επίπεδο και θα συνεχίσω να κυνηγάω το καλύτερο δυνατό“.

Ο τέταρτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2016, με ανάρτηση στα social media ευχαρίστησε τον γιατρό του, τον προπονητή του και την ομοσπονδία για τη στήριξη που του παρέχουν.

Δείτε Επίσης