Ο Μάκης Ασημακόπουλος νέος Διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

H Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρόσληψη του κ. Μάκη Ασημακόπουλου, Ph.D. στη θέση του Διευθυντή της ΔΟΑ, από την 1η Νοεμβρίου 2023 μετά από ομόφωνη απόφαση της Εφορίας της.

Ο Μάκης Ασημακόπουλος νέος Διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Ο Μάκης Ασημακόπουλος είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας και επαγγελματίας στον χώρο της αθλητικής διοίκησης με πάνω από 30 χρόνια εμπειρία.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του πάνω στην Διοίκηση Αθλητισμού στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, απέκτησε Master’s από το Springfield College της Μασαχουσέτης (1989) και Διδακτορικό από το Ohio State University των ΗΠΑ (1993).

Είναι ένας άνθρωπος του Ολυμπιακού Κινήματος με μακρά θητεία σε ηγετικές διοικητικές θέσεις μεγάλων διεθνών αγώνων του Κινήματος, των Ολυμπιακών Αγώνων, των Παραλυμπιακών Αγώνων και των Αγώνων Special Olympics.  Το 1996 συμμετείχε στην Ομάδα Σύνταξης του Φακέλου Ολυμπιακής Υποψηφιότητας της Αθήνας, και στην συνέχεια (2000-2004) διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Αθλημάτων των Ολυμπιακών και Παραλυμπιακών Αγώνων “ΑΘΗΝΑ 2004”.  Για αυτό το έργο του, τιμήθηκε  από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με το “OLYMPIC ORDER” (2004).

Ως αθλητικός σύμβουλος της Ένωσης των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης συμμετείχε στην επίβλεψη της διοργάνωσης των Ευρωπαϊκών Αγώνων που έγιναν καταρχήν το 2015 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και κατόπιν το 2019 στο Μίνσκ της Λευκορωσίας.

Σε εθνικό επίπεδο, ως κορυφαία περίοδος της εργασίας του στην Ελλάδα θεωρείται η μετα-Ολυμπιακή δεκαπενταετία 2006-2021, όπου ως Γενικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας συμμετείχε στην ανάδειξή του ως τη μεγαλύτερη ετήσια διεθνή αθλητική διοργάνωση μαζικού αθλητισμού στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές παγκοσμίως. 

Ο Μάκης Ασημακόπουλος είναι γνωστός στην οικογένεια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας αφού από το 1989 μέχρι και το 1992 συμμετείχε στις μεγάλες ετήσιες διεθνείς συνόδους της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες, ως Συμμετέχων και ως Συντονιστής Ομαδικών Συζητήσεων και από το 2005 έως και σήμερα έδωσε διαλέξεις στην ΔΟΑ σε διάφορα συνέδρια, αλλά και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ολυμπιακών Σπουδών της ΔΟΑ.  Συνεργάστηκε στενά, τόσο με τον σημερινό Πρόεδρο της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρο Κούβελο, με αφορμή την επιτυχημένη διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, όσο και με τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΟΕ, μέλος της ΔΟΕ και μέλος της Εφορίας της ΔΟΑ, κ. Σπύρο Καπράλο, ως υψηλόβαθμο στέλεχος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας και στις δύο πρώτες διοργανώσεις των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Με την ένταξη του Μάκη Ασημακόπουλου στην ηγετική της ομάδα, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία επιδιώκει τόσο τη διαχρονική ενίσχυση της καταστατικής αποστολής της για τη διάδοση και προβολή των Ολυμπιακών ιδεωδών και αξιών, της παιδείας, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού και του πολιτισμού, όσο και την επιτυχή υλοποίηση του οράματος της σημερινής ηγεσίας της για την ανάδειξη της ΔΟΑ ως παγκόσμιου εκπαιδευτικού κέντρου του Ολυμπιακού Κινήματος.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να πληροφορηθείτε από το επίσημο web site της ΔΟΑ [email protected]

Δείτε Επίσης