Ντρισμπιώτη: “Είχα τον έλεγχο της κούρσας και κατάφερα να φτάσω στη νίκη”

Ένα δυνατό τεστ ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης ήταν ο σημερινός αγώνας για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ντρισμπιώτη: “Είχα τον έλεγχο της κούρσας και κατάφερα να φτάσω στη νίκη”

Η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε θέση εκκίνησης στα 20χλμ. βάδην στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων μαζί με συνολικά 43 αθλήτριες ανάμεσα στις οποίες παγκόσμιες πρωταθλήτριες, ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες Ευρώπης. Η μόνη που απουσίαζε ήταν η Ισπανίδα Μαρία Πέρεζ, που αγωνίστηκε στα 35χλμ. βάδην και σημείωσε μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Ντρισμπιώτη κατάφερε σε αυτή την κούρσα να δείξει την αγωνιστική της κατάσταση ενόψει Παγκοσμίου, αλλά και την ικανότητα της να αγωνίζεται με τακτική και σχέδιο.

Ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας. Όλες οι σπουδαίες αθλήτριες που θα αγωνιστούν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν στην κούρσα για να διεκδικήσουν τα μετάλλια. Κατάφερα να φτάσω στη νίκη και το πέτυχα γιατί ακολούθησα το πλάνο που είχαμε φτιάξει με τον προπονητή μου και διαχειρίστηκα σωστά την κούρσα. Είχα τον έλεγχο, έκανα τις επιθέσεις για να δω την κατάσταση στην οποία είναι οι υπόλοιπες αθλήτριες, έμεινα πίσω όταν έπρεπε για να ξεκουραστώ και τελικά με μια επίθεση μετά το 16ο χιλιόμετρο έφτασα στη νίκη“, είπε αρχικά η Ντρισμπιώτη και συμπλήρωσε:

Στην τελευταία αντεπίθεση που έκανα ήμουν ξεκούραστη. Μέχρι το 16ο χιλιόμετρο δοκίμαζα και τις άλλες αθλήτριες για να δω αν έχουν δυνάμεις. Η Ιταλίδα ακολουθούσε πολύ κοντά μου στα τελευταία μέτρα, όμως, πανηγύρισα στα τελευταία μέτρα καθώς ήξερα πως είναι κουρασμένη και δεν είχε δυνάμεις να με περάσει“.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο προπονητής της Μπερντ Βάλανς μετά τον σημερινό αγώνα

Αναφορικά με το επίπεδο του αγώνα είπε: “Ίσως ήταν από τους πιο δύσκολους αγώνες στους οποίους έχω συμμετάσχει. Όλες οι κορυφαίες με εξαίρεση την Πέρεζ ήταν εκεί. Νομίζω πως ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας“.

Η Ντρισμπιώτη θα επιστρέψει τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα και στα μέσα Ιούνιο αναμένεται να μεταβεί για προετοιμασία με το γκρουπ του Αυστραλού προπονητή της Μπερντ Βάλανς. Η αθλήτρια έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Δείτε Επίσης

Το πρόγραμμα της Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τους προκριματικούς αγώνες και χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ. ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ Kωπηλασία 10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος Κολύμβηση 12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών – Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη 4Χ100μ ελεύθερο ανδρών  – Στέργιος Μπίλας/Ανδρέας Βαζαίος/Κριστιάν Γκολομέεβ/Οδυσσέας Μελαδίνης ή […]